Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rien

Online autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Rien? Op www.autobandenspot.nl ontdek je gerenommeerde leveranciers van voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Als laatste lees je hier handige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Rien inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €39,99.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid adviseert de ANWB om je banden te vervangen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van A-merken als Vredestein scoor je al vanaf €330. B-merken als Formula kosten gemiddeld zo’n €180 voor een hele set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Rien

Banden wisselen in Rien

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Rien is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en rond maart / april kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is niet eenvoudig. Daarbij vergt het ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Rien scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rien.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf weet ook of de profieldiepte nog op orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een onjuist uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €69,99.

Waarom autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Rien

Vlug en voordelig banden vervangen in Rien? In het onderstaande schema verzamelen wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Friesland). Deze bedrijven verlenen diensten zoals repareren, uitlijnen, sipen, balanceren, (de)monteren, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je ook montage-garages in Wiuwert, Britswert, Boazum, Ysbrechtum en Tirns.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rien

Goedkope autobanden Rien

Ben je aan het oriënteren naar een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel zien dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit is met name afhankelijk van jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Goed om te weten: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De merken kunnen we terugbrengen naar 3 segmenten:

CategorieSoort autoAantal kilometersWegcontactTarief
1. A-segmentSportautoVeel kilometersDruk192
2. PopulairDoorsnee autoRond 30.000Doorsnee€104
3. InstapKleine stadsautoWeinig kilometersVoorspelbaar€75

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de volgende tabel bekijk en vergelijk je de beste online garages die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Rien hebben. Op deze website zoek je ook aanvullende info over: Beste autobanden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Meestal rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Rien monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer met behulp van de lange sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Beperkte geluidsproductie.

Voordelig winterbanden wisselen Rien

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip en een optimale wegligging bij vorst of sneeuw. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Aanbevolen bij winterse omstandigheden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Rien kopen? In de tabel hieronder bekijk je de doorsnee tarieven van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Via deze website vind je ook nuttige informatie over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkSerieFormaatVermogenKosten
Michelinpilot sport 4s275/30 R2097Y€285
Continentalvancontact 4season215/75 R16116R€147
Vredesteinsnowtrac 5185/60 R1588T€66
Bridgestoneturanza215/55 R1697H€129
Goodyearwrangler hp all weather235/70 R17111H€144
Dunlopk701120/70 R1859V€209
Pirellicarrier225/65 R16112R€126
Hankookventus prime3 k125225/55 R1999V€110
Kumhowintercraft ws71 suv275/40 R20106W€175
Uniroyalms-plus 77 xl225/55 R17101V€109
Nexennblue 4 season xl225/40 R1892V€90
Firestonevanhawk 2 winter185/75 R16104R€92
Superiaecoblue215/40 R1787W€49
Savaintensa uhp 2xl225/45 R1794Y€145
Maxxisvs-01 xl205/40 R1784W€69
Toyonano energy van165/75 R1497R€61
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek de autoband die bij jou past

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke zaken die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is vermeld op op de band. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 245 / 50 R20 – 102V.

 • 245 betekent de breedte van de band in mm.
 • 50 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 50%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 20 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 20 inch).
 • 102 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval is dat een max. belasting van 850 kilogram.
 • De laatste waarde (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Rien.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je kopen in allerlei prijscategorieën: Voordeel, prijs-kwaliteit en A-segment. Welk type je moet kiezen hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Toyo als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (neem een Kia Picanto) en doe je het rustig aan? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Blackstar & Novex.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Pirelli zijn niet perse voordelig. De slimme consument vergelijkt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je hele goedkope autobanden in Rien bestellen, en ontvang je tot 30% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Rien: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Rien: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €132,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij gewoon rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Rien.

Wat kost autobanden wisselen in Rien?
Bij een garage banden vervangen in Rien kan al vanaf €55,00 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €82,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €62,50 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de Runflat eigenschap is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. HIerdoor kan je veilig naar huis of naar een specialist. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje behoren op deze manier tot het verleden.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is een optimaal draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vervorming. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Controleer voor vakantie of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Rien.

Plaats een reactie