Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Waaksens

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Waaksens? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met landelijke webshops in winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Als laatste tref je hier praktische informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is cruciaal dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Waaksens inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €37,50.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid adviseren wij om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van A-merken als Bridgestone kan je al krijgen vanaf €330. B-merken als Gripmax koop je al vanaf €230 per 4.

Banden wisselen in Waaksens

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Waaksens is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert nemen we de winterband en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarbij vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Waaksens maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Waaksens.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist analyseert ook of het profiel op de autoband nog voldoende is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band beschadigd of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 37.500 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt scheef en stuurt niet zo eenvoudig. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €82,50.

Wanneer banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Waaksens

Rap en voordelig banden vervangen in Waaksens? In het overzicht hierna vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze bedrijven hebben ervaring met repareren, (de)monteren, uitlijnen, sipen, wisselen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker tref je plaatselijke montage-specialisten in Hinnaard, Spannum, Wjelsryp, Baaium en Easterlittens.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-waaksens

Goedkope autobanden Waaksens

Ben jij toe aan een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit is met name afhankelijk van jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en wat voor type auto je rijdt. Belangrijk: producten van EU-merken zijn van uitstekende kwaliteit, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten zijn te verdelen in 3 classificaties:

CategorieType autoAantal kilometersWegliggingTarief
1. A-segmentVeel trekkrachtVeel kilometersEnergiek180
2. UitstekendGemiddelde autoVanaf 25.000Doorsnee€101
3. BasisLichte auto’sBeperkt gebruikRustig€74

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de volgende tabel doorzoek je populaire online winkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Waaksens hebben. Op dit portaal vind je ook uitgebreide info over: Verzekering voor de auto

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is geschikt wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Waaksens monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Waaksens

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben diepe gleuven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dat resulteert in een korte remweg, bevordert de grip en dus minder kans ongelukken bij winterse omstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Italië) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • In hun element bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat deze wel sneller slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de prijzen van nieuwe autobanden in Waaksens kopen? In de volgende tabel bekijk je de verwachte tarieven van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Autobanden inruilen.

MerkTypeAfmetingVermogenPrijs
Michelinx-ice xi3215/55 R1899H€201
Continentalcrosscontact lx sport255/60 R18112V€140
Vredesteinquatrac pro255/55 R20110Y€227
Bridgestoneecopia185/65 R1486H€167
Goodyearwrangler hp all weather255/65 R17110T€155
Dunlopsport bluresponse225/55 R1695V€105
Pirelliscorpion verde225/65 R17102H€106
Hankookwinter icept rs2 w452205/50 R1691H€123
Kumhocrugen hp91245/50 R19105W€114
Uniroyalmonoply t 500385/65 R23160K€402
Nexenwinguard snow g wh2155/65 R1475T€51
Firestonemultihawk175/65 R1380T€57
Superiasa37255/45 R20105W€67
Savaintense uhp 2245/40 R1998Y€133
Maxxisc9273215/50 R950N€71
Toyonano energy 3145/65 R1572T€64
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek de autoband die bij jou past

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar tot wel 35%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Zodra je de banden wilt verwisselen zijn er diverse onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt altijd gedrukt op alle autobanden (aan de zijkant). Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 245 / 55 R19 – 103T.

 • 245 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (hier is dat dus 55%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 19 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 103 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval is dat een max. belasting van 875kg.
 • De afsluitende letter (T) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 190 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een extra winterband van november tot april het meest interessant. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Waaksens.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Onkosten
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijscategorieën: Voordeel, standaard en premium. Welke groep je moet kiezen hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstanden die je rijdt. Ga voor A-merken als Kumho Tyres of Toyo als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (denk aan een Hyundai i10) en rijd je niet al te hard? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Aoteli & Tigar.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Firestone zijn de duurste op de markt. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je heel goedkope autobanden in Waaksens bestellen, soms met wel 20% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Waaksens: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Het alternatief is gebruikte banden Waaksens: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor slechts €145,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Wanneer je normaal rijdt moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Waaksens.

Wat kost autobanden wisselen in Waaksens?
Bij een garage banden vervangen in Waaksens wordt al gedaan voor €35,00 voor de complete set (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit circa €97,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Dankzij de unieke samenstelling kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Waaksens.

Plaats een reactie