Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Berg en Terblijt

Nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Berg en Terblijt? Op deze pagina vind je onder andere de meest populaire online verkooppunten van goedkope autobanden en servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tenslotte raadpleeg je hier praktische informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Zorg ervoor dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Berg en Terblijt inclusief montage, balanceren en ventiel kan al worden uitgevoerd vanaf €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het aan te raden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Degelijke banden van toonaangevende merken als Sava bestel je al vanaf €345. Budgetmerken als Heidenau kan je al krijgen vanaf €195 per 4.

Banden wisselen in Berg en Terblijt

De bandenwissel bij een autobedrijf in Berg en Terblijt is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april gaat de zomerband erop. Thuis de banden wisselen is een heel precies klusje. Ook vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Berg en Terblijt scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Optioneel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Berg en Terblijt.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt opvallend licht of zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit verbetert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €90,00.

Wat is banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Banden garages in Berg en Terblijt

Direct en voordelig banden vervangen in Berg en Terblijt? In de onderstaande tabel vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Limburg). Deze montagebedrijven hebben ervaring met (de)monteren, balanceren, wisselen, uitlijnen, sipen, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je tevens montagepunten in Wijlre, Ransdaal, Scheulder, Schin op Geul en Valkenburg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-berg-en-terblijt

Goedkope autobanden Berg en Terblijt

Zoek jij ook nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel zien dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Tip: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

SegmentSoort autoKM (jaarlijks)WegcontactKostprijs
1. TopklasseVeel trekkracht50.000+ Energiek190
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoDagelijks gebruikGewoon€100
3. BudgetKleine stadsautoBeperkt gebruikRustig€62

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hieronder bieden we je professionele webwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Berg en Terblijt hebben. Op Autobandenspot.nl zoek je ook meer informatie over: Banden in de winter

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband rijd je bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Berg en Terblijt monteren geeft meer grip op het wegdek, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Berg en Terblijt

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit verbetert de remweg, meer grip tijdens het rijden en biedt veiligheid en stabiliteit bij gladheid of vorst. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Italië, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • In hun element in de winterse periodes.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de kosten van nieuwe autobanden in Berg en Terblijt kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de gemiddelde prijzen van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op dit portaal zoek je ook aanvullende info over: Autobanden schoonmaken.

MerkTypeGrootteVermogenTarief
Michelinprimacy 3225/45 R1791V€118
Continentalcontisportcontact 5255/35 R1996Y€191
Vredesteinsportrac 5195/50 R1688V€163
Bridgestonetl155/70 R1984Q€129
Goodyearvector 4seasons gen-2235/55 R17103Y€187
Dunlopsportclassic155/80 R1583H€198
Pirelliscorpion winter295/35 R21107V€230
Hankookradial ra08215/70 R16108/106T€94
Kumhokc53205/65 R16102/100T€91
Uniroyalust 17125/85 R1699M€87
Nexenn blue hd plus175/65 R1482T€50
Firestoneroadhawk205/60 R1591H€67
Superiaecoblue 4s205/60 R1692H€47
Savaintensa uhp 2245/40 R1795Y€128
Maxxisvictra sport vs01255/40 R1899Y€99
Toyocelsius xl245/45 R18100V€119
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Valkenburg aan de Geul).

Zoek direct jouw band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 35%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende zaken die belangrijk zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op de flank van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 225 / 50 R18 – 95V.

 • 225 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 50 staat voor de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit voorbeeld 50%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 18 beschrijft de velgmaat (in dit geval 18 inch).
 • 95 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 690 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Berg en Terblijt.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijzen
Autobanden kan je bestellen in drie prijsklassen: Budget, uitstekend en de a-merken. Welk artikel aan te raden is voor jou heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, je manier van rijden en hoeveel je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Toyota Aygo) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld General Tire & Onyx.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Kumho Tyres of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je verrassend goedkope autobanden in Berg en Terblijt bestellen, soms met wel 20% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Berg en Terblijt: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Berg en Terblijt: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €140,00 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je normaal rijdt kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Berg en Terblijt.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Berg en Terblijt?
Op locatie banden vervangen in Berg en Terblijt kost je zo’n €47,50 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €89,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €65,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met gebruikmaking van de speciale constructie kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een autogarage. Een reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de status van het profiel. Het algemene advies is om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Berg en Terblijt.

Plaats een reactie