Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Afferden

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Afferden? Op deze pagina tref je erkende webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens voor een snelle bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met handige informatie over uitlijnen, balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Afferden incl. balanceren en uitlijnen is er al vanaf €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Banden van bekende merken als Dunlop scoor je al vanaf €350. B-merken als Lanvigator scoor je al vanaf €180 voor een hele set.

Banden wisselen in Afferden

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Afferden is cruciaal. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) kiezen we weer voor de zomerband. Zelf wisselen is een heel precies klusje. Bovendien eist dit de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Afferden is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je bent er zeker van dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecheckt.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Afferden.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf weet ook of het profiel nog goed genoeg is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar één kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen houdt in dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een auto uitlijnen kost om en nabij de €67,50.

Wanneer banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Afferden

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Afferden? In het onderstaande schema verzamelen wij contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Limburg). Deze lokale garages ondersteunen je bij (de)monteren, sipen, wisselen, uitlijnen, repareren, balanceren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je daarnaast ook montagepunten in Ledeacker, Stevensbeek, Westerbeek, Oploo en Sambeek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-afferden

Goedkope autobanden Afferden

Ben je aan het oriënteren naar een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Advies: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

SegmentSoort autoAantal kilometersWegliggingTarief
1. A-segmentGroot vermogen50.000+ Energiek189
2. Prijs-kwaliteitNormale autoGemiddeldGewoon€105
3. InstapBoodschappenautoBeperkt gebruikRustig€72

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het schema hierna vergelijk je eenvoudig professionele webshops die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Afferden hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook meer informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Zomerbanden

De zomerband rijd je bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Afferden monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder slijtage in de zomer en een goede waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Afferden

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en inkepingen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Het gevolg is een korte remweg, beter contact met het asfalt en een stabiele wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Italië) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij nat en koud weer.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Afferden kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de doorsnee prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal lees je ook nuttige informatie over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkSerieGrootteKenmerkPrijs
Michelinpilot alpin pa4235/40 R1895V€233
Continentallb4/0 R846J€79
Vredesteinultrac satin215/40 R1686W€151
Bridgestone**evo**225/55 R1898V€176
Goodyearultragrip performance +225/55 R1695H€108
Dunlopsp winter sport 3d235/65 R17108H€157
Pirellidiablo rosso ii150/60 R1766(W)€120
Hankookoptimo k715145/70 R1371T€52
Kumhoportran kc53215/70 R16108T€98
Uniroyalms-plus 77165/65 R1479T€55
Nexenwt1155/80 R1390R€66
Firestonewinterhawk 3205/55 R1691T€70
Superiabluewin235/55 R19105H€67
Savatrenta 2205/70 R15106S€98
Maxxism-917 bighorn26/8 R1444N€137
Toyosnowprx954235/35 R1991W€162
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Bergen Limburg).

Zoek jouw bandenmaat

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een aantal onderwerpen die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op de wang van de autoband. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 205 / 65 R15 – 94H.

 • 205 betekent de breedte van de band in mm.
 • 65 is de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 65%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 15 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 15 inch).
 • 94 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 670kg.
 • De afsluitende letter (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band het overwegen waard. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een extra winterband tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Afferden.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid en vorst.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijzen
Autobanden kan je kopen in allerlei prijscategorieën: Koopjes, goed en topkwaliteit. Welk artikel past bij jou wordt bepaald door het vermogen van de auto, je manier van rijden en de afstanden die je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Hyundai i10) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Gremax of Tomket.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Continental of Hankook zijn best kostbaar. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Afferden bestellen, en regel je snel 25% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Afferden: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Probeer gebruikte banden Afferden: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Combideal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij standaard merken hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Afferden.

Hoe duur is autobanden wisselen in Afferden?
Op locatie banden vervangen in Afferden regel je al voor €55,00 voor de complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €95,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €50,00 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door de versterkte zijkant kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning van de banden en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Afferden.

Plaats een reactie