Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hidaard

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Hidaard? Op www.autobandenspot.nl bieden wij de beste aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Als laatste tref je hier praktische info over de banden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hidaard inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €45,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de beste veiligheid adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Nexen bestel je al vanaf €310. budgetmerken als Debica kosten ongeveer €230 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Hidaard

Banden wisselen in Hidaard

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Hidaard is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Rond oktober / november gaat de winterband erop en als de zomer nadert gaat de zomerband erop. Zelf wisselen is niet eenvoudig. Ook eist dit de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Hidaard is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hidaard.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 50.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt raar. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen regel je al vanaf €80,00.

Wat is banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? In dat geval kan het zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind lokale banden garages in Hidaard

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Hidaard? In de tabel hieronder vind je specialisten en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten zijn opgeleid voor (de)monteren, wisselen, trimmen, sipen, repareren, balanceren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website ontdek je ook montage-specialisten in Reahûs, Itens, Easterein, Iens en Kûbaard.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hidaard

Goedkope autobanden Hidaard

Ben je aan het oriënteren naar extra banden voor de winter/zomer? Het is geen geheim dat het aanbod meer dan divers is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we terugbrengen naar 3 klassen:

KlasseSoort autoKm p/jaarRijstijlPrijs
1. KwaliteitSnel en/of zwaarVanaf 40.000Driftig196
2. MiddenklasseDoorsnee autoCirca 25.000Modaal€116
3. BasisKleine autootjesKleingebruikerLog€60

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de bijgaande tabel vergelijken wij professionele online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Hidaard hebben. Op deze website check je ook uitgebreide info over: Doorrijden met een lekke band

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Hidaard monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en voert het water uitstekend af vanwege de brede lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Hidaard

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Het gevolg is een korte remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging bij winterse omstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Noorwegen, Luxemburg, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Biedt de beste performance tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Hidaard kopen? In het onderstaande schema beiden wij de standaard prijzen van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Autobanden controleren voor vakantie.

MerkSerieGrootteKenmerkKosten
Michelinlatitude x-ice north lxin2+ xl235/55 R19105T€237
Continentalcrosscontact225/65 R17102V€115
Vredesteinsprint classic185/80 R1693H€160
Bridgestoneturanza205/55 R1691V€68
Goodyeareagle f1 asymmetric 2225/40 R1888Y€120
Dunlopwinterresponse 2175/65 R1584T€73
Pirelliwinter sottozero 3265/30 R2094W€370
Hankookwinter icept rs2 w452175/70 R1488T€58
Kumhokinergy eco 2 k435165/70 R1481T€51
Uniroyalsnow max 2195/60 R1699T€109
Nexenwg-sport 2 (wu7)275/35 R19100W€158
Firestoneroadhawk205/60 R1591V€82
Superiaecoblue 4s185/60 R1588H€54
Savaeskimo hp 2 xl225/50 R1798V€92
Maxxisap2 all season195/55 R1691V€79
Toyos954215/55 R1693H€76
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek de autoband die bij jou past

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar 30%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op het rubber van de band. Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 65 R16 – 103T.

 • 205 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 65 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 65%.
 • R duidt aan: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 16 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 103 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 875 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 190 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een geschikt type. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de winterband van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Hidaard.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat wil ik betalen
Autobanden kunnen we onderverdelen in allerlei prijsklassen: Prima, gemiddeld en A-segment. Welke groep voor jou ideaal is wordt bepaald door het gewicht van de auto, je manier van rijden en het aantal afgelegde kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Michelin of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijv. een Citroën C1) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Imperial en Taurus.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Firestone hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in Hidaard bestellen, soms met wel 50% korting.

 • Check de autobanden outlet in Hidaard: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Hidaard: tweedehands die amper gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €147,50 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Kijk elk kwartaal even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom vreemde slijtage door ze goed te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte is het belangrijk dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Hidaard.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Hidaard?
Op korte termijn banden vervangen in Hidaard laat je al uitvoeren voor €37,50 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, we noemen dit een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €89,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met behulp van de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door een hoger draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Wij raden aan om deze iedere zes jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Hidaard.

Plaats een reactie