Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lottum

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Lottum? Op Autobandenspot.nl vind je toonaangevende leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Tevens bekijk je hier belangrijke informatie over bandenmaten en populaire merken en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Zorg ervoor dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Lottum incl. balanceren en uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €41,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor jouw eigen veiligheid is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Autobanden van populaire merken zoals Hankook scoor je al vanaf €340. Budgetmerken als Hilo koop je al vanaf €195 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Lottum

Banden wisselen in Lottum

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Lottum is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf doen is een heel precies klusje. Tevens vergt het wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Lottum heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lottum.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 37.500 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een lager brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €74,99.

Wanneer banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Lottum

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Lottum? In de tabel in het volgende blok vind je specialisten en bandenwinkels uit de buurt (provincie Limburg). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in wisselen, repareren, balanceren, sipen, uitlijnen, (de)monteren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website ontdek je nabijgelegen montage-experts in Grubbenvorst, America, Meterik, Hegelsom en Melderslo.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lottum

Goedkope autobanden Lottum

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

ClassificatieType autoKilometrageRijstijlKosten
1. Hoogste klasseKrachtige autoVeel kilometersAgressief181
2. UitstekendDoorsnee autoRond 30.000Herkenbaar€109
3. BudgetLichte auto’s< 15.000Simpel €72

Bandenleveranciers vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het overzicht hieronder vergelijken wij erkende aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Lottum hebben. Op dit portaal ontdek je ook handige informatie over: Beste autobanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband rijd je als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Lottum monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en een goede waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Lottum

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en dus minder kans ongelukken bij gladheid of vorst. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Zweden, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties in het najaar en in de winter.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet zoveel kilometer rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Lottum kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de geschatte tarieven van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt check je ook aanvullende info over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkSerieAfmetingKenmerkKosten
Michelinpilot super sport315/25 R23ZRY€340
Continentalcontipremiumcontact 5225/55 R1797W€142
Vredesteinultrac vorti275/30 R1996Y€166
Bridgestonedueler hp sport mo255/40 R20101W€176
Goodyeareagle f1 asymmetric 2255/35 R1890Y€145
Dunlopsp sport 01275/35 R1996Y€216
Pirellidiablo supercorsa sc180/60 R1775(W)€165
Hankookwinter rw06205/75 R16110R€118
Kumhops31 xl245/40 R1897W€118
Uniroyalrainsp.3 fr225/50 R1794Y€93
Nexenn fera ru1 rpb225/50 R1794W€99
Firestonewinterhawk 2175/70 R1382T€61
Superiaecoblue 4s195/65 R1595H€44
Savatrenta ms195/65 R16104R€93
Maxxisc9273270/60 R1250N€107
Toyoproxes sport xl245/35 R1892Y€117
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Horst aan de Maas).

Zoek jouw geschikte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal onderwerpen die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat deze investering mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat staat weergegeven op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 225 / 45 R17 – 94 W.

 • 225 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 45 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 45%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 beschrijft de velgmaat (in dit geval 17 inch).
 • 94 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 670kg.
 • De afsluitende letter (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. correspondeert met een max. snelheid van 270 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Lottum.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Tarieven
Autobanden verdelen we onder in allerlei prijsklassen: Goedkoopste, uitstekend en de hoogste klasse. Welk type voor jou ideaal is heeft te maken met de inhoud van de motor, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Neem een A-merk zoals Kumho Tyres of Toyo als je veel kilometers maakt, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Toyota Aygo) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Formula of Riken.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Kumho Tyres of Pirelli zijn best kostbaar. Wie slim is bestelt scherpe aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op deze manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Lottum bestellen, en ontvang je tot 45% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Lottum: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Probeer gebruikte banden Lottum: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al vanaf €162,50 per jaar.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij een normale rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde is het van groot belang dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Lottum.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Lottum?
Vakkundig banden vervangen in Lottum laat je al uitvoeren voor €50,00 per bandenset (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden betaal je al snel €97,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Dankzij de speciale constructie kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Controleer voor vakantie de spanning en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Lottum.

Plaats een reactie