Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Montfoort

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Montfoort? Op deze pagina communiceren wij de meest populaire shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Verder verstrekken wij nuttige info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Montfoort inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €42,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de beste veiligheid adviseert de ANWB om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Continental zijn al te koop vanaf €315. Budgetmerken als Br. Stone zijn al te koop vanaf €215 voor een hele set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Montfoort

Banden wisselen in Montfoort

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Montfoort is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is een tijdrovende klus. Bovendien vraagt het flink wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Montfoort ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Jouw autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Montfoort.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autobedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte nog voldoende is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 32.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan wordt bepaald door kwaliteit van de band en rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en stuurt raar. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de wagen is al uit te voeren vanaf €90,00.

Banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, verbruik je minder benzine en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Montfoort

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Montfoort? In het onderstaande schema vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in de buurt (provincie Utrecht). Deze bandenspecialisten zijn opgeleid voor (de)monteren, sipen, trimmen, uitlijnen, balanceren, wisselen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je ook montageservices in Lopik, IJsselstein, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-montfoort

Goedkope autobanden Montfoort

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel er een enorm aanbod is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dat wordt bepaald door de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 niveau’s:

SegmentSoort autoKm p/jaarRijstijlKostprijs
1. TopklasseGroot vermogenVeel kilometersEnergiek180
2. GoedNormale autoCirca 25.000Modaal€116
3. EconomyLichte auto’sMinder dan 15.000Kalm€79

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In het onderstaande schema check en vergelijk je goede online winkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Montfoort hebben. Op deze website lees je ook handige informatie over: Autoband aflezen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de basis laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Montfoort monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en een effectieve waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Montfoort

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben diepe gleuven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en dus minder kans ongelukken bij gladheid of vorst. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Zweden, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • In hun element bij sneeuw of ijzel.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Ideaal als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Een belangrijk nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de onkosten van nieuwe autobanden in Montfoort kopen? In de tabel hieronder beiden wij de verwachte tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website lees je ook meer informatie over: Autobanden vervangen .

MerkSoortAfmetingPrestatiePrijs
Michelinx600/80 R1672Q€424
Continentalpremiumcontact 6245/40 R1897Y€128
Vredesteinquatrac 5205/60 R1591V€96
Bridgestoneblizzak205/55 R1691H€79
Goodyearefficientgrip suv235/60 R18107V€128
Dunlopd221 f a130/70 R1863V€242
Pirelliangel scooter120/70 R1251P€52
Hankookw616 xl225/55 R17101T€129
Kumhoha31 xl205/50 R1793V€94
Uniroyalms plus 77 xl185/55 R1687T€78
Nexenn blue hd plus195/70 R1491T€61
Firestoneroadhawk225/45 R1791Y€72
Superiaecoblue225/50 R1692W€50
Savaadapto hp ms195/65 R1591H€63
Maxxisvansmart snow wl2225/70 R15112R€89
Toyos943225/45 R1791H€82
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Montfoort).

Zoek direct jouw band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar tot 35%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Als je de banden wilt verwisselen zijn er een paar onderdelen die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 195 / 45 R13 – 75V.

 • 195 betekent de breedte van de band in mm.
 • 45 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 13 geeft de velgmaat weer (hier dus 13 inch).
 • 75 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 387kg.
 • De laatste waarde (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een extra winterband van november tot april echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Montfoort.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat wil ik betalen
Autobanden zijn beschikbaar in verschillende prijsgroepen: Instap, uitstekend en topklasse. Welk type aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Firestone op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Volkswagen Up!) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Fribo en Minerva Fs.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Goodyear of Toyo zijn niet goedkoop. De slimme automobilist houdt acties en aanbiedingen in de gaten van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Montfoort bestellen, en profiteer je snel van 35% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Montfoort: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Montfoort: tweedehands die amper gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €145,00 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een normale rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden een stuk langer.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Bekijk een keer per maand of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ten derde is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Montfoort.

Wat kost autobanden wisselen in Montfoort?
Bij een garage banden vervangen in Montfoort kan al vanaf €37,50 voor een complete set (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Dankzij de unieke samenstelling kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn een extra draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. De garages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Montfoort.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie