Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ophemert

Nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Ophemert? Op Autobandenspot.nl bieden wij toonaangevende leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en gegevens van garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met meer informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw budget.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Ophemert incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €43,50.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Autobanden van A-merken als Continental kan je al krijgen vanaf €325. B-merken als Accelera koop je al vanaf €215 per set van 4.

Voordelig banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Ophemert

Banden wisselen in Ophemert

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Ophemert is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) laten we de zomerband monteren. Zelf wisselen is een precies werkje. Bovendien vergt het flink wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Ophemert maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt veel stress.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ophemert.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Het gevolg is een goede wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen regel je al vanaf €87,50.

Wat is autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Ophemert

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Ophemert? In het onderstaande schema vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Gelderland). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij repareren, balanceren, (de)monteren, uitlijnen, sipen, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website vind je tevens montagepartners in Echteld, IJzendoorn, Ochten, Opheusden en Kesteren.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ophemert

Goedkope autobanden Ophemert

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel merken dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en kenmerken van de auto zelf. Goed om te weten: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

ClassificatieType autoKilometrageRijgedragPrijzen
1. KwaliteitZware wagensVanaf 40.000Dynamisch199
2. UitstekendNormale autoDagelijks gebruikHerkenbaar€118
3. InstapLichte auto’sBeperkt gebruikEenvoudig€79

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In de volgende tabel bekijk en vergelijk je landelijke aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Ophemert hebben. Op dit portaal vind je ook nuttige informatie over: Veilig autorijden

Zomerbanden

De zomerband is ideaal in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Over het algemeen worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Ophemert monteren geeft optimale grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Voordelig winterbanden wisselen Ophemert

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit bevordert de remweg, beter contact met het asfalt en een stabiele wegligging bij gladheid of sneeuw. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Luxemburg) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Biedt de beste performance bij gladheid of sneeuw.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Meer controle over je auto.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Minpunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Ophemert kopen? In de volgende tabel vind je de standaard prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal check je ook meer informatie over: Banden kiezen.

MerkSerieFormaatKenmerkTarief
Michelinpilot alpin pa4235/40 R1895V€199
Continentalsportcontact 6255/30 R2092Y€227
Vredesteinsnowtrac 5165/70 R1481T€69
Bridgestonelm-001205/60 R1692H€110
Goodyearug8175/70 R1382T€739
Dunlopd251130/70 R1863H€200
Pirelliwinter sottozero 3205/55 R1691H€84
Hankookventus prime3 k125215/55 R1798W€97
Kumhoku39 xl265/30 R1993Y€242
Uniroyalrainexpert 3165/70 R1379T€47
Nexenn8000215/55 R1697W€66
Firestoneroadhawk215/55 R1697Y€91
Superiasa37195/45 R1578V€38
Savaeskimo hp 2 xl245/45 R18100V€110
Maxxisma-sw victrasnow265/60 R18114H€141
Toyonano energy 3155/70 R1375T€52
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente West Betuwe).

Autobanden zoeken en vinden

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar wel 45%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Als je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal factoren waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Wellicht past daar een andere maat bij. Een voorbeeld van een bandenmaat is 215 / 40 R16 – 86W.

 • 215 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 40 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hierbij dus 40%.
 • De R betekent Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 16 inch).
 • 86 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 530kg.
 • De afsluitende letter (W) geeft de maximumsnelheid van de band weer. correspondeert met een max. snelheid van 270 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband van november tot april uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Ophemert.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat mag het kosten?
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijsklassen: Koopjes, medium en de hoogste klasse. Welke groep voor jou geschikt is wordt bepaald door de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Bestel een A-merk als bijv. Michelin of Pirelli als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als General Tire & Three-A.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Maxxis zijn best kostbaar. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Op deze manier kan je verrassend goedkope autobanden in Ophemert bestellen, en krijg je wel 20% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Ophemert: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Ophemert: tweedehands met lichte gebruikerssporen met minimale slijtage.
 • Alles-in-1: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €142,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Het advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Ophemert.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Ophemert?
Bij een garage banden vervangen in Ophemert kost je zo’n €37,50 voor de complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €82,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door gebruik te maken van de stuggere wang van de runflats kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn een extra draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning en de status van het profiel. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Ophemert.

Plaats een reactie