Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Schettens

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Schettens? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij populaire shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Als laatste vind je hier praktische informatie over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is cruciaal dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Schettens inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al voor €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Firestone koop je al vanaf €310. Budgetmerken als Ep kosten gemiddeld zo’n €195 voor een hele set.

Voordelig banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Schettens

Banden wisselen in Schettens

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Schettens is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder vraagt het behoorlijk wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Schettens heeft verschillende voordelen:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vuile handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Schettens.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel nog voldoende is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Doorgaans zien we dan ook een onzuinig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een auto uitlijnen regel je al vanaf €69,99.

Informatie over autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Lokale banden garages in Schettens

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Schettens? In de tabel in het volgende blok bekijk je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze lokale garages zijn opgeleid voor repareren, uitlijnen, sipen, balanceren, wisselen, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vergelijk je nabijgelegen montagebedrijven in Hichtum, Burgwerd, Hartwerd, Hidaard en Reahûs.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-schettens

Goedkope autobanden Schettens

Zoek jij ook nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit heeft te maken met rijstijl, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Tip: de banden van bijna alle Europese merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

SegmentType autoKilometrageWegcontactPrijzen
1. A-segmentGrote motorVanaf 40.000Agressief180
2. GoedGemiddelde autoRond 30.000Doorsnee€119
3. BudgetLichte auto’sWeinig kilometersZwaar€78

Bandenshops vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het overzicht hieronder bekijk en vergelijk je erkende webshops die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Schettens hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook aanvullende info over: Milieuvriendelijke autobanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Gewoonlijk worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Schettens monteren geeft optimale grip, geeft een betere wegligging, voorkomt onnodige slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Schettens

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze beschikken over meer profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt voor een korte remweg, verhoogt het gripniveau en een stabiele wegligging bij gladheid of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Zweden, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of sneeuw.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Perfect als je circa 10.000 km/jaar rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Schettens kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de doorsnee prijzen van diverse types en merken. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Draagvermogen en Snelheidsindex.

MerkSoortFormaatPrestatieKosten
Michelinlatitude x-ice north lxin2+ xl275/40 R20106T€244
Continentalwintercontact ts 850 p255/45 R19104V€204
Vredesteinsportrac 5205/55 R1691V€56
Bridgestoneturanza215/55 R1693W€112
Goodyearug8195/65 R1595T€85
Dunlopd402 r www85/85 R1677H€235
Pirelliw240 sottozero235/55 R1799V€167
Hankookwinter icept evo2 w320205/55 R1795V€104
Kumhosolus ha31275/55 R17109V€141
Uniroyalms-plus 77195/55 R1687H€77
Nexenn blue hd plus165/65 R1581T€56
Firestoneroadhawk185/65 R1588T€54
Superiaecoblue va225/70 R15112R€76
Savatrenta m+s195/75 R16107Q€91
Maxxisap2 all season215/40 R1787V€95
Toyoopen c.at+275/45 R20110H€152
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek direct jouw band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere onderdelen die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is vermeld op op de band. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 215 / 60 R16 – 103H.

 • 215 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 60 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 60%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 16 inch).
 • 103 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 875 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. correspondeert met een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In ons milde klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Schettens.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en is prima te rijden in zomer en winter.

Budget bepalen
Autobanden zijn er in 3 prijscategorieën: Prima, goed en de hoogste klasse. Welk type jij moet kiezen wordt bepaald door het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en de gebruiksintensiteit. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Hankook als je veel kilometers maakt, een dynamische rijder bent en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Smart Forfour) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Haida en Runderneuert Kingmeiler.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Vredestein of Hankook zijn best kostbaar. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Schettens bestellen, en krijg je zomaar 20% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Schettens: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Het alternatief is gebruikte banden Schettens: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €160,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij gewoon rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom vreemde slijtage door ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Schettens.

Wat kost autobanden wisselen in Schettens?
Professioneel banden vervangen in Schettens laat je al uitvoeren voor €35,00 voor de complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €85 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €62,50 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met gebruikmaking van de verstevigde wanden kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar de dealer. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Goed om te weten: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Autogarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Schettens.

Plaats een reactie