Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Friens

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Friens? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij de beste aanbieders van winter- zomer- en all season banden en contactgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. In aanvulling daarop raadpleeg je hier nuttige info over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Friens inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is er al vanaf €43,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het aan te raden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van de betere merken als Bridgestone zijn er al vanaf €340. budgetmerken als Aoteli zijn al te koop vanaf €180 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Friens

Banden wisselen in Friens

De bandenwissel bij een autobedrijf in Friens is cruciaal. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is een heel precies klusje. Bovendien eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Friens ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Friens.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist analyseert ook of het profiel op de banden niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook in het geval de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 37.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €67,50.

Banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De oplossing is dan vaak dat je de banden moet laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Friens

In no-time en goedkoop banden vervangen in Friens? In het overzicht hierna bekijk je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Friesland). Deze garages verlenen diensten zoals (de)monteren, trimmen, repareren, sipen, balanceren, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je ook montage-specialisten in Reduzum, Idaerd, Eagum, Wergea en Warstiens.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-friens

Goedkope autobanden Friens

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Opmerking: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

CategorieAutoKM (jaarlijks)RijgedragKostprijs
1. TopsegmentSnel en/of zwaarVanaf 40.000Dynamisch€180
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoGemiddeldDoorsnee€101
3. BudgetStadsautootjeMinder dan 15.000Kalm€63

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hieronder bieden we je landelijke webwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Friens hebben. Op dit portaal check je ook aanvullende info over: Homologatie

Informatie over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Gewoonlijk rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Friens monteren geeft optimale grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Friens

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben diepe gleuven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een ideale rijervaring bij vorst of ijzel. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Luxemburg, Italië) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Aanbevolen vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Friens kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de verwachte prijzen van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website vind je ook handige informatie over: 4 seizoenen banden.

MerkSerieGrootteKenmerkKosten
Michelinpilot sport 4195/45 R1781W€142
Continentalecocontact 6235/55 R19105V€164
Vredesteinultrac vorti265/40 R20104Y€176
Bridgestoneturanza225/45 R1791Y€83
Goodyeareagle f1 asymmetric 2285/25 R2093Y€216
Dunlopsport maxx rt245/50 R18100W€219
Pirellipzero rosso asimmetrico285/45 R19107W€149
Hankookw616 xl235/55 R17103T€153
Kumhor.venture mt51265/70 R17121Q€185
Uniroyalall season expert 2 xl205/55 R1694V€79
Nexenroadhtxrh5245/75 R17121S€107
Firestonewinterhawk 3 xl235/45 R1797V€101
Superiastar lt195/75 R16107R€58
Savatrenta m+s215/65 R16106T€140
Maxxispremitra hp5225/45 R1791W€75
Toyoopen c.wt255/60 R18112H€135
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Leeuwarden).

Zoek jouw bandenmaat

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel factoren die van belang zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en wat het allemaal mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt geperst op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 225 / 55 R12 – 104N.

 • 225 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 55 staat voor de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 55%.
 • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 12 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 12 inch).
 • 104 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende letter (N) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 140 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is de speciale winterband van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Friens.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je kopen in velerlei prijssegmenten: Voordelig, standaard en topklasse. Welke klasse past bij jou heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal afgelegde kilometers. Ga voor A-merken als Goodyear of Toyo als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Lancia Ypsilon) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Bf Goodrich of Royalblack.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Continental of Maxxis zijn niet perse heel goedkoop. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je dikwijls goedkope autobanden in Friens bestellen, en krijg je zomaar 40% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Friens: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Het alternatief is gebruikte banden Friens: tweedehands die goed zijn nagekeken met minimale slijtage.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €165,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij een redelijke rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook is het belangrijk dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Friens.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Friens?
Op locatie banden vervangen in Friens kost je zo’n €50,00 voor een complete set (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd betaal je al snel €94,95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Geholpen door de bijzondere eigenschappen kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar de dealer. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door dat ze meer kilo’s kunnen dragen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning van de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Friens.

Plaats een reactie