Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Pingjum

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Pingjum? Op dit portaal communiceren wij landelijke online verkooppunten van goedkope autobanden en lokale garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tenslotte tref je hier handige informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Pingjum inclusief demonteren, monteren en balanceren is al mogelijk vanaf €37,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Superia kosten gemiddeld zo’n €300. B-merken als Lexani zijn er al vanaf €225 per set.

Banden wisselen in Pingjum

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Pingjum is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Bovendien eist dit ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Pingjum heeft verschillende voordelen:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De banden worden doorgaans ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Pingjum.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage analyseert ook of de profieldiepte nog op orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een langere levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Vaak heeft de auto dan ook een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een auto kan al vanaf €85,00.

Wat is autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit bij de prijs in.

Overzicht met banden garages in Pingjum

In no-time en goedkoop banden vervangen in Pingjum? In de tabel hieronder bieden wij garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten kunnen je helpen bij (de)monteren, trimmen, sipen, repareren, uitlijnen, balanceren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website vind je nabijgelegen montageservices in Witmarsum, Wons, Schraard, Longerhouw en Schettens.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-pingjum

Goedkope autobanden Pingjum

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het aanbod meer dan divers is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen splitsen we uit in 3 klassen:

SegmentAutoKilometersRij-kenmerkTarief
1. Hoogste klasseVeel powerGrootverbruikerAgressief196
2. GoedDoorsnee autoTot 30.000 kmNormaal€118
3. VoordeligLichte auto’sWeinig kilometersEenvoudig€62

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In de volgende tabel doorzoek je betrouwbare online leveranciers die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Pingjum hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Bandenindex

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is geschikt wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaal gesproken laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Pingjum monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Direct winterbanden wisselen Pingjum

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, geeft meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Luxemburg) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • In hun element bij vorst of sneeuw.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet zoveel kilometer rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de prijzen van nieuwe autobanden in Pingjum kopen? In het overzicht hierna tref je de prijsindicaties van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook meer informatie over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkSerieGroottePrestatieKosten
Michelinpilot sport 4235/45 R1898Y€218
Continentalpremiumcontact 6225/55 R1898V€128
Vredesteinultrac vorti255/35 R1996Y€151
Bridgestoneturanza215/50 R1795W€112
Goodyearug-8 performance215/55 R1798V€144
Dunlopd407200/55 R1778V€247
Pirellicinturato p7225/60 R1799V€125
Hankookwinter icept rs2 w452175/80 R1488T€58
Kumhoecsta hs51215/45 R1686H€75
Uniroyalms-plus 77225/60 R1698H€100
Nexenwinguard snow g wh2175/70 R1382T€46
Firestoneroadhawk175/60 R1581V€107
Superiabluewin hp205/60 R1692H€44
Savaeskimo s3+185/60 R1584T€64
Maxxisap2 all season215/50 R1795V€98
Toyoopen c.ht265/75 R16112S€128
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Welke bandenmaat zoek je?

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar tot 45%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Als je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de autoband. Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 225 / 70 R16 – 103S.

 • 225 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 70 is de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 70%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 103 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 875kg.
 • De afsluitende letter (S) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot180 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Pingjum.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Tarieven
Autobanden kan je vinden in meerdere prijscategorieën: Goedkoopste, goed en topkwaliteit. Welk segment aan te raden is voor jou hangt af van gewicht/vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstanden die je rijdt. Kies voor een A-merk als Goodyear of Nexen op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Opel Karl) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Insa Turbo of Three-A.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Continental of Toyo hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Pingjum bestellen, en profiteer je snel van 25% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Pingjum: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Pingjum: tweedehands onderdelen met garantie en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €165,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij gewoon rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Als laatste is het van groot belang dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Pingjum.

Wat kost autobanden wisselen in Pingjum?
Op korte termijn banden vervangen in Pingjum kan al vanaf €40,00 per bandenset (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit ongeveer €90. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. D.m.v. de unieke samenstelling kan je nog 80 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. Zo rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een extra draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Opgelet: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en en natuurlijk het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Pingjum.

Plaats een reactie