Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Klimmen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Klimmen? Op www.autobandenspot.nl tref je de beste aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Als laatste bieden wij meer info over uitlijnen, balanceren en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Klimmen inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €42,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de beste veiligheid is het verstandig om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Autobanden van populaire merken zoals Pirelli zijn er al vanaf €340. B-merken als General Tire scoor je al vanaf €230 voor een hele set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Klimmen

Banden wisselen in Klimmen

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Klimmen is belangrijk. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert rijden we op de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) nemen we weer de zomerband. De banden verwisselen is een heel precies klusje. Verder vergt het flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Klimmen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Klimmen.

Wanneer banden vervangen
Een garage bekijkt ook of het profiel nog op orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als de band beschadigd of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 30.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt te zwaar of juist te licht. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een auto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €82,50.

Informatie over autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Grote kans dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Vind banden garages in Klimmen

Direct en goedkoop banden vervangen in Klimmen? In het onderstaande schema vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Limburg). Deze bandenservices verlenen diensten zoals (de)monteren, sipen, balanceren, repareren, trimmen, wisselen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website check je plaatselijke montagebedrijven in Walem, Hulsberg, Schimmert, Berg en Terblijt en Wijlre.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-klimmen

Goedkope autobanden Klimmen

Zoek jij ook nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Noemenswaardig: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 segmenten:

ClassificatieSoort autoKilometrageRijgedragKosten
1. KwaliteitVeel vermogen50.000+ Energiek180
2. StandaardDoorsnee autoRond 30.000Doorsnee€116
3. VoordeelKleine autootjesWeinig kilometersKalm€70

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het schema hierna bieden we je landelijke online garages die ook leveren en een voordelige bandenservice in Klimmen hebben. Op deze website lees je ook extra informatie over: Banden kiezen

Informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaliter worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Klimmen monteren bevordert de grip, betere acceleratie, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Winterbanden laten wisselen Klimmen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit bevordert de remweg, geeft meer grip en een betere wegligging bij gladheid of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste prestatie tijdens de wintermaanden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een uitstekende keuze als je niet zoveel kilometer rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Klimmen kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de huidige tarieven van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website ontdek je ook nuttige informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkTypeAfmetingenKenmerkTarief
Michelinlatitude sport 3 n0 xl265/50 R19110Y€191
Continentalcst 17125/70 R19100M€92
Vredesteinultrac vorti295/30 R20101Y€204
Bridgestoneer300195/55 R1687V€79
Goodyearefficientgrip performance205/45 R1788V€105
Dunlopwinter sport 5255/45 R18103V€187
Pirellip7205/55 R1691V€73
Hankooks1 evo xl fsl265/30 R1993Y€145
Kumhosolus hs51215/40 R1686W€69
Uniroyalallseasonmax195/75 R16107R€88
Nexenroadian hp285/45 R22114V€224
Firestoneroadhawk185/55 R1582H€80
Superiaecoblue va225/75 R16121R€65
Savatrenta 2225/75 R16121R€143
Maxxisap2 all season165/70 R1485T€55
Toyoproxr46225/55 R1999V€143
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Voerendaal).

Autobanden zoeken en vinden

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Op het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er een paar factoren waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de flank van de band. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 235 / 40 R18 – 95H.

 • 235 betekent de breedte van de band in mm.
 • 40 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hier dus 40%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 18 staat voor de velgmaat (hierbij dus 18 inch).
 • 95 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 690kg.
 • De afsluitende letter (H) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band aan te raden. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Klimmen.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je bestellen in drie prijscategorieën: Prima, standaard en de hoogste klasse. Welke klasse past bij jou heeft te maken met het vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Lancia Ypsilon) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Interstate & Tigar.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Superia zijn de duurste op de markt. De slimme rijder bestelt scherpe aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zo kan je hele goedkope autobanden in Klimmen bestellen, en krijg je zomaar 40% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Klimmen: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Kies voor gebruikte banden Klimmen: tweedehands onderdelen met garantie en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €137,50 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige slijtage door de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Klimmen.

Hoe duur is autobanden wisselen in Klimmen?
Door een vakman banden vervangen in Klimmen is al mogelijk vanaf €47,50 voor een totale set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit circa €89,95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Op basis van de bijzondere eigenschappen kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en en natuurlijk het profiel. Wij raden aan om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Klimmen.

Plaats een reactie