Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Mantgum

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Mantgum? Op dit portaal vind je onder andere gerenommeerde leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Als laatste lees je hier belangrijke info over montage, uitlijnen en balanceren en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is essentieel dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Mantgum inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al voor €42,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Autobanden van bekende merken als Kumho Tyres kosten ongeveer €300. Budgetmerken als Cachland zijn al te koop vanaf €205 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Mantgum

Banden wisselen in Mantgum

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Mantgum is belangrijk. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) kiezen we weer voor de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een precies werkje. Ook vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Mantgum heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Mantgum.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf controleert ook of de profieldiepte nog volstaat. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Waarom auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €77,50.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De kans bestaat dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind banden garages in Mantgum

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Mantgum? In de tabel in het volgende blok vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij repareren, (de)monteren, wisselen, sipen, uitlijnen, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal check je evenzeer montageservices in Easterwierrum, Tersoal, Poppenwier, Raerd en Jirnsum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-mantgum

Goedkope autobanden Mantgum

Zoek jij ook nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Opmerking: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

CategorieSoort autoKilometrageWegcontactKosten
1. Hoogste klasseKrachtige autoVanaf 40.000Agressief182
2. MiddenklasseNormale autoRond de 25.000Doorsnee€111
3. BasisKleine stadsautoWeinig kilometersLog€76

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna bekijk en vergelijk je de beste internetwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Mantgum hebben. Op deze website lees je ook extra informatie over: Autobanden inruilen

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is geschikt in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Gewoonlijk is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Mantgum monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer met behulp van de lange sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Goedkoop winterbanden wisselen Mantgum

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en dus minder kans ongelukken bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Zweden, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Noorwegen) zijn winterbanden verplicht.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties van oktober tot en met maart.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Minpunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Perfect als je niet zoveel kilometer rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden maart 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Mantgum kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de actuele tarieven van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal lees je ook uitgebreide info over: Autobanden vervangen .

MerkSerieFormaatPrestatieTarief
Michelinpilot sport 4225/45 R1895Y€155
Continentalcontiecocontact 5165/65 R1483T€61
Vredesteinquatrac pro275/45 R21110Y€255
Bridgestonerd63010pr235/65 R16121N€118
Goodyearultragrip + suv255/65 R17110T€141
Dunlopstreetresponse 2165/65 R1479T€62
Pirelliw270 sottozero 2265/35 R1998W€226
Hankookkinergy eco 2 k435195/65 R1591H€53
Kumhops31205/55 R1691W€81
Uniroyalrain max 3215/60 R16103T€102
Nexenwinguard sport 2 xl215/55 R1798V€89
Firestonewinterhawk 3215/65 R1596H€83
Superiastar lt225/70 R15112R€95
Savatrenta 2235/65 R16115S€136
Maxxismavs01275/35 R20Y102€129
Toyoobserve gsi5185/60 R1584Q€71
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Leeuwarden).

Welke bandenmaat zoek je?

Bekijk aanbiedingen en bespaar tot wel 50%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er verschillende aspecten waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 195 / 70 R15 – 104Q.

 • 195 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hier dus 70%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 beschrijft de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 104 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 900kg.
 • De afsluitende waarde (Q) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). correspondeert met een max. snelheid van 160 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband een geschikt type. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Mantgum.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijzen
Autobanden kan je kopen in 3 prijssegmenten: Goedkoopste, gemiddeld en het topsegment. Welke soort voor jou ideaal is hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Sava als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (neem een Suzuki Celerio) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Evergreen & Nitto.


Acties en aanbiedingen maart 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Superia zijn in de basis best duur. Wie slim is koopt uitsluitend aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Mantgum bestellen, en ontvang je tot 20% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Mantgum: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Mantgum: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €140,00 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Wanneer je normaal rijdt moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ook is het van groot belang dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Mantgum.

Hoe duur is autobanden wisselen in Mantgum?
Bij een garage banden vervangen in Mantgum kost je zo’n €42,50 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit heet een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden betaal je al snel €95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de lucht uit je band is. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar de dealer. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vervorming. Goed om te weten: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en de profieldikte. De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Mantgum.

Plaats een reactie