Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Welsum

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Welsum? Op onze autobandenvergelijker tref je populaire online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens voor een snelle bandenwissel. Daarnaast tref je hier handige info over de verschillende soorten autobanden en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product aansluit bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Welsum incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €45,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Autobanden van populaire merken zoals Goodyear bestel je al vanaf €330. Budgetmerken als Fulda koop je al vanaf €185 voor een complete set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Welsum

Banden wisselen in Welsum

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Welsum is erg belangrijk. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november rijden we op de winterband en ronde maand maart gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is een heel precies klusje. Daarnaast vraagt het de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Welsum is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecheckt.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Welsum.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf controleert ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer we zien dat de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt opvallend licht of zwaar. Je krijgt ook te maken met een onnatuurlijk brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit leidt tot een optimale wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen is al uit te voeren vanaf €80,00.

Waarom autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Grote kans dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Welsum

Direct en voordelig banden vervangen in Welsum? In de tabel in het volgende blok vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Overijssel). Deze bandenservices verlenen diensten zoals wisselen, (de)monteren, balanceren, uitlijnen, repareren, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal vind je regionale montage-garages in Veessen, Vorchten, Wapenveld, Vaassen en Oene.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-welsum

Goedkope autobanden Welsum

Zoek jij ook nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht van de auto. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

CategorieSoort autoKm p/jaarWegcontactPrijzen
1. PremiumGroot vermogen50.000+ Energiek197
2. StandaardGemiddelde autoRond 30.000Herkenbaar€103
3. GoedkoopsteKleine stadsautoBeperkt gebruikSimpel €69

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het overzicht hieronder doorzoek je landelijke webwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Welsum hebben. Middels onze vergelijker lees je ook handige informatie over: Autoband aflezen

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Welsum monteren bevordert de grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Welsum

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze beschikken over meer profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit geeft een kortere remweg, bevordert de grip en een stabiele wegligging bij winterse omstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Frankrijk, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste prestatie bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • De beste keuze als je niet zoveel kilometer rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Welsum kopen? In de tabel hieronder beiden wij de tariefindicaties van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website vind je ook nuttige informatie over: Zomerbanden.

MerkTypeFormaatKenmerkPrijs
Michelinprimacy 4225/45 R1895W€156
Continentalcontipremiumcontact 5215/55 R1794W€138
Vredesteinsnowtrac 5185/60 R1482T€59
Bridgestoneturanza255/60 R18112V€145
Goodyeareagle f1 asymmetric 2225/40 R1989Y€151
Dunlopd401f elite90/90 R1952H€162
Pirellipzero295/35 R20105Y€251
Hankookventus s1 evo3 k127235/40 R1996W€126
Kumhokrd02305/70 R23152L€427
Uniroyalrainsport 3 ssr205/55 R1691W€73
Nexennfera su1245/45 R19102Y€110
Firestonevanhawk2235/65 R16115R€117
Superiaecoblue285/50 R20116W€74
Savatrenta 2215/60 R16103T€102
Maxxispremitra_5205/45 R1788W€75
Toyosnowprox s954xl225/50 R1798V€98
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Olst-Wijhe).

Zoek jouw geschikte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar zo’n 50%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Op het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere details die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de zijkant van je huidige autobanden. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een bandenmaat kan zijn 235 / 60 R16 – 100W.

 • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 is de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit geval 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 beschrijft de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 100 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 800 kilogram.
 • De afsluitende letter (W) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel rijdt of juist weinig? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een efficiënte manier van rijden. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is het rijden op winterbanden van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Welsum.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je kopen in drie prijsklassen: Budget, standaard en topkwaliteit. Welk segment je moet kiezen wordt bepaald door gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Toyo als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (neem een Citroën C1) en doe je het rustig aan? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Haida & Tecnica.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Toyo zijn in de basis best duur. Wie wil besparen koopt uitsluitend aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Welsum bestellen, en krijg je wel 25% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Welsum: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Welsum: tweedehands die amper gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €155,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een normale rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder is het voor de levensduur essentieel dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Welsum.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Welsum?
Op locatie banden vervangen in Welsum wordt al gedaan voor €55,00 per set van 4 (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €82,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per seizoen.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Op basis van de stuggere wang van de runflats kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de lucht uit je band is. Op die manier kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vervorming. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Welsum.

Plaats een reactie