Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Britswert

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Britswert? Op www.autobandenspot.nl vind je de meest populaire webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Daarnaast kan je aan de slag met praktische info over de verschillende type banden die er zijn en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Britswert inclusief montage, balanceren en testen laat je al doen vanaf €41,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de verkeersveiligheid wordt vaak aangeraden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Sava scoor je al vanaf €310. B-merken als Blacklion zijn al te koop vanaf €200 voor een hele set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Britswert

Banden wisselen in Britswert

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Britswert is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste weggebruikers doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar rijden we op de winterband en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. Zelf wisselen is niet eenvoudig. Daarnaast vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Britswert ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw banden worden direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij sommige aanbieders bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Britswert.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autobedrijf checkt ook of het profiel nog voldoende is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. In de regel is dit na 30.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Bij uitlijnen draait het erom dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit geeft een veilige wegligging, een lager brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €74,99.

Wanneer autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Mogelijk is het zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Zoek banden garages in Britswert

Direct en goedkoop banden vervangen in Britswert? In het onderstaande schema vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze lokale garages kunnen je helpen bij repareren, sipen, balanceren, (de)monteren, wisselen, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven in Boazum, Ysbrechtum, Tirns, Loënga en Scharnegoutum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-britswert

Goedkope autobanden Britswert

Op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

CategorieAutoAantal kilometersRijstijlKostprijs
1. TopsegmentGrote motorVanaf 50.000Druk184
2. MiddenklasseDoorsnee autoVanaf 25.000Gemiddeld€105
3. EconomyKleine autootjes< 15.000Kalm€67

Online banden webwinkels vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de onderstaande tabel check en vergelijk je professionele aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Britswert hebben. Op dit portaal vind je ook handige informatie over: Oude banden inruilen

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband rijd je bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Doorgaans gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Britswert monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en voert het water uitstekend af met behulp van de diepe sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Direct winterbanden wisselen Britswert

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze beschikken over meer profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit geeft een kortere remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging bij gladheid of vorst. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Zwitserland, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste keuze bij gladheid of sneeuw.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Britswert kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de gemiddelde tarieven van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website lees je ook extra informatie over: Autobanden verwisselen .

MerkTypeAfmetingPrestatieTarief
Michelinalpin 6225/60 R16102V€146
Continentalcontisportcontact 5p235/35 R1991Z€159
Vredesteinsnowtrac 5175/65 R1584T€64
Bridgestoneturanza195/65 R1591T€80
Goodyearefficientgrip185/55 R1582H€72
Dunlopd404 f150/80 R1671H€165
Pirellipzero255/35 R2097Y€189
Hankookkinergy 4s h740215/70 R1598T€88
Kumhowintercraft ws71 suv285/45 R19111V€184
Uniroyalms plus 77 xl215/55 R1697H€97
Nexenwinguard sport 2 xl235/55 R19105V€117
Firestoneroadhawk235/55 R19105W€119
Superiaecoblue235/55 R17103W€57
Savaeskimo hp 2225/55 R1695H€91
Maxxisma-1 wsw185/75 R1489S€89
Toyoobserve van185/75 R14102S€74
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek jouw nieuwe band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een paar specificaties waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat wordt geperst op het rubber van de band. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 245 / 50 R20 – 102T.

 • 245 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 50 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 50%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 20 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 20 inch).
 • 102 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval een max. belasting van 850 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Britswert.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat wil ik betalen
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijssegmenten: Instap, uitstekend en topklasse. Welke klasse aan te raden is voor jou heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Bridgestone of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Renault Twingo) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Imperial Fs & Mitas.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Firestone zijn de duurste op de markt. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Britswert bestellen, en ontvang je tot 40% korting.

 • Check de autobanden outlet in Britswert: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Britswert: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Totaalpakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €135,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Britswert.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Britswert?
Banden vervangen in Britswert wordt al gedaan voor €40,00 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €80 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de stuggere wang van de runflats kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de band onverhoopt lek raakt. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn het verbeterde draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn een stuk sterker. Aandachtspunt: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en en de diepte van het profiel. Wij raden aan om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Britswert.

Plaats een reactie