Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Blijham

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Blijham? Op deze pagina kan je aan de slag met de beste leveranciers van goedkope autobanden en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Ook kan je aan de slag met uitgebreide informatie over montage, uitlijnen en balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Blijham inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €39,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Superia kan je al krijgen vanaf €335. Budgetmerken als Antares kosten gemiddeld zo’n €195 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Blijham

Banden wisselen in Blijham

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Blijham is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert gaat de winterband erop en als de zomer nadert gaan we over op zomerbanden. De banden verwisselen is niet eenvoudig. Daarbij vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Blijham is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Eventueel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Blijham.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autobedrijf controleert ook of het profiel nog volstaat. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook in het geval het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een langere levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit bevordert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kan je bij een garage laten doen vanaf €69,99.

Wat is banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en gaan de banden extra lang mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) is dit standaard inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Blijham

In no-time en goedkoop banden vervangen in Blijham? In de onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Groningen). Deze autogarages verlenen diensten zoals repareren, uitlijnen, sipen, trimmen, balanceren, (de)monteren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website vergelijk je daarnaast ook montage-garages in Oudeschans, Bellingwolde, Bad Nieuweschans, Oudezijl en Drieborg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-blijham

Goedkope autobanden Blijham

Ben je aan het oriënteren naar een tweede set banden voor je auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

KlasseType autoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkKosten
1. TopklasseSportwagen50.000+ Energiek€195
2. StandaardGemiddelde autoVanaf 25.000Herkenbaar€106
3. VoordeelKleine autootjesMinder dan 15.000Statisch€79

Vergelijk banden webshops
Via internet je aankopen doen? In de onderstaande tabel bekijk en vergelijk je populaire online garages die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Blijham hebben. Op deze website ontdek je ook aanvullende info over: Balanceren en uitlijnen van banden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Blijham monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de diepe sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Blijham

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben diepe gleuven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip en een veilige rijervaring bij winterse omstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Ideaal als je weinig kilometers maakten niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Blijham kopen? In het overzicht hierna beiden wij de huidige prijzen van diverse types en merken. Dit is exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website zoek je ook uitgebreide info over: Verzekering voor de auto.

MerkSoortGroottePrestatieTarief
Michelinprimacy 4225/50 R1798V€137
Continentalsportcontact 6225/40 R1993Z€191
Vredesteinquatrac 5165/65 R1479T€54
Bridgestonedueler265/70 R16112T€126
Goodyearefficientgrip performance205/45 R1788V€105
Dunlopsport maxx rt 2225/35 R1887Y€136
Pirelliscorpion verde235/50 R1897V€113
Hankookwinter icept evo2 w320b225/55 R1797V€128
Kumhoportran cw51235/85 R16120R€157
Uniroyalmonoply t 500385/65 R23160K€402
Nexennblueecoxl195/50 R1688V€76
Firestonewinterhawk 3 xl225/50 R1798H€117
Superiabluewin255/55 R19111H€72
Savaeskimo s3+145/80 R1375T€50
Maxxisal2195/60 R1699T€90
Toyosnowprox s 953225/60 R1799V€117
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Westerwolde).

Zoek jouw bandenmaat

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar 50%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse factoren die invloed hebben op de beste keuze. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 285 / 35 R23 – 107Y.

 • 285 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 35 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 35%.
 • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 23 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 23 inch).
 • 107 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 975kg.
 • De afsluitende waarde (Y) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 300 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband van november tot april een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Blijham.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Tarieven
Autobanden kunnen we onderverdelen in verschillende prijscategorieën: Voordelig, prijs-kwaliteit en de hoogste klasse. Welk artikel past bij jou is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en de gebruiksintensiteit. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Firestone als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (denk aan een Lancia Ypsilon) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Kama & Overige Merken.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Dunlop of Hankook zijn de duurste op de markt. De slimme consument houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Op basis daarvan kan je heel goedkope autobanden in Blijham bestellen, en ontvang je tot 25% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Blijham: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Blijham: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €147,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Blijham.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Blijham?
Professioneel banden vervangen in Blijham regel je al voor €52,50 voor de complete set (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €82,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Op basis van de extra sterke stukken in de wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en de profieldiepte. In de praktijk wordt geadviseerd om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Blijham.

Plaats een reactie