Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Eenum

Nieuwe autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Eenum? Op www.autobandenspot.nl tref je landelijke leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Als laatste raadpleeg je hier nuttige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Eenum inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €40,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Hankook koop je al vanaf €320. budgetmerken als King Star kosten ongeveer €215 per set van 4.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Eenum

Banden wisselen in Eenum

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Eenum is belangrijk voor de optimale grip. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is niet eenvoudig. Verder vergt het de nodige ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Eenum is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De banden worden direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Eenum.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage kan je ook vertellen of het profiel nog volstaat. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band beschadigd of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 32.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt scheef en stuurt te zwaar of juist te licht. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Het gevolg is een goede wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een auto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €84,99.

Autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit meestal inbegrepen.

Lokale banden garages in Eenum

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Eenum? In de onderstaande tabel vind je autogarages en bandenwinkels uit de regio (provincie Groningen). Deze bedrijven zijn opgeleid voor wisselen, sipen, uitlijnen, (de)monteren, repareren, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je ook montage-experts in Leermens, Oosterwijtwerd, Spijk, Godlinze en Losdorp.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-eenum

Goedkope autobanden Eenum

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat het aanbod meer dan divers is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het vermogen van de auto. Let op: de banden van bijna alle Europese merken zijn van uitstekende kwaliteit, dus ook de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 classificaties:

ClassificatieSoort autoAantal kilometersRijstijlPrijs
1. A-merkZware auto’sVanaf 40.000Driftig192
2. UitstekendDoorsnee autoTot 30.000 kmDoorsnee€110
3. InstapKleine auto’sMinder dan 15.000Log€66

Bandenleveranciers vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hieronder vergelijk je eenvoudig de beste online garages die ook leveren en een voordelige bandenservice in Eenum hebben. Via deze website lees je ook extra informatie over: Motorbanden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen vanaf 7 graden. Meestal is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Eenum monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, zorgt voor minimale slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Eenum

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben diepe gleuven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit verbetert de remweg, meer grip tijdens het rijden en een optimale wegligging in het geval van natte en koude periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • In hun element tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je circa 10.000 km/jaar rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Eenum kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de verwachte tarieven van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website tref je ook aanvullende info over: Bandenlabel.

MerkSoortGrootteVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4s225/40 R1993Y€208
Continentalcontisportcontact 5225/50 R1794W€130
Vredesteinultrac vorti275/40 R19275/40Z19(Y€158
Bridgestoneturanza195/60 R1486H€97
Goodyearug performance gen-1215/40 R1787V€144
Dunlopwinterresponse 2195/50 R1582T€75
Pirelliscorpion winter285/40 R22110W€478
Hankookvantra lt ra18205/75 R16110R€89
Kumhokh14 rf225/65 R16104T€112
Uniroyalall season expert 2175/65 R1482T€48
Nexenn fera su1235/55 R17103W€87
Firestonewinter hawk165/70 R1379T€66
Superiabluewin235/55 R19105H€67
Savaintensa uhp 2 xl255/35 R1996Y€178
Maxxisap2 all season185/60 R1588H€101
Toyoh 09195/75 R14106/104R€115
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Loppersum).

Vind jouw perfecte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot wel 45%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er meerdere aspecten die belangrijk zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 265 / 45 R21 – 108Y.

 • 265 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 45 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 45%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 21 geeft de velgmaat weer (in dit geval 21 inch).
 • 108 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 1000kg.
 • De afsluitende letter (Y) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). is een snelheidsindicator van maximaal 300 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de winterband van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Eenum.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat wil ik betalen
Autobanden verdelen we onder in drie prijssegmenten: Koopjes, gemiddeld en topklasse. Welk segment jij moet kiezen hangt af van het gewicht van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal afgelegde kilometers. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Bridgestone of Hankook als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Toyota Aygo) en doe je het rustig aan? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Accelera en Pace.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Continental of Nexen zijn niet perse voordelig. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je verrassend goedkope autobanden in Eenum bestellen, soms met wel 45% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Eenum: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Eenum: tweedehands die goed zijn nagekeken met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €135,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een normale rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden een stuk langer.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de juiste band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Eenum.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Eenum?
Op locatie banden vervangen in Eenum regel je al voor €42,50 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €89,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €62,50 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door de versterkte zijkant is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een potentieel hogere bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Opgelet: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de status van het profiel. Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Eenum.

Plaats een reactie