Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Guttecoven

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Guttecoven? Op deze website tref je populaire shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Verder bieden wij praktische informatie over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Guttecoven inclusief montage, balanceren en testen kan al worden uitgevoerd vanaf €44,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de verkeersveiligheid is het aan te raden om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Autobanden van A-merken als Toyo zijn al te koop vanaf €325. B-merken als Headway scoor je al vanaf €190 voor een complete set.

Banden wisselen in Guttecoven

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Guttecoven is essentieel. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is een vak apart. Daarbij vergt het behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Guttecoven scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je bent er zeker van dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Guttecoven.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage bekijkt ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet zo eenvoudig. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van de wagen is al uit te voeren vanaf €80,00.

Informatie over banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? In dat geval kan het zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Banden garages in Guttecoven

Rap en goedkoop banden vervangen in Guttecoven? In het onderstaande schema bieden wij de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de regio (provincie Limburg). Deze garages verlenen diensten zoals repareren, uitlijnen, wisselen, sipen, (de)monteren, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website ontdek je regionale montagebedrijven in Einighausen, Limbricht, Sittard, Urmond en Grevenbicht.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-guttecoven

Goedkope autobanden Guttecoven

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel er een ontzettend grote keuze is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de manier waarop je rijdt, het dagelijkse gebruik, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 classificaties:

SegmentSoort autoAantal kilometersWegcontactTarief
1. PremiumZware wagensGrootverbruikerAgressief€191
2. MiddenklasseNormale autoDagelijks gebruikNormaal€108
3. GoedkoopsteLichte auto’sBeperkt gebruikVoorspelbaar€67

Bandenleveranciers vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna check en vergelijk je erkende online leveranciers die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Guttecoven hebben. Op deze website lees je ook handige informatie over: Banden kiezen

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Guttecoven monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een optimale levensduur van de band en voert het water uitstekend af vanwege de lange sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Guttecoven

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, directer contact met de weg en een veilige rijervaring bij vorst of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Italië, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Presteren het best in het najaar en in de winter.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • De beste keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de investering in nieuwe autobanden in Guttecoven kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de doorsnee prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Middels onze vergelijker vind je ook uitgebreide info over: Doorrijden met een lekke band.

MerkSoortFormaatKenmerkTarief
Michelinpilot alpin pa4235/40 R1895W€252
Continentalcontipremiumcontact 5205/60 R1591H€129
Vredesteinsportrac 5205/45 R1683V€94
Bridgestonedueler265/50 R19110W€192
Goodyearultragrip9 +185/65 R1486T€70
Dunlopsp-str.resp2175/60 R1581T€73
Pirellinight dragon gt150/80 R1677H€163
Hankookk415205/60 R1692V€102
Kumhops31 xl215/50 R1795W€73
Uniroyalrainexpert175/80 R1488H€82
Nexenro-ct8215/65 R15104T€87
Firestonevanhawk 2 winter225/70 R15112R€91
Superiastar cross265/70 R16112H€68
Savatrenta 2225/65 R16112R€118
Maxxisma-1wsw225/70 R15100S€125
Toyocelsius185/55 R1582H€63
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Sittard-Geleen).

Zoek jouw nieuwe band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar tot 25%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke details die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt altijd gedrukt op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 225 / 55 R16 – 95V.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 geeft de hoogte van de band aan, berekend als percentage van bandbreedte (in dit geval 55%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 95 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 690kg.
 • De afsluitende waarde (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Rij je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband tijdens de winterse periodes het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Guttecoven.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat mag het kosten?
Autobanden verdelen we onder in meerdere prijsklassen: Instap, goed en de a-merken. Welk artikel voor jou ideaal is heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Bestel een A-merk als bijv. Vredestein of Firestone als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Hyundai i10) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Evergreen of Sonar.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Kumho Tyres of Superia zijn niet perse heel goedkoop. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je extra goedkope autobanden in Guttecoven bestellen, en regel je snel 20% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Guttecoven: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Probeer gebruikte banden Guttecoven: tweedehands onderdelen met garantie die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €165,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Check elke maand even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het van groot belang dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Guttecoven.

Wat kost autobanden wisselen in Guttecoven?
Vakkundig banden vervangen in Guttecoven kan al vanaf €40,00 voor een totale set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €92,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per 12 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met behulp van de versterkte wang (zijkant) kan je nog een stuk blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Dan rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een optimaal draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn een stuk sterker. Aandachtspunt: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Guttecoven.

Plaats een reactie