Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wissenkerke

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Wissenkerke? Op deze website vind je onder andere toonaangevende webshops in nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tenslotte lees je hier uitgebreide info over uitlijnen, balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is belangrijk dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Wissenkerke inclusief montage, balanceren en ventiel kan al voor €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt het aanbevolen om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Toyo koop je al vanaf €310. budgetmerken als Evergreen kosten ongeveer €205 per vier.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Wissenkerke

Banden wisselen in Wissenkerke

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Wissenkerke is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. In het najaar gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) zetten we de zomerband er weer onder. Thuis de banden wisselen is niet eenvoudig. Daarnaast vraagt dit om wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Wissenkerke scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je bent er zeker van dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden doorgaans ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wissenkerke.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist checkt ook of de profieldiepte nog volstaat. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit bevordert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kan al vanaf €87,50.

Banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit meestal inbegrepen.

Vind banden garages in Wissenkerke

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Wissenkerke? In de volgende tabel vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Zeeland). Deze bandenservices zijn gespecialiseerd in wisselen, (de)monteren, trimmen, sipen, repareren, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website ontdek je daarnaast ook montage-specialisten in Colijnsplaat, Kats, Kortgene, Kloetinge en Wilhelminadorp.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wissenkerke

Goedkope autobanden Wissenkerke

Ben jij toe aan nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je merkt al snel het (online) aanbod gigantisch is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt af van de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Goed om te weten: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 klassen:

SegmentType autoAantal kilometersRijstijlPrijzen
1. KwaliteitSnel en/of zwaar50.000+ Energiek191
2. StandaardGemiddelde autoTot 30.000 kmHerkenbaar€117
3. VoordeligLichte auto’s< 15.000Eenvoudig€67

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het overzicht hieronder vergelijk je eenvoudig toonaangevende aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Wissenkerke hebben. Op deze website ontdek je ook handige informatie over: Beste autobanden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Wissenkerke monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer met behulp van de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Winterbanden wisselen Wissenkerke

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en een veilige rijervaring bij nat en koud weer. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen, Zweden) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Biedt de beste performance bij nat en koud weer.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Aandachtspunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Wissenkerke kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de standaard tarieven van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website tref je ook uitgebreide info over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkSerieGrootteKenmerkPrijs
Michelinpilot street rad120/70 R1758H€86
Continentalcrosscontact lx sport235/55 R19105H€145
Vredesteinwintrac pro205/55 R1791H€111
Bridgestonebattlax t30 r evo gt180/55 R1773W€130
Goodyearefficientgrip suv215/65 R1698V€115
Dunlopsp winter sport 3d255/35 R2097W€192
Pirellic.p7 as e.rft*225/50 R1895V€169
Hankookventus s1 evo2 b k117b205/45 R1788W€95
Kumhokh15255/60 R18108H€136
Uniroyalms-plus 77155/70 R1375T€50
Nexennfera su1245/45 R19102Y€110
Firestoneroadhawk205/55 R1795V€95
Superiabluewin195/50 R1582H€40
Savatrenta 2215/60 R16103T€102
Maxxisvictra sport vs01215/45 R1893Y€85
Toyoproxes cf2 xl195/55 R1691V€71
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Noord-Beveland).

Welke bandenmaat zoek je?

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar 30%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Op het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er diverse dingen die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 180 / 80 R15 – 89H.

 • 180 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 80%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 biedt inzicht in de velgmaat (hier is dat dus 15 inch).
 • 89 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 580 kilogram.
 • De laatste waarde (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband een geschikt type. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Wissenkerke.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijs
Autobanden kan je bestellen in verschillende prijsklassen: Budget, medium en A-segment. Welke klasse jij moet kiezen heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Bridgestone of Pirelli als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en zit je maar weinig op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Toyota iQ) en een rustige rijstijl? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Cachland en Viking.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Firestone zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist profiteert van acties en aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Wissenkerke bestellen, en ontvang je tot 30% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Wissenkerke: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Wissenkerke: tweedehands met lichte gebruikerssporen en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €167,50 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Wissenkerke.

Wat kost autobanden wisselen in Wissenkerke?
Door een vakman banden vervangen in Wissenkerke laat je al uitvoeren voor €35,00 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden betaal je al snel €85. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €55,00 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met gebruikmaking van de bijzondere eigenschappen is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en de profieldiepte. De ANWB adviseert om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Wissenkerke.

Plaats een reactie