Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hartwerd

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Hartwerd? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij landelijke webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en gegevens van garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop verstrekken wij uitgebreide informatie over de verschillende soorten autobanden en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is cruciaal dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hartwerd inclusief demontage, balanceren en montage is al mogelijk vanaf €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Dunlop zijn al te koop vanaf €300. B-merken als Eptyres zijn al te koop vanaf €185 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Hartwerd

Banden wisselen in Hartwerd

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hartwerd is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en vanaf het voorjaar laten we de zomerband monteren. Thuis de banden wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Ook eist dit wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hartwerd maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hartwerd.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist controleert ook of het profiel nog volstaat. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 45.000 kilometer. De slijtage van de banden is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €70,00.

Balanceren van de autobanden
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Banden garages in Hartwerd

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Hartwerd? In de onderstaande tabel bekijk je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze bedrijven zijn opgeleid voor repareren, uitlijnen, balanceren, (de)monteren, wisselen, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je eveneens montagepunten in Hidaard, Reahûs, Itens, Easterein en Iens.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hartwerd

Goedkope autobanden Hartwerd

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat er een enorm aanbod is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, of er met name snelweg kilometers worden gereden en wat voor type auto je rijdt. Hoe dan ook: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 groepen:

SegmentAutoKilometersRijstijlTarief
1. Hoogste klasseSportauto50.000+ Dynamisch182
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond 30.000Doorsnee€113
3. VoordeligBoodschappenautoBeperkt gebruikVoorspelbaar€66

Vergelijk online bandenshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende overzicht vergelijk je eenvoudig professionele webshops die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Hartwerd hebben. Op deze website zoek je ook extra informatie over: Autobanden inruilen

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Meestal worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Hartwerd monteren geeft optimale grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Direct winterbanden wisselen Hartwerd

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, directer contact met de weg en een stabiele wegligging bij sneeuw of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Zweden, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Biedt de beste performance tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Hartwerd kopen? In het overzicht hierna beiden wij de verwachte tarieven van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website vind je ook meer informatie over: Autobanden vervangen .

MerkSoortGrootteKenmerkKosten
Michelinx-ice north 3 xl225/40 R1993H€228
Continentalcontiecocontact 5205/55 R1791V€99
Vredesteinsportrac 5195/55 R1585V€95
Bridgestoneturanza225/40 R1892W€92
Goodyearug8195/55 R1687H€81
Dunlopd407 r www180/65 R1681H€280
Pirellisport demon130/80 R1765H€114
Hankookwinter icept rs2 w452195/55 R1687H€79
Kumhoes31175/65 R1584T€55
Uniroyalms plus 66 xlfr245/40 R1897V€147
Nexenwing.snow g 3185/65 R1588H€55
Firestoneroadhawk195/55 R1585H€72
Superiaecoblue va205/65 R16107T€72
Savaeskimo hp 2 xl215/50 R1795V€90
Maxxisap2 all season185/60 R1482H€54
Toyoopen c.ut265/60 R18110H€134
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Welke bandenmaat zoek je?

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Op het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er een aantal onderwerpen die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een bandenmaat kan zijn 205 / 65 R16 – 103H.

 • 205 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 65 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (in dit voorbeeld 65%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 103 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 875kg.
 • De laatste letter (H) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot210 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Hartwerd.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijscategorieën: Economy, middenklassen en topklasse. Welk type jij moet kiezen hangt af van het vermogen van de auto, jouw rijgedrag en hoeveel je rijdt. Neem een A-merk zoals Vredestein of Maxxis als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Fiat 500) en een rustige rijstijl? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Compasal & Prestivo.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Dunlop of Maxxis zijn best kostbaar. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Hartwerd bestellen, en krijg je zomaar 40% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Hartwerd: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Hartwerd: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €152,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Wanneer je normaal rijdt zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Hartwerd.

Wat kost autobanden wisselen in Hartwerd?
Bij een garage banden vervangen in Hartwerd wordt al gedaan voor €47,50 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden betaal je al snel €85 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met behulp van de versterkte wang (zijkant) kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en de profieldikte. Het advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Hartwerd.

Plaats een reactie