Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Mensingeweer

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Mensingeweer? Op onze autobandenvergelijker vind je betrouwbare shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Als laatste kan je aan de slag met aanvullende info over bandenmaten en populaire merken en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Mensingeweer inclusief montage, balanceren en ventiel kan al voor €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Pirelli koop je al vanaf €345. budgetmerken als Goform kosten gemiddeld zo’n €215 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Mensingeweer

Banden wisselen in Mensingeweer

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Mensingeweer is cruciaal. De meeste weggebruikers doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert laten we de zomerband monteren. Dit zelf verwisselen is een vak apart. Verder vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Mensingeweer ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Mensingeweer.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Het bandenbedrijf analyseert ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook in het geval er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 40.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen wordt bepaald door het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en abnormale slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een auto kan al vanaf €74,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De oplossing is dan vaak dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit standaard inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Mensingeweer

Vlug en voordelig banden vervangen in Mensingeweer? In het onderstaande schema verzamelen wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Groningen). Deze lokale garages ondersteunen je bij wisselen, uitlijnen, balanceren, sipen, (de)monteren, repareren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je evenzeer montagebedrijven in Onderdendam, Saaxumhuizen, Den Andel, Rasquert en Tinallinge.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-mensingeweer

Goedkope autobanden Mensingeweer

Je bent op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: banden van Europese makelaardij zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 groepen:

SegmentType autoKM (jaarlijks)WegliggingPrijs
1. A-segmentKrachtige autoVeel kilometersDruk199
2. PopulairNormale autoCirca 25.000Gemiddeld€113
3. BudgetKleine autootjesMinder dan 15.000Simpel €70

Vergelijk banden webshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het onderstaande schema doorzoek je de beste internetwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Mensingeweer hebben. Op deze website zoek je ook extra informatie over: Oude banden inruilen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Mensingeweer monteren geeft optimale grip, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Winterbanden laten wisselen Mensingeweer

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit geeft een kortere remweg, directer contact met de weg en een betere wegligging in de winterse periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Luxemburg, Italië) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Presteren het best bij vorst of sneeuw.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Mensingeweer kopen? In het overzicht hierna tref je de prijsindicaties van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt ontdek je ook extra informatie over: Autobanden verwisselen .

MerkSerieAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinprimacy 4225/50 R1798W€130
Continentalpremiumcontact 6235/35 R1991Y€151
Vredesteingrip classic205/80 R16104T€188
Bridgestoneturanza195/55 R1687W€114
Goodyearvector 4seasons gen-2205/55 R1694V€126
Dunlopsport maxx rt 2 suv235/65 R18106W€229
Pirelliscorpion verde all season295/35 R21107W€293
Hankookwinter icept evo2 w320215/45 R1791V€102
Kumhohp91255/50 R19103W€94
Uniroyalrainsport 3 ssr205/45 R1784V€101
Nexenwinguard wt1185/75 R16104R€75
Firestonefirehawk225/45 R1794Y€87
Superiaecoblue 4s165/70 R1379T€36
Savatrenta m+s215/65 R16106T€140
Maxxisap2xl195/65 R1595H€66
Toyone03195/65 R1591T€57
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Het Hogeland).

Zoek jouw bandenmaat

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op op de band. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 235 / 75 R15 – 109H.

 • 235 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 75 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 75%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 15 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 15 inch).
 • 109 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 1030kg.
 • De laatste letter (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. correspondeert met een max. snelheid van 210 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Mensingeweer.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je vinden in meerdere prijsgroepen: Prima, uitstekend en topklasse. Welk segment je moet kiezen heeft te maken met de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstanden die je rijdt. Neem een A-merk zoals Continental of Pirelli als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (neem een Suzuki Celerio) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Aoteli en Silverstone.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Nexen zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je extra goedkope autobanden in Mensingeweer bestellen, en krijg je zomaar 45% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Mensingeweer: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Mensingeweer: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €135,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Het advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Mensingeweer.

Hoe duur is autobanden wisselen in Mensingeweer?
Professioneel banden vervangen in Mensingeweer regel je al voor €42,50 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €82,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per 6 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de Runflat eigenschap kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. In die situatie rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een potentieel hogere bandenspanning en zijn een stuk sterker. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. Autogarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Mensingeweer.

Plaats een reactie