Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Herwijnen

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Herwijnen? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere de grote aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop verstrekken wij belangrijke informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is essentieel dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Herwijnen inclusief montage, balanceren en testen laat je al doen vanaf €42,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor optimale veiligheid adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Goodyear zijn al te koop vanaf €320. budgetmerken als Achilles kosten gemiddeld zo’n €215 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Herwijnen

Banden wisselen in Herwijnen

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Herwijnen is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november gaat de winterband erop en omstreeks maart of april gaat de zomerband erop. Zelf wisselen is een vak apart. Verder vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Herwijnen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecheckt.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Herwijnen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autobedrijf weet ook of het profiel nog op orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit geeft een veilige wegligging, een lager brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een auto regel je al vanaf €79,99.

Wat is autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Herwijnen

Snel en goedkoop banden vervangen in Herwijnen? In de onderstaande tabel bieden wij adressen van bandenwinkels en servicepunten in de buurt (provincie Gelderland). Deze bandenspecialisten kunnen je helpen bij repareren, (de)monteren, trimmen, wisselen, balanceren, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website tref je ook montage-specialisten in Oosterwijk, Heukelum, Deil, Enspijk en Rumpt.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-herwijnen

Goedkope autobanden Herwijnen

Zoek jij ook nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel merken dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dat wordt bepaald door de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De banden zijn te verdelen in 3 segmenten:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)WegliggingPrijs
1. PremiumVeel powerVanaf 40.000Agressief183
2. UitstekendDoorsnee autoRond 30.000Normaal€106
3. GoedkoopsteKleine auto’sBeperkt gebruikZwaar€74

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hieronder bieden we je de beste online winkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Herwijnen hebben. Via deze website lees je ook extra informatie over: Best geteste autobanden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Meestal worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Herwijnen monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Veel kortere remweg.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Goedkoop winterbanden wisselen Herwijnen

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuwval. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Aanbevolen tijdens de wintermaanden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: banden wisselen is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Herwijnen kopen? In de tabel hieronder tref je de huidige tarieven van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Middels onze vergelijker tref je ook extra informatie over: Autoband aflezen.

MerkTypeFormaatVermogenPrijs
Michelinprimacy 3215/45 R1690V€130
Continentalconticlassicattack rear100/90 R1957V€133
Vredesteinwintrac ice spiked235/55 R19105T€195
Bridgestoneturanza205/55 R1691H€86
Goodyearwrangler hp all weather275/70 R16114H€143
Dunlopsport maxx rt 2255/30 R2092Y€221
Pirellisport demon f110/90 R1861V€120
Hankookwinter icept rs2 w452175/70 R1484T€59
Kumhohs51185/55 R1582V€72
Uniroyalms plus 77 xl185/55 R1687T€78
Nexenwg sport255/35 R1896V€185
Firestonewinterhawk 3 xl225/40 R1892V€97
Superiasa37215/45 R1893W€50
Savaintensa uhp 2xl225/45 R1794Y€145
Maxxism6011r130/90 R1673H€85
Toyoproxes cf2195/60 R1689H€71
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente West Betuwe).

Zoek de autoband die bij jou past

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar 30%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 45 R16 – 87H.

 • 205 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 45 is de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 45%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 16 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 16 inch).
 • 87 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 545kg.
 • De afsluitende letter (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden een effectieve optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Herwijnen.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kun je onderbrengen in verschillende prijscategorieën: Goedkoopste, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welke klasse je moet kiezen hangt af van het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en hoeveel je rijdt. Kies voor een A-merk als Michelin of Toyo op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijv. een Nissan Pixo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Fortuna Fs of Sumitomo.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Sava zijn niet goedkoop. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je dikwijls goedkope autobanden in Herwijnen bestellen, en ontvang je tot 35% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Herwijnen: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Kies voor gebruikte banden Herwijnen: tweedehands met lichte gebruikerssporen en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €142,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de banden te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ten derde is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Herwijnen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Herwijnen?
Bij een garage banden vervangen in Herwijnen kost je zo’n €35,00 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit circa €90 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €52,50 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door middel van de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Dan kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn een extra draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en de profieldikte. Autogarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Herwijnen.

Plaats een reactie