Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Poppenwier

Nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Poppenwier? Op deze pagina kan je aan de slag met populaire shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. In aanvulling daarop vind je hier nuttige info over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Poppenwier inclusief montage, balanceren en testen kan al voor €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid bevelen wij aan om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van populaire merken zoals Toyo kan je al krijgen vanaf €315. Budgetmerken als Aoteli koop je al vanaf €220 voor een hele set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Poppenwier

Banden wisselen in Poppenwier

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Poppenwier is belangrijk. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is een precies werkje. Verder vergt het de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Poppenwier scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Er is geen twijfel over dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Poppenwier.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel nog goed genoeg is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een langere levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een laag brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de wagen kost om en nabij de €79,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trillen er delen in de auto? De kans bestaat dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je duurzamer bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit bij de prijs in.

Zoek banden garages in Poppenwier

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Poppenwier? In het overzicht hierna bieden wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze autogarages hebben ervaring met (de)monteren, sipen, wisselen, uitlijnen, repareren, trimmen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website zoek je ook montagepartners in Raerd, Jirnsum, Friens, Reduzum en Idaerd.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-poppenwier

Goedkope autobanden Poppenwier

Wil jij overgaan tot de aanschaf van extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dat wordt bepaald door de rijstijlen, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Let op: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten zijn te verdelen in 3 segmenten:

KlasseSoort autoKm p/jaarRijstijlPrijzen
1. PremiumGroot vermogenVanaf 40.000Dynamisch196
2. StandaardDoorsnee autoCirca 25.000Herkenbaar€110
3. GoedkoopsteKleine stadsautoBeperkt gebruikLog€62

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het onderstaande schema bekijk en vergelijk je professionele online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Poppenwier hebben. Middels onze vergelijker vind je ook nuttige informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Doorgaans worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Poppenwier monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Poppenwier

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit verbetert de remweg, bevordert de grip en een ideale rijervaring bij vorst of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Italië) zijn winterbanden verplicht.

 • In hun element bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden februari 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Poppenwier kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de geschatte prijzen van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt zoek je ook nuttige informatie over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkSoortGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot sport cup 2 r265/35 R2099Y€593
Continentalecocontact 6235/55 R18100V€114
Vredesteinquatrac pro245/40 R1998Y€178
Bridgestoneblizzak225/50 R1798V€138
Goodyearexcellence225/55 R1797Y€152
Dunloproadsmart 2180/55 R1773W€126
Pirellipzero245/35 R2095Y€196
Hankookwinter icept evo2 w320245/40 R2099W€165
Kumhor.venture mt51245/70 R16118/115Q€174
Uniroyalall season expert 2185/55 R1582H€73
Nexenvettura195/65 R1591H€58
Firestonewinterhawk 3 xl225/50 R1798H€117
Superiastar cross215/70 R16100H€53
Savaadapto all season205/55 R1691H€78
Maxxispremitra hp5195/65 R1591V€58
Toyos954s xl265/65 R17116H€135
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek jouw bandenmaat

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er veel factoren waar je over na moet denken. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op alle autobanden (aan de zijkant). Deze getallen en letters combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een van de bandenmaat codes is: 185 / 80 R14 – 104 N.

 • 185 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 80 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 80%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 14 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 14 inch).
 • 104 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende letter (N) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 140 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de speciale winterband tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Poppenwier.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden kan je kopen in velerlei prijsklassen: Voordelig, middenklassen en het topsegment. Welke klasse je moet kiezen hangt af van de inhoud van je auto, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Vredestein of Toyo als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Smart Forfour) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Davanti en Sailun.


Kortingsacties en aanbiedingen februari 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Toyo zijn de duurste op de markt. Wie slim is bestelt scherpe aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Poppenwier bestellen, soms met wel 20% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Poppenwier: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Poppenwier: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Wanneer je normaal rijdt zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Poppenwier.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Poppenwier?
Door een vakman banden vervangen in Poppenwier kost je zo’n €37,50 voor de complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €99,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Geholpen door de speciale constructie kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Je kunt rekenen op het verbeterde draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Poppenwier.

Plaats een reactie