Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wijckel

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Wijckel? Op www.autobandenspot.nl bieden wij toonaangevende online verkooppunten van nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages gespecialiseerd in bandenwissel. Als laatste kan je aan de slag met handige informatie over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw budget.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Wijckel incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van A-merken als Bridgestone bestel je al vanaf €320. B-merken als Gtradial kosten gemiddeld zo’n €190 per 4.

Banden wisselen in Wijckel

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Wijckel is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april kiezen we weer voor de zomerband. Zelf banden verwisselen is een tijdrovende klus. Bovendien vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Wijckel scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Optioneel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wijckel.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenservice analyseert ook of de profieldiepte nog voldoende is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een personenauto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €74,99.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? De kans bestaat dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Wijckel

In no-time en voordelig banden vervangen in Wijckel? In de onderstaande tabel vind je autogarages en bandenwinkels uit de regio (provincie Friesland). Deze autogarages hebben ervaring met wisselen, (de)monteren, trimmen, uitlijnen, sipen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal tref je evenzeer montagepartners in Balk, Sloten, Ypecolsga, Indijk en Smallebrugge.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wijckel

Goedkope autobanden Wijckel

Op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 segmenten:

CategorieType autoAantal kilometersRij-kenmerkTarief
1. Hoogste klasseVeel trekkrachtVanaf 50.000Driftig193
2. StandaardGemiddelde autoVanaf 25.000Doorsnee€114
3. GoedkoopsteKleine auto’sWeinig kilometersStatisch€75

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het overzicht hieronder doorzoek je landelijke aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Wijckel hebben. Op dit portaal ontdek je ook meer informatie over: Autoverzekering

Wanneer zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaliter is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Wijckel monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Wijckel

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit bevordert de remweg, beter contact met het asfalt en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg, Italië, Frankrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • In hun element in de winterse periodes.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: banden wisselen is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een belangrijk nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een prima oplossing als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Wijckel kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de huidige tarieven van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website zoek je ook extra informatie over: Oude banden inruilen.

MerkTypeFormaatKenmerkKosten
Michelinpilot sport 4suv275/45 R20110Y€270
Continentalcontiecoplus ht3385/55 R23160K€494
Vredesteinultrac vorti275/40 R22108Y€213
Bridgestoneblizzak205/60 R1696H€92
Goodyearcargo ug 2195/65 R16104T€109
Dunlopeconodrive205/65 R15102T€169
Pirellicinturato p7225/45 R1891W€141
Hankookrt 0330/10 R15104Q€160
Kumhoes31155/65 R1475T€43
Uniroyalrainsport 3225/45 R1791V€78
Nexenwin.sport 2 xl235/50 R18101V€108
Firestonemseason 2225/60 R1799V€124
Superiabluewin195/50 R1582H€40
Savaeskimo hp 2205/65 R1594H€83
Maxxisfuoristrada255/55 R18109V€140
Toyoproxes cf 1215/55 R1697V€136
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente De Fryske Marren).

Zoek direct jouw band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar factoren waar je over na moet denken. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op de zijkant van je huidige autobanden. Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 235 / 60 R17 – 102S.

 • 235 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 60 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 60%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 102 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 850 kilogram.
 • De afsluitende waarde (S) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 180 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de beste optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Kiezen voor winterbanden is dan van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Wijckel.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Budget bepalen
Autobanden verdelen we onder in verschillende prijscategorieën: Prima, uitstekend en A-segment. Welke categorie voor jou geschikt is hangt met name af van het gewicht van de auto, rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Superia als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijv. een Seat Mii) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Habilead en Vee Rubber.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Dunlop of Pirelli zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is profiteert van acties en aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je heel goedkope autobanden in Wijckel bestellen, en regel je snel 45% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Wijckel: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Gebruikte banden Wijckel: tweedehands die amper gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €160,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij normaal gebruik zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige slijtage door een balanceer afspraak te maken en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ten derde is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Wijckel.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Wijckel?
Professioneel banden vervangen in Wijckel is al mogelijk vanaf €35,00 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €99,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Op basis van de speciale constructie kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op de aantrekkelijk draagcapaciteit, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning van de banden en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Wijckel.

Plaats een reactie