Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hoog-Keppel

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Hoog-Keppel? Op onze autobandenvergelijker vind je onder andere de grote aanbieders van goedkope autobanden en servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Ook bieden wij handige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Hoog-Keppel inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is al mogelijk vanaf €43,50.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Dunlop bestel je al vanaf €300. Budgetmerken als Aptany bestel je al vanaf €185 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Hoog-Keppel

Banden wisselen in Hoog-Keppel

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hoog-Keppel is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. In het najaar kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert gaan we over op zomerbanden. Zelf wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens vraagt het behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Hoog-Keppel ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hoog-Keppel.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf controleert ook of het profiel op de autoband nog in orde is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd of beschadigd is moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kost je ongeveer €77,50.

Wat is banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit meestal inbegrepen.

Lokale banden garages in Hoog-Keppel

Snel en goedkoop banden vervangen in Hoog-Keppel? In het overzicht hierna bekijk je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Gelderland). Deze bandenspecialisten verlenen diensten zoals (de)monteren, sipen, uitlijnen, balanceren, repareren, trimmen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website check je ook montagepartners in Drempt, De Steeg, Lathum, Giesbeek en Angerlo.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hoog-keppel

Goedkope autobanden Hoog-Keppel

Zoek jij ook nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit is met name afhankelijk van jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Goed om te weten: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

KlasseAutoKilometersRijstijlTarief
1. Hoogste klasseZware auto’s50.000+ Driftig186
2. StandaardGemiddelde autoCirca 25.000Normaal€117
3. BudgetKleine stadsautoKleingebruikerRustig€78

De beste aanbieders vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het overzicht hieronder bekijk en vergelijk je professionele online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Hoog-Keppel hebben. Via deze website tref je ook extra informatie over: Bandenspanning

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Hoog-Keppel monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minder slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek door de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Voordelig winterbanden wisselen Hoog-Keppel

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, bevordert de grip en een betere wegligging in het geval van natte en koude periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Presteren het best bij nat en koud weer.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de investering in nieuwe autobanden in Hoog-Keppel kopen? In de tabel hieronder vergelijk je de geschatte prijzen van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website check je ook meer informatie over: Zuinigste autobanden.

MerkSerieAfmetingenPrestatiePrijs
Michelincity grip130/70 R1256P€103
Continentalcontiwintercontact ts 830p215/60 R1699H€111
Vredesteinwintrac pro245/45 R20103V€178
Bridgestonet001195/65 R1591H€65
Goodyearvector 4seasons gen-2185/55 R1582H€83
Dunlopwinter sport 5 suv255/55 R18109V€144
Pirellipzero305/30 R2099Y€183
Hankookwinter rw06185/75 R16104R€106
Kumhowi.craft wp71245/55 R17102H€79
Uniroyalrainexpert 3175/70 R1382T€49
Nexenn fera su1 xl275/35 R1899W€139
Firestonemultihawk155/80 R1379T€48
Superiaecoblue hp165/65 R1479T€36
Savaeskimo hp 2 xl205/60 R1696H€80
Maxxisma-sw victrasnow245/70 R16107H€93
Toyoopen c. w/t xl245/65 R17111H€124
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Bronckhorst).

Zoek jouw bandenmaat

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse details waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt altijd gedrukt op op de band. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 205 / 75 R15 – 97T.

 • 205 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 75 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 75%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 97 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 730kg.
 • De laatste letter (T) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Kiezen voor winterbanden is dan van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Hoog-Keppel.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Budget bepalen
Autobanden verdelen we onder in velerlei prijscategorieën: Prima, middenklassen en A-segment. Welk artikel voor jou geschikt is wordt bepaald door het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Schaf een A-merk aan zoals Bridgestone of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Rij je weinig en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (denk aan een Nissan Pixo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Yokohama of Unigrip.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Goodyear of Hankook zijn in de basis best duur. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je dikwijls goedkope autobanden in Hoog-Keppel bestellen, en krijg je wel 20% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Hoog-Keppel: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Gebruikte banden Hoog-Keppel: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €155,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Hoog-Keppel.

Wat kost autobanden wisselen in Hoog-Keppel?
Op locatie banden vervangen in Hoog-Keppel kan al vanaf €32,50 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €85 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per kalenderjaar.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Middels de versterkte wang (zijkant) is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een optimaal draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Opgelet: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en en natuurlijk het profiel. Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Hoog-Keppel.

Plaats een reactie