Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Sweikhuizen

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Sweikhuizen? Op deze website kan je aan de slag met landelijke leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en adresgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Ook bieden wij praktische informatie over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Sweikhuizen inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al voor €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Hankook kan je al krijgen vanaf €300. B-merken als Barum koop je al vanaf €220 voor een hele set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Sweikhuizen

Banden wisselen in Sweikhuizen

De bandenwissel bij een autobedrijf in Sweikhuizen is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Thuis de banden wisselen is een vak apart. Daarnaast vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Sweikhuizen heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Sweikhuizen.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenservice weet ook of de profieldiepte nog voldoende is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook op het moment dat de band uitgedroogd of beschadigd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na circa 37.500 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar één kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €69,99.

Waarom banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Mogelijk is het zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Sweikhuizen

Vlug en goedkoop banden vervangen in Sweikhuizen? In de onderstaande tabel vind je specialisten en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Limburg). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij repareren, balanceren, wisselen, trimmen, uitlijnen, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je regionale montage-garages in Geleen, Puth, Windraak, Munstergeleen en Guttecoven.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-sweikhuizen

Goedkope autobanden Sweikhuizen

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat het aanbod meer dan divers is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Let op: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

KlasseType autoAantal kilometersRijstijlTarief
1. KwaliteitVeel powerVeel kilometersDriftig187
2. StandaardDoorsnee autoTot 30.000 kmNormaal€103
3. EconomyBoodschappenautoMinder dan 15.000Simpel €69

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het onderstaande schema doorzoek je betrouwbare webshops die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Sweikhuizen hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook nuttige informatie over: Cijfers en letters op autobanden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Meestal worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Sweikhuizen monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en een effectieve waterafvoer met behulp van de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Goedkoop winterbanden wisselen Sweikhuizen

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dat resulteert in een korte remweg, beter contact met het asfalt en een ideale rijervaring in het geval van natte en koude periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Noorwegen, Italië, Frankrijk, Oostenrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste keuze van oktober tot en met maart.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Meer controle over je auto.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Aandachtspunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Perfect als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Sweikhuizen kopen? In het overzicht hierna tref je de actuele prijzen van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website ontdek je ook extra informatie over: Banden in de zomer.

MerkSerieAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinpower pure sc130/70 R1262P€58
Continentalcontivancontact 200205/65 R1599T€112
Vredesteinultrac vorti xl265/35 R1897Y€149
Bridgestones-001225/45 R1791W€103
Goodyearultragrip performance +225/40 R1892V€140
Dunlopmoto80/90 R2148S€95
Pirellip-zero (pz4)245/35 R1993Y€185
Hankookkinergy eco k425185/65 R1588H€60
Kumhoecsta ps31 xl215/40 R1787W€70
Uniroyalrainexpert xl205/60 R1595H€86
Nexennprizrh7225/55 R1898H€112
Firestonemultihawk165/65 R1377T€51
Superiasnow hp185/60 R1482H€38
Savaintensa uhp 2245/35 R1892Y€144
Maxxisht770265/50 R1599H€149
Toyos954 xl215/40 R1889V€107
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Beekdaelen).

Vind jouw perfecte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Op het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er een aantal onderdelen die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 205 / 55 R17 – 95H.

 • 205 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 55 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (hierbij dus 55%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 staat voor de velgmaat (in dit voorbeeld 17 inch).
 • 95 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 690 kilogram.
 • De laatste waarde (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. betekent snelheden tot 210 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? In ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan van november tot april uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Sweikhuizen.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijzen
Autobanden kun je onderbrengen in verschillende prijssegmenten: Prima, prijs-kwaliteit en de a-merken. Welk product voor jou ideaal is is met name afhankelijk van het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en de gebruiksintensiteit. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Chevrolet Spark) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Cheng Shin & Nokian.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Michelin of Nexen zijn best kostbaar. Wie wil besparen doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je dikwijls goedkope autobanden in Sweikhuizen bestellen, en krijg je zomaar 50% korting.

 • Check de autobanden outlet in Sweikhuizen: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Sweikhuizen: tweedehands die amper gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €132,50 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je normaal rijdt zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Sweikhuizen.

Wat kost autobanden wisselen in Sweikhuizen?
Op korte termijn banden vervangen in Sweikhuizen wordt al gedaan voor €52,50 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €99,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Op basis van de Runflat eigenschap kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op de aantrekkelijk draagcapaciteit, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Sweikhuizen.

Plaats een reactie