Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Doenrade

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Doenrade? Op dit portaal vind je populaire leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en gegevens van garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tenslotte bieden wij nuttige informatie over de verschillende soorten autobanden en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Let er op dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Doenrade inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €44,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het verstandig om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van bekende merken als Superia kosten gemiddeld zo’n €350. Budgetmerken als Imperial All zijn er al vanaf €205 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Doenrade

Banden wisselen in Doenrade

De bandenwissel bij een autobedrijf in Doenrade is belangrijk voor de optimale grip. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarbij vergt het behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Doenrade is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij sommige aanbieders kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Doenrade.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf analyseert ook of de profieldiepte nog voldoende is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook in het geval er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. In de regel is dit na 30.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €75,00.

Waarom banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De kans bestaat dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en vergroot dit het rijplezier. Bij een nieuwe set banden (wissel) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Doenrade

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Doenrade? In de onderstaande tabel bieden wij de gegevens van verschillende bandenwinkels in de buurt (provincie Limburg). Deze bedrijven ondersteunen je bij repareren, wisselen, trimmen, uitlijnen, (de)monteren, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal vind je eveneens montagebedrijven in Oirsbeek, Amstenrade, Hoensbroek, Schinnen en Wijnandsrade.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-doenrade

Goedkope autobanden Doenrade

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dat wordt bepaald door jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we uiteenzetten in 3 niveau’s:

CategorieAutoKM (op jaarbasis)RijstijlKosten
1. TopklasseSportautoVanaf 50.000Pittig€181
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond de 25.000Doorsnee€116
3. EconomyBoodschappenautoBeperkt gebruikStatisch€67

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende overzicht doorzoek je toonaangevende internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Doenrade hebben. Op deze website check je ook nuttige informatie over: Banden voor de motor

Informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Doenrade monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, voorkomt onnodige slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Voordelig winterbanden wisselen Doenrade

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en een veilige rijervaring tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Zwitserland, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of sneeuwval.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Minpunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Doenrade kopen? In de onderstaande tabel tref je de geschatte tarieven van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl check je ook meer informatie over: Bandenindex.

MerkSoortFormaatPrestatiePrijs
Michelinpilot sport cup 2245/35 R1993Y€316
Continentalcontiwintercontact ts 830p255/35 R2097W€241
Vredesteinquatrac 5195/65 R1591H€65
Bridgestoned.sport275/40 R20106Y€211
Goodyeareagle f1 asymmetric 5235/45 R1794Y€92
Dunlopsp sport 01 a/s235/50 R1897V€156
Pirellicinturato p1 verde195/55 R1687V€92
Hankookventus prime2 k115215/45 R1787H€111
Kumhocrugen hp91265/70 R16112V€102
Uniroyalall season expert 2 xl205/55 R1694V€79
Nexenroadianhtw265/70 R15110S€108
Firestonevanhawk205/65 R15102T€98
Superiaecoblue 4s215/65 R1596H€50
Savaeskimo s3+205/55 R1691T€66
Maxxiswp-05 arctictrekke145/70 R1371T€41
Toyos954 xl235/40 R1895V€117
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Beekdaelen).

Zoek direct jouw band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot wel 40%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Op het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er veel factoren waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Neem je nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 255 / 40 R18 – 95Y.

 • 255 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 40 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 40%.
 • De betekenis van R = Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 18 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 95 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 690kg.
 • De afsluitende waarde (Y) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 300 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is een vier-seizoenenband een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Doenrade.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Tarieven
Autobanden kun je onderbrengen in velerlei prijssegmenten: Prima, standaard en topklasse. Welke klasse je moet kiezen is met name afhankelijk van het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en hoeveel je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Michelin of Sava op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (neem een Citroën C1) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Compass en Runderneuert Kingmeiler.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen vergelijkt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Doenrade bestellen, en profiteer je snel van 50% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Doenrade: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Doenrade: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €165,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij gewoon rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder moet je erop letten dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Doenrade.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Doenrade?
Vakkundig banden vervangen in Doenrade wordt al gedaan voor €32,50 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €99,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €60,00 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. D.m.v. de bijzondere eigenschappen kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo kan je veilig naar huis of naar een garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vervorming. Opgelet: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. De ANWB adviseert om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Doenrade.

Plaats een reactie