Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hekelingen

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Hekelingen? Op Autobandenspot.nl ontdek je toonaangevende webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is cruciaal dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Hekelingen inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €44,50.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Banden van de betere merken als Nexen kan je al krijgen vanaf €320. B-merken als Falken zijn er al vanaf €220 per set.

Voordelig banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Hekelingen

Banden wisselen in Hekelingen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Hekelingen is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert rijden we op de winterband en ronde maand maart zetten we de zomerband er weer onder. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarbij vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hekelingen ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hekelingen.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice bekijkt ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en stuurt raar. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een wagen uitlijnen kan al vanaf €77,50.

Wat is banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Banden garages in Hekelingen

Vlug en voordelig banden vervangen in Hekelingen? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij de gegevens van verschillende bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Zuid-Holland). Deze lokale garages verlenen diensten zoals wisselen, sipen, repareren, balanceren, uitlijnen, (de)monteren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal vind je evenzeer montage-garages in Spijkenisse, Maasvlakte Rotterdam, Europoort Rotterdam, Botlek Rotterdam en Vondelingenplaat.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hekelingen

Goedkope autobanden Hekelingen

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dit heeft te maken met de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en de eigenschappen van de auto. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen verdelen we onder in 3 segmenten:

KlasseType autoAantal kilometersWegliggingKosten
1. KwaliteitVeel trekkrachtMeer dan 45.000Energiek185
2. StandaardGemiddelde autoCirca 25.000Gemiddeld€110
3. BudgetStadsautootjeKleingebruikerSimpel €65

De beste aanbieders vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de bijgaande tabel vergelijk je eenvoudig populaire internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Hekelingen hebben. Op deze website tref je ook meer informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is de beste keuze in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Standaard rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Hekelingen monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Hekelingen

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit verbetert de remweg, meer grip tijdens het rijden en een veilige rijervaring bij gladheid of sneeuw. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Aanbevolen van oktober tot en met maart.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Ideaal als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Hekelingen kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de actuele tarieven van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal ontdek je ook extra informatie over: Banden in de winter.

MerkSoortAfmetingenPrestatieKosten
Michelinprimacy 3195/55 R1687H€133
Continentalpremiumcontact 6255/60 R18112V€132
Vredesteinultrac vorti suv255/55 R18109Y€109
Bridgestonebattlax s21 r190/55 R1775W€137
Goodyeareagle f1 asymmetric 3245/40 R1998Y€157
Dunloproadsmart_iii160/60 R1765H€152
Pirelliscorpion winter285/40 R20108V€261
Hankookwinter icept evo2 suv w320a235/55 R19105V€136
Kumhokc53175/65 R1490T€59
Uniroyalall season expert 2155/70 R1375T€47
Nexenn fera su1 xl245/45 R1799Y€88
Firestonevanhawk 2195/65 R16104/102T€85
Superiaecoblue 4s225/40 R1892W€53
Savaeskimo s3+185/60 R1482H€61
Maxxisvs-01 xl205/50 R1793Y€77
Toyoproxes r888r285/35 R20100Y€266
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Nissewaard).

Zoek direct jouw band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 35%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er een aantal details die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Koop je ook nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 165 / 80 R13 – 83S.

 • 165 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 80 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 80%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 13 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 13 inch).
 • 83 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 487 kilogram.
 • De laatste letter (S) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 180 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Hekelingen.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijzen
Autobanden kunnen we onderverdelen in meerdere prijsgroepen: Economy, prijs-kwaliteit en de a-merken. Welke klasse voor jou ideaal is hangt met name af van de inhoud van de motor, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Goodyear of Sava op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Chevrolet Spark) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Compasal & Tecnica.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Hankook zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Hekelingen bestellen, en regel je snel 35% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Hekelingen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Probeer gebruikte banden Hekelingen: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €132,50 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij gewoon rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige slijtage door een balanceer afspraak te maken en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Hekelingen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Hekelingen?
Op korte termijn banden vervangen in Hekelingen kost je zo’n €47,50 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, bekend als wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt betaal je al snel €95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €55,00 per half jaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door middel van de stuggere wang van de runflats kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de band onverhoopt lek raakt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Goed om te weten: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. Autogarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Hekelingen.

Plaats een reactie