Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oosterwijtwerd

Nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Oosterwijtwerd? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met de meest populaire online verkooppunten van goedkope autobanden en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook vind je hier praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Oosterwijtwerd incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt het aanbevolen om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van de betere merken als Nexen koop je al vanaf €335. B-merken als Kormo scoor je al vanaf €190 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Oosterwijtwerd

Banden wisselen in Oosterwijtwerd

De bandenwissel bij een autobedrijf in Oosterwijtwerd is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste mensen kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is niet eenvoudig. Daarnaast vergt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Oosterwijtwerd ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oosterwijtwerd.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage bekijkt ook of het profiel nog toereikend is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en abnormale slijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een wagen uitlijnen is al uit te voeren vanaf €74,99.

Wat is autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind lokale banden garages in Oosterwijtwerd

Vlug en goedkoop banden vervangen in Oosterwijtwerd? In de tabel hieronder tref je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit jouw regio (provincie Groningen). Deze bandenservices zijn opgeleid voor wisselen, (de)monteren, sipen, repareren, balanceren, trimmen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website vind je nabijgelegen montagepunten in Spijk, Godlinze, Losdorp, Bierum en Holwierde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oosterwijtwerd

Goedkope autobanden Oosterwijtwerd

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel zien dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 niveau’s:

ClassificatieType autoKM (op jaarbasis)WegcontactKosten
1. Hoogste klasseKrachtige autoGrootverbruikerEnergiek189
2. GoedDoorsnee autoTot 30.000 kmGewoon€107
3. BasisKleine stadsautoKleingebruikerLog€77

De beste aanbieders vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het onderstaande schema bieden we je erkende online aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Oosterwijtwerd hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook extra informatie over: Homologatie

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ideaal wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Oosterwijtwerd monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, geeft minder slijtage in de zomer en een goede waterafvoer met behulp van de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Oosterwijtwerd

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een stabiele wegligging bij winterse omstandigheden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Zweden) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij nat en koud weer.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

All season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en ze geven een heel goede grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Oosterwijtwerd kopen? In het overzicht hierna tref je de standaard tarieven van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: 4 seizoenen banden.

MerkSerieGroottePrestatieKosten
Michelinpilot sport cup 2245/35 R1892Y€319
Continentalcontisportcontact 5255/60 R18108Y€137
Vredesteinwintrac xtreme s205/55 R1694V€103
Bridgestonepotenza245/40 R1997Y€169
Goodyearefficientgrip suv235/50 R19103V€148
Dunlopsp winter sport m3 4×4265/60 R18110H€203
Pirelliscorpion winter255/50 R19107V€148
Hankookk115 xl205/50 R1793W€85
Kumhoku39 xl265/40 R18101Y€111
Uniroyalust17145/70 R17107M€68
Nexenroadian htx rh5255/65 R16109H€92
Firestonevanhawk235/65 R16115R€138
Superiabluewin hp175/70 R1488T€38
Savaintense uhp 2245/40 R1998Y€133
Maxxism7311 fim80/100 R2151M€59
Toyoproxes cf2225/55 R1695V€91
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Loppersum).

Zoek jouw bandenmaat

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal dingen die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 265 / 45 R21 – 108V.

 • 265 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 45 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 21 staat voor de velgmaat (in dit voorbeeld 21 inch).
 • 108 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 1000kg.
 • De afsluitende letter (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Oosterwijtwerd.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijzen
Autobanden zijn er in velerlei prijsgroepen: Economy, gemiddeld en het topsegment. Welk model aan te raden is voor jou wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Bridgestone of Maxxis als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Rij je weinig en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Nissan Pixo) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Apollo & Triangle.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Pirelli zijn niet perse voordelig. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je verrassend goedkope autobanden in Oosterwijtwerd bestellen, en ontvang je tot 40% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Oosterwijtwerd: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Probeer gebruikte banden Oosterwijtwerd: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €147,50 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij standaard merken zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom vreemde slijtage door ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Oosterwijtwerd.

Wat kost autobanden wisselen in Oosterwijtwerd?
Bij een garage banden vervangen in Oosterwijtwerd kost je zo’n €32,50 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit circa €99,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €52,50 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Op basis van de verstevigde wanden kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Je kunt rekenen op een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om deze iedere zes jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Oosterwijtwerd.

Plaats een reactie