Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wapenveld

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Wapenveld? Op onze autobandenvergelijker ontdek je de beste online verkooppunten van winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij meer info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is essentieel dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Wapenveld inclusief uitlijnen en balanceren laat je al doen vanaf €39,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt vaak aangeraden om je banden te vervangen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Autobanden van bekende merken als Continental koop je al vanaf €300. Budgetmerken als Fullrun scoor je al vanaf €180 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Wapenveld

Banden wisselen in Wapenveld

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Wapenveld is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert rijden we op de winterband en als de zomer nadert gaan we over op zomerbanden. Thuis de banden wisselen is een behoorlijke operatie. Daarnaast eist dit wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Wapenveld maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wapenveld.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist bekijkt ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook zodra de band beschadigd of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 50.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen wordt bepaald door kwaliteit van de band en rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de auto kost je ongeveer €77,50.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De oplossing is dan vaak dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Overzicht met banden garages in Wapenveld

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Wapenveld? In de volgende tabel vind je garages en bandenwinkels uit de regio (provincie Gelderland). Deze bandenspecialisten kunnen je helpen bij wisselen, sipen, uitlijnen, repareren, trimmen, balanceren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website vergelijk je ook andere montage-specialisten in Vaassen, Oene, Emst, Lemelerveld en Lemele.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wapenveld

Goedkope autobanden Wapenveld

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt af van jouw rijgedrag, het dagelijkse gebruik, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Tip: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

KlasseSoort autoKM (jaarlijks)RijgedragKostprijs
1. KwaliteitSportautoGrootverbruikerEnergiek€182
2. MiddenklasseGemiddelde autoGemiddeldHerkenbaar€110
3. InstapKleine auto’sKleingebruikerEenvoudig€72

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het schema hierna bekijk en vergelijk je goede online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Wapenveld hebben. Op Autobandenspot.nl check je ook uitgebreide info over: Autobanden controleren voor vakantie

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de basis laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Wapenveld monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Lager geluidsniveau.

Winterbanden laten wisselen Wapenveld

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben een dieper profiel en het rubber is een stuk zachter. Dat resulteert in een korte remweg, meer controle over je auto en een veilige rijervaring bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Zweden, Noorwegen) zijn winterbanden verplicht.

 • Aanbevolen bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Meer controle over je auto.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Wapenveld kopen? In de onderstaande tabel vind je de prijsindicaties van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website ontdek je ook nuttige informatie over: Goedkoopste autobanden.

MerkSoortAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinpilot sport 4235/45 R1898Y€177
Continentalhtc1385/65 R23160K€475
Vredesteinwintrac xtreme s235/60 R17102H€138
Bridgestonepotenza225/40 R1892Y€114
Goodyearefficientgrip performance185/65 R1588H€71
Dunloparrowmax streetsmart110/80 R1858V€124
Pirellipzero245/45 R19102Y€172
Hankookkinergy 4s 2 h750205/50 R1793W€101
Kumhokh15255/60 R18108H€136
Uniroyalall season expert 2185/70 R1488T€64
Nexenn fera ru1255/45 R19100V€125
Firestonemultihawk165/70 R1481T€49
Superiabluewin hp165/70 R1481T€36
Savaintensa uhp 2245/40 R1795Y€128
Maxxispremitra hp5215/55 R1899V€94
Toyoopen c.a/t+275/65 R18113/110S€201
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Heerde).

Zoek de autoband die bij jou past

Bekijk aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Zodra je de banden wilt verwisselen zijn er diverse onderdelen die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat lees je af op op de band. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Koop je ook nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 235 / 60 R16 – 100H.

 • 235 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 is een indicatie voor de bandhoogte, berekend als percentage van bandbreedte (in dit geval 60%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 16 geeft de velgmaat weer (in dit geval 16 inch).
 • 100 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 800 kilogram.
 • De laatste waarde (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband het grootste deel van het jaar een efficiënte manier van rijden. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Een winterband rijden is dan tijdens de koude maanden echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Wapenveld.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijs
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijsklassen: Budget, medium en A-segment. Welk segment voor jou ideaal is hangt met name af van de inhoud van je auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Ga voor A-merken als Goodyear of Maxxis als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (neem een Peugeot 107) en doe je het rustig aan? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Westlake of Toledo.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Hankook zijn de duurste op de markt. Wie wil besparen bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op die manier kan je extra goedkope autobanden in Wapenveld bestellen, en regel je snel 25% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Wapenveld: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Wapenveld: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €142,50 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het enorm aan te raden dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Wapenveld.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Wapenveld?
Bij een garage banden vervangen in Wapenveld is al mogelijk vanaf €35,00 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden betaal je al snel €97,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €62,50 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de Runflat eigenschap is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Dan rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vervorming. Opgelet: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en de profieldiepte. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Wapenveld.

Plaats een reactie