Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Westhem

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je voordelig banden laten wisselen in Westhem? Op Autobandenspot.nl tref je erkende shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tenslotte raadpleeg je hier uitgebreide informatie over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw wensen.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Westhem inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is er al vanaf €45,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Sava zijn al te koop vanaf €345. Budgetmerken als Heidenau koop je al vanaf €210 voor een hele set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Westhem

Banden wisselen in Westhem

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Westhem is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Ook vergt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Westhem ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Westhem.

Wat is de levensduur van banden?
Een autobedrijf bekijkt ook of het profiel op de autoband nog in orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook in het geval er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 30.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen wordt bepaald door het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Uitlijnen van de auto
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt minder gemakkelijk. Vaak heeft de auto dan ook een verhoogd brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De definitie van uitlijnen is dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €74,99.

Wanneer autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Grote kans dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Lokale banden garages in Westhem

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Westhem? In de tabel in het volgende blok bieden wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals wisselen, sipen, uitlijnen, (de)monteren, repareren, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website vergelijk je nabijgelegen montageservices in Blauwhuis, Sandfirden, Idzega, Gaastmeer en Sneek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-westhem

Goedkope autobanden Westhem

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van rijstijl, de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Hoe dan ook: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, ook de goedkoopste banden. De banden zijn te verdelen in 3 klassen:

KlasseAutoKM (jaarlijks)RijgedragPrijzen
1. KwaliteitGroot vermogenGrootverbruikerAgressief187
2. StandaardGemiddelde autoRond de 25.000Gewoon€119
3. EconomyKleine autootjesWeinig gebruikRustig€76

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de volgende tabel vergelijken wij de beste online garages die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Westhem hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook aanvullende info over: All season banden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de basis laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Westhem monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer door de lange sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Veel kortere remweg.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Winterbanden laten wisselen Westhem

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en wissel je weer om in maart. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Het gevolg is een korte remweg, verhoogt het gripniveau en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens de wintermaanden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen, Luxemburg, Italië) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste keuze bij nat en koud weer.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een belangrijk nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Westhem kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de gemiddelde prijzen van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website lees je ook nuttige informatie over: Motorbanden.

MerkTypeAfmetingKenmerkTarief
Michelinpilot sport 4255/45 R1798Y€175
Continentalpremiumcontact 6235/60 R16100W€175
Vredesteinsportrac 5195/50 R1688V€163
Bridgestoneturanza195/60 R1588H€72
Goodyearcargo vector 2205/65 R16107T€102
Dunlopsp sport maxx tt225/60 R1799V€109
Pirellipzero265/40 R20104Y€205
Hankookkinergy eco 2 k435165/60 R1475T€56
Kumhows71235/55 R18100H€105
Uniroyalms-plus 77195/50 R1582H€64
Nexenroadian at 4×4 ra7235/75 R15104S€107
Firestoneroadhawk235/60 R18103V€121
Superiaecoblue hp185/70 R1488T€39
Savaeskimo suv 2225/65 R17106H€117
Maxxisap2 all season xl235/35 R1991W€134
Toyoopen c. a/t+225/75 R16115/112S€102
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Vind jouw perfecte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Indien je de banden wilt verwisselen zijn er veel zaken die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 255 / 50 R18 – 102Y.

 • 255 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 50 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 50%.
 • R duidt aan: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 18 staat voor de velgmaat (in ons voorbeeld 18 inch).
 • 102 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 850kg.
 • De laatste letter (Y) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot300 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan van november tot april een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Westhem.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat mag het kosten?
Autobanden kunnen we onderverdelen in allerlei prijscategorieën: Voordelig, gemiddeld en A-segment. Welk model je moet kiezen hangt af van hoeveel power je auto heeft, rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Ga voor A-merken als Kumho Tyres of Maxxis als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Chevrolet Spark) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Br. Stone en Viatti.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Nexen zijn in de basis best duur. De slimme automobilist zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op die manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Westhem bestellen, en regel je snel 50% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Westhem: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Westhem: tweedehands met lichte gebruikerssporen en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €140,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder is het belangrijk dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Westhem.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Westhem?
Op korte termijn banden vervangen in Westhem laat je al uitvoeren voor €47,50 voor een complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €90 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €62,50 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door de extra sterke stukken in de wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn een zeer hoog draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en de profieldikte. De ANWB adviseert om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Westhem.

Plaats een reactie