Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Sassenheim

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Sassenheim? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere erkende aanbieders van winter- zomer- en all season banden en servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij nuttige info over montage, uitlijnen en balanceren en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw rijstijl.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Let er op dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Sassenheim inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt vaak aangeraden om je banden te vervangen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van A-merken als Dunlop koop je al vanaf €320. budgetmerken als Cheng Shin zijn er al vanaf €185 voor een hele set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Sassenheim

Banden wisselen in Sassenheim

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Sassenheim is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste mensen kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert gaat de winterband erop en omstreeks maart of april nemen we weer de zomerband. Zelf wisselen is een tijdrovende klus. Tevens vraagt dit om wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Sassenheim scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Sassenheim.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf analyseert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een langere levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen betekent dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een personenauto uitlijnen kost om en nabij de €89,99.

Waarom banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Sassenheim

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Sassenheim? In het overzicht hierna bekijk je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Zuid-Holland). Deze bandenspecialisten zijn gespecialiseerd in wisselen, (de)monteren, balanceren, sipen, uitlijnen, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je nabijgelegen montage-specialisten in Lisserbroek, Kaag, Buitenkaag, Abbenes en Weteringbrug.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-sassenheim

Goedkope autobanden Sassenheim

Je bent op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

SegmentAutoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijs
1. KwaliteitZware auto’sGrootverbruikerEnergiek196
2. StandaardNormale autoDagelijks gebruikHerkenbaar€109
3. GoedkoopsteKleine auto’sMinder dan 15.000Rustig€77

Bandenshops vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de onderstaande tabel check en vergelijk je landelijke online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Sassenheim hebben. Middels onze vergelijker ontdek je ook nuttige informatie over: Band op de juiste spanning

Informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaal gesproken laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Sassenheim monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Sassenheim

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit geeft een kortere remweg, zorgt voor meer grip en een stabiele wegligging tijdens de wintermaanden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Noorwegen, Italië, Zwitserland, Zweden, Frankrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Presteren het best bij vorst of sneeuwval.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Sassenheim kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de doorsnee tarieven van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Milieuvriendelijke autobanden.

MerkTypeFormaatPrestatieTarief
Michelinlatitude tour hp265/45 R21104W€296
Continentalkks10200/90 R2226B€42
Vredesteinwintrac xtreme s255/60 R18112V€119
Bridgestonebliz. dm v2 mfs265/60 R18110R€211
Goodyearvector 4seasons gen-2235/50 R18101V€197
Dunlopscootsmart130/60 R1353P€59
Pirellisc-verd as265/50 R19110W€217
Hankookwinter icept evo2 w320245/40 R2099W€165
Kumhokc15 xl235/60 R18107H€78
Uniroyalms-plus 77165/65 R1581T€57
Nexenn fera ru1 xl235/50 R18101Y€98
Firestonetmp 3000445/65 R23169K€546
Superiastar cross265/70 R15112T€69
Savaintensa uhp205/45 R1683W€82
Maxxishp5205/55 R16W94€65
Toyoproxes r 888195/50 R1684W€174
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Teylingen).

Zoek jouw bandenmaat

Bekijk aanbiedingen en bespaar plus minus 45%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er diverse onderwerpen die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 185 / 55 R14 – 80 T.

 • 185 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 55 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 55%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 14 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 14 inch).
 • 80 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 450kg.
 • De afsluitende waarde (T) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 190 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ben jij iemand die dagelijks veel kilometer rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is de vierseizoenenband het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de winterband in het najaar en de winter aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Sassenheim.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat wil ik betalen
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijssegmenten: Koopjes, gemiddeld en de a-merken. Welk segment jij moet kiezen hangt af van het vermogen van de auto, rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Vredestein of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Smart Forfour) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Double Star en Unigrip.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Dunlop of Sava hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op die manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Sassenheim bestellen, en krijg je zomaar 20% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Sassenheim: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Sassenheim: tweedehands die amper gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal gebruik hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom vreemde slijtage door een goede band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Verder moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Sassenheim.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Sassenheim?
Vakkundig banden vervangen in Sassenheim is al mogelijk vanaf €42,50 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet jij uitgaan van +/- €89,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door de stuggere wang van de runflats kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. De ANWB adviseert om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Sassenheim.

Plaats een reactie