Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Matsloot

Nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Matsloot? Op deze website tref je de beste webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast tref je hier uitgebreide informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Matsloot inclusief demonteren, monteren en balanceren heb je al vanaf €37,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van toonaangevende merken als Maxxis zijn er al vanaf €350. B-merken als Windforce kan je al krijgen vanaf €215 per vier.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Matsloot

Banden wisselen in Matsloot

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Matsloot is erg belangrijk. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar laten we de zomerband monteren. Thuis de banden wisselen is een vak apart. Ook eist dit wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Matsloot is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Matsloot.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage analyseert ook of het profiel nog op orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 32.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €72,50.

Waarom banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, verbruik je minder benzine en je voorkomt onnodige slijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Overzicht met banden garages in Matsloot

Rap en goedkoop banden vervangen in Matsloot? In het onderstaande schema bekijk je garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Drenthe). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in repareren, balanceren, sipen, wisselen, trimmen, (de)monteren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website check je regionale montagepunten in Vriescheloo, Wedde, Blijham, Oudeschans en Bellingwolde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-matsloot

Goedkope autobanden Matsloot

Je bent op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel merken dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en de eigenschappen van de auto. Tip: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende banden zijn te verdelen in 3 segmenten:

ClassificatieAutoKM (jaarlijks)RijstijlKostprijs
1. KwaliteitSportautoVanaf 40.000Dynamisch€188
2. MiddenklasseDoorsnee autoVanaf 25.000Normaal€103
3. VoordeligKleine stadsautoKleingebruikerSimpel €60

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende schema bekijk en vergelijk je goede aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Matsloot hebben. Op dit portaal vind je ook nuttige informatie over: Goedkoopste autobanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Doorgaans worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Matsloot monteren geeft meer grip op het wegdek, verhoogt het rijcomfort, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Matsloot

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer controle over je auto en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Frankrijk, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Aanbevolen bij winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Matsloot kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de prijsindicaties van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook meer informatie over: Band op de juiste spanning.

MerkTypeFormaatKenmerkKosten
Michelinalpin 6195/65 R1595T€80
Continentalwintercontact ts 850 p225/45 R1996V€187
Vredesteinwintrac xtreme s225/60 R18104V€127
Bridgestonet001225/55 R1699V€144
Goodyearefficientgrip suv275/50 R21113V€176
Dunlopwinter sport 5 suv 4×4215/60 R17100V€135
Pirellicinturato p7255/45 R19104Y€175
Hankookkinergy eco 2 k435185/60 R1482T€53
Kumhoecsta hs51225/60 R1698W€81
Uniroyalrainsport 3205/45 R1683V€97
Nexenroadian at ii285/60 R18114S€212
Firestonewinterhawk 3215/65 R1596H€83
Superiaecoblue hp155/70 R1375T€33
Savaeskimo hp 2225/45 R1791H€81
Maxxistrasporto leggero205/65 R16105T€90
Toyosnowprox s 943235/60 R16104H€95
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Noordenveld).

Zoek jouw nieuwe band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Op het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er een paar factoren die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je er totaal aan wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 235 / 75 R15 – 108T.

 • 235 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 75 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit geval 75%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 15 staat voor de velgmaat (in dit geval 15 inch).
 • 108 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 1000 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 190 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband het overwegen waard. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Matsloot.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijzen
Autobanden zijn beschikbaar in drie prijssegmenten: Voordelig, middenklassen en A-segment. Welke categorie voor jou geschikt is heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijstijl en hoeveel je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Vredestein of Firestone als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Lancia Ypsilon) en rijd je niet al te hard? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Keter en Vitour.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Toyo zijn niet goedkoop. Wie wil besparen vergelijkt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te kijken kan je extra goedkope autobanden in Matsloot bestellen, en krijg je zomaar 30% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Matsloot: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Gebruikte banden Matsloot: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor slechts €132,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Het advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal gebruik kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Matsloot.

Wat kost autobanden wisselen in Matsloot?
Banden vervangen in Matsloot laat je al uitvoeren voor €35,00 voor een totale set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit ongeveer €100. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €52,50 per 12 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je geen lekke banden meer zult krijgen. D.m.v. de versterkte zijkant kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. Het advies is om elke 6 jaar te wisselen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Matsloot.

Plaats een reactie