Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Markenbinnen

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Markenbinnen? Op deze website vind je onder andere erkende webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. In aanvulling daarop verstrekken wij handige informatie over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is cruciaal dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Markenbinnen inclusief demontage, balanceren en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €43,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Nexen kosten gemiddeld zo’n €315. B-merken als Debica kan je al krijgen vanaf €185 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Markenbinnen

Banden wisselen in Markenbinnen

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Markenbinnen is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste autorijders wisselen twee keer per jaar. In het najaar kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaan we over op zomerbanden. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vergt het wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Markenbinnen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De banden worden daarbij direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Markenbinnen.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel op de banden niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van de rijstijl en type wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt opvallend licht of zwaar. Je krijgt ook te maken met een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een auto kan je bij een garage laten doen vanaf €80,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit standaard inbegrepen.

Vind banden garages in Markenbinnen

In no-time en voordelig banden vervangen in Markenbinnen? In de volgende tabel bekijk je contactgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Noord-Holland). Deze bandenservices zijn opgeleid voor (de)monteren, balanceren, wisselen, sipen, uitlijnen, repareren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website zoek je nabijgelegen montagepunten in Oostknollendam, Wormer, Westknollendam, Wormerveer en Zaandam.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-markenbinnen

Goedkope autobanden Markenbinnen

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is geen geheim dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Hoe dan ook: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 classificaties:

CategorieAutoKM (jaarlijks)WegliggingKostprijs
1. A-segmentVeel vermogenVanaf 50.000Agressief€181
2. PopulairGemiddelde autoRond 30.000Gemiddeld€114
3. VoordeelKleine autootjes< 15.000Voorspelbaar€60

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende overzicht check en vergelijk je professionele online winkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Markenbinnen hebben. Op dit portaal tref je ook aanvullende info over: Best geteste autobanden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Markenbinnen monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, het maximaliseert de levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Markenbinnen

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit bevordert de remweg, zorgt voor meer grip en een ideale rijervaring bij gladheid of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Luxemburg, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Biedt de beste performance bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Ideaal als je weinig kilometers maakten niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Markenbinnen kopen? In het onderstaande schema beiden wij de gemiddelde prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl zoek je ook nuttige informatie over: Autoband aflezen.

MerkTypeAfmetingKenmerkKosten
Michelinpilot super sport225/40 R1892Y€122
Continentalcrosscontact uhp245/45 R20103W€223
Vredesteint-trac 2175/65 R1380T€101
Bridgestoneduravis215/60 R16103T€138
Goodyearefficientgrip performance205/55 R1795V€136
Dunlopsport maxx rt 2205/40 R1886Y€124
Pirelliwinter sottozero 3315/30 R21105V€343
Hankookecolander215/75 R1791V€83
Kumhoecsta ps91 xl275/40 R18103Y€139
Uniroyalrainexpert 3 xl205/60 R1696H€81
Nexennblue 4 season195/55 R1585H€66
Firestonedestination265/70 R15112H€148
Superiabluewin235/65 R16115R€61
Savaeskimo s3+185/60 R1584T€64
Maxxistrasporto leggero205/65 R16105T€90
Toyoopen country a/t+275/60 R20115T€150
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Alkmaar).

Zoek de autoband die bij jou past

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er een aantal details waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat deze investering mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat lees je af op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 160 / 70 R17 – 73W.

 • 160 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 17 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 73 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval is dat een max. belasting van 365 kilogram.
 • De afsluitende waarde (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 270 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de koude maanden het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Markenbinnen.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Tarieven
Autobanden kun je onderbrengen in allerlei prijsgroepen: Goedkoopste, uitstekend en het topsegment. Welk product voor jou geschikt is wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Schaf een A-merk aan zoals Goodyear of Toyo als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (denk aan een Peugeot 108) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Alliance of Tigar.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Goodyear of Superia zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je verrassend goedkope autobanden in Markenbinnen bestellen, en krijg je zomaar 25% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Markenbinnen: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Gebruikte banden Markenbinnen: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met minimale slijtage.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €162,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een redelijke rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Markenbinnen.

Wat kost autobanden wisselen in Markenbinnen?
Banden vervangen in Markenbinnen regel je al voor €42,50 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit circa €95,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door de extra sterke stukken in de wang kan je nog een stuk blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. Garagehouders adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Markenbinnen.

Plaats een reactie