Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Castricum

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Castricum? Op deze website kan je aan de slag met erkende leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop tref je hier aanvullende info over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw auto.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Zorg ervoor dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Castricum inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Firestone scoor je al vanaf €325. B-merken als Gtradial scoor je al vanaf €225 voor een complete set.

Nieuwe banden laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Castricum

Banden wisselen in Castricum

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Castricum is belangrijk. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Bovendien vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Castricum is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Castricum.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel nog op orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan wordt bepaald door rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Het gevolg is een goede wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een personenauto uitlijnen regel je al vanaf €74,99.

Wat is autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Lokale banden garages in Castricum

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Castricum? In de volgende tabel bieden wij adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Noord-Holland). Deze lokale garages hebben ervaring met repareren, sipen, trimmen, wisselen, balanceren, (de)monteren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website ontdek je evenzeer montagepunten in Heiloo, Alkmaar, Texel, Den Helder en Hollands Kroon.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-castricum

Goedkope autobanden Castricum

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, het dagelijkse gebruik, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

CategorieType autoKM (op jaarbasis)RijstijlKosten
1. PremiumVeel trekkrachtVeel kilometersDruk€183
2. PopulairDoorsnee autoDagelijks gebruikHerkenbaar€106
3. VoordeelKleine stadsautoWeinig gebruikSimpel €79

Vergelijk online bandenshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het volgende schema bekijk en vergelijk je landelijke webshops die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Castricum hebben. Middels onze vergelijker check je ook uitgebreide info over: Maximale snelheid en draagcapaciteit

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is geschikt als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Castricum monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder slijtage in de zomer en een effectieve waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Veel kortere remweg.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Goedkoop winterbanden wisselen Castricum

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer vervangen in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter rubber gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, verhoogt het gripniveau en een betere wegligging bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Luxemburg, Zwitserland, Italië, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • De beste prestatie bij gladheid of vorst.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Waar je wel op moet letten is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Ideaal als je niet heel veel rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de onkosten van nieuwe autobanden in Castricum kopen? In de onderstaande tabel vind je de actuele prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website vind je ook extra informatie over: Band op de juiste spanning.

MerkSerieFormaatPrestatiePrijs
Michelinpilot super sport265/35 R1998Y€278
Continentalcrosscontact lx sport275/45 R20110V€208
Vredesteincomtrac 2 all season205/70 R15106R€113
Bridgestoneturanza245/45 R2099Y€216
Goodyearvector 4seasons gen-2235/45 R1797Y€129
Dunlopsportmax gp racer d212190/55 R1775W€218
Pirellicinturato winter215/60 R1796T€116
Hankookwinter icept rs2 w452175/70 R1488T€57
Kumhops31 xl245/40 R1897W€118
Uniroyalrainexpert 3185/70 R1488T€61
Nexenwing.snow g wh2175/70 R1382T€55
Firestonevanhawk 2225/70 R15112S€92
Superiaecoblue hp145/80 R1379T€34
Savaeskimo s3+ ms175/65 R1588T€64
Maxxisvettura175/65 R1584T€59
Toyocelsius xl195/55 R1691V€84
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Castricum).

Welke bandenmaat zoek je?

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere onderwerpen waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat deze investering mag kosten.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. Een bandenmaat kan zijn 145 / 65 R15 – 72H.

 • 145 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 65 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 15 beschrijft de velgmaat (hierbij dus 15 inch).
 • 72 duidt het maximale draagvermogen aan. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 355kg.
 • De laatste letter (H) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. correspondeert met een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de beste optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Castricum.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Budget bepalen
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijsgroepen: Koopjes, middenklassen en de hoogste klasse. Welk product je moet kiezen hangt af van het aantal PK’s van de auto, rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Nexen op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (bijv. een Peugeot 108) en doe je het rustig aan? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld King Star & Taurus.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Hankook zijn best kostbaar. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Castricum bestellen, en profiteer je snel van 25% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Castricum: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Castricum: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €160,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom vreemde slijtage door ze goed te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde is het enorm aan te raden dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Castricum.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Castricum?
Professioneel banden vervangen in Castricum is al mogelijk vanaf €52,50 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost het je al gauw €97,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. D.m.v. de extra sterke stukken in de wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de lucht uit je band is. Dan rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn een stuk sterker. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze iedere zes jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Castricum.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie