Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Heukelum

Online autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Heukelum? Op deze website tref je de grote shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tenslotte kan je aan de slag met handige info over uitlijnen, balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw wensen.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Heukelum inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €37,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van toonaangevende merken als Superia zijn er al vanaf €340. Budgetmerken als Aplus kan je al krijgen vanaf €190 per set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Heukelum

Banden wisselen in Heukelum

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Heukelum is cruciaal. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november zetten we de winterband eronder en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Zelf wisselen is niet eenvoudig. Daarbij vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Heukelum maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Heukelum.

Wat is de levensduur van banden?
Een autobedrijf bekijkt ook of het profiel op de autoband nog toereikend is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen houdt in dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een auto uitlijnen kost je ongeveer €79,99.

Informatie over autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Mogelijk is het zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit standaard inbegrepen.

Zoek banden garages in Heukelum

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Heukelum? In het overzicht hierna bieden wij adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Gelderland). Deze garages kunnen je helpen bij (de)monteren, trimmen, wisselen, repareren, uitlijnen, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vergelijk je nabijgelegen montagebedrijven in Deil, Enspijk, Rumpt, Gellicum en Beesd.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-heukelum

Goedkope autobanden Heukelum

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat er een enorm aanbod is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

CategorieAutoKilometersWegcontactTarief
1. TopsegmentSportwagenVanaf 50.000Driftig190
2. Prijs-kwaliteitNormale autoVanaf 25.000Gemiddeld€119
3. BasisStadsautootjeWeinig kilometersVoorspelbaar€67

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het overzicht hieronder vergelijken wij goede online leveranciers die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Heukelum hebben. Op Autobandenspot.nl check je ook aanvullende info over: Autobanden inruilen

Informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Heukelum monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Heukelum

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, zorgt voor meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Aanbevolen bij gladheid of vorst.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden worden steeds populairder: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Heukelum kopen? In het onderstaande schema beiden wij de gemiddelde tarieven van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website check je ook nuttige informatie over: Autobanden vervangen .

MerkSoortFormaatKenmerkKosten
Michelincrossclimate215/45 R1791W€197
Continentalcontisportattack190/55 R1775W€106
Vredesteinsprint classic185/70 R1488V€157
Bridgestoneturanza235/50 R1897H€99
Goodyeareagle ls2255/55 R18109H€181
Dunlopk 850 a3/0 R2151S€141
Pirelliscorpion trail ii100/90 R1957V€110
Hankookwinter icept rs2 w452205/55 R1694H€81
Kumhokh27225/70 R16103H€82
Uniroyalms plus 77 xlfr235/45 R1797V€120
Nexenn fera ru1235/60 R18103W€150
Firestonemultihawk175/70 R1488T€63
Superiastar cross235/65 R17108V€59
Savaeskimo hp 2225/55 R1695H€91
Maxxisma-las all season215/65 R16109T€118
Toyosnowprox s 953195/50 R1582H€53
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente West Betuwe).

Autobanden zoeken en vinden

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot 40%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Wanneer je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse zaken waar je over na moet denken. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 195 / 55 R16 – 87 V.

 • 195 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 55%.
 • De R betekent Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 87 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 545 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Heukelum.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijzen
Autobanden kan je bestellen in 3 prijscategorieën: Instap, middenklassen en de a-merken. Welk segment aan te raden is voor jou heeft te maken met de inhoud van je auto, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Vredestein of Nexen als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Hyundai i10) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Eptyres of Torque.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Toyo zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je hele goedkope autobanden in Heukelum bestellen, en krijg je wel 30% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Heukelum: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Heukelum: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €155,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een redelijke rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom vreemde slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook is het van groot belang dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Heukelum.

Wat kost autobanden wisselen in Heukelum?
Bij een garage banden vervangen in Heukelum laat je al uitvoeren voor €55,00 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €90 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €50,00 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Middels de Runflat eigenschap kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de lucht uit je band is. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vervorming. Goed om te weten: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. Autogarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Heukelum.

Plaats een reactie