Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Schinnen

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Schinnen? Op deze pagina vind je onder andere de beste leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Ook tref je hier praktische info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Schinnen inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Maxxis zijn er al vanaf €345. B-merken als Barkley zijn al te koop vanaf €200 per 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Schinnen

Banden wisselen in Schinnen

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Schinnen is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) kiezen we weer voor de zomerband. Zelf wisselen is een heel precies klusje. Verder vergt het ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Schinnen is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Schinnen.

Hoe lang gaan banden mee?
Een garage checkt ook of het profiel op de autoband nog voldoende is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook in het geval het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 30.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een laag brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een personenauto uitlijnen kan al vanaf €84,99.

Informatie over autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? In dat geval kan het zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Schinnen

Vlug en voordelig banden vervangen in Schinnen? In de onderstaande tabel verzamelen wij adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Limburg). Deze bandenservices ondersteunen je bij (de)monteren, uitlijnen, repareren, sipen, trimmen, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker check je ook andere montagebedrijven in Wijnandsrade, Nuth, Baneheide, Bocholtz en Klimmen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-schinnen

Goedkope autobanden Schinnen

Ga jij een bestelling plaatsen voor een set andere banden voor je wagen? Je komt er al gauw achter dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Let op: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 segmenten:

CategorieType autoAantal kilometersWegliggingKosten
1. Hoogste klasseGroot vermogenGrootverbruikerDynamisch198
2. PopulairNormale autoRond 30.000Herkenbaar€100
3. VoordeligStadsautootjeBeperkt gebruikKalm€70

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het overzicht hieronder doorzoek je betrouwbare webwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Schinnen hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook nuttige informatie over: Cijfers en letters op autobanden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Standaard gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Schinnen monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Direct winterbanden wisselen Schinnen

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, zorgt voor meer grip en een ideale rijervaring tijdens de wintermaanden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Luxemburg, Frankrijk, Zweden, Zwitserland) zijn winterbanden verplicht.

 • Aanbevolen bij vorst of sneeuw.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

All season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de onkosten van nieuwe autobanden in Schinnen kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de huidige prijzen van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal tref je ook handige informatie over: Banden in de zomer.

MerkSoortAfmetingenKenmerkKosten
Michelinalpin 5215/65 R1698H€113
Continentalcontisportcontact 5235/55 R19101Y€142
Vredesteinwintrac xtreme s275/40 R20106V€174
Bridgestonedueler255/50 R19103V€384
Goodyeareagle f1 asymmetric 3245/40 R1998Y€266
Dunlopsport maxx rt225/40 R1993Y€218
Pirellicinturato p1 verde165/70 R1481T€57
Hankookk115 *195/55 R1687V€73
Kumhohs51205/60 R1692H€89
Uniroyalrainsport 3 ssr195/55 R1687H€99
Nexennblue 4 season185/65 R1588T€55
Firestonedestination215/60 R1796H€125
Superiaecoblue 4s195/50 R1688V€46
Savaadapto hp185/65 R1588H€64
Maxxiswp-05 arctictrekke195/55 R1687H€77
Toyos954s xl255/50 R19107V€125
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Beekdaelen).

Zoek jouw geschikte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar 45%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er meerdere specificaties die invloed hebben op de beste keuze. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat is vermeld op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 235 / 40 R18 – 95Y.

 • 235 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 40 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 18 inch).
 • 95 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval is dat een max. belasting van 690 kilogram.
 • De afsluitende letter (Y) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat bijvoorbeeld voor snelheden tot300 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Schinnen.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Budget bepalen
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijsklassen: Koopjes, uitstekend en de hoogste klasse. Welk artikel jij moet kiezen wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Maxxis als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Renault Twingo) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Hilo en Seiberling.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Vredestein of Nexen zijn niet perse heel goedkoop. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Schinnen bestellen, soms met wel 50% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Schinnen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Schinnen: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €132,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden een stuk langer.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Als laatste is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Schinnen.

Wat kost autobanden wisselen in Schinnen?
Door een vakman banden vervangen in Schinnen regel je al voor €47,50 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €100. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door gebruik te maken van de verstevigde wanden kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Een thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en de profielkwaliteit. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Schinnen.

Plaats een reactie