Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Buinerveen

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Buinerveen? Op deze website vind je populaire leveranciers van goedkope autobanden en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tevens raadpleeg je hier uitgebreide informatie over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Buinerveen incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid is het verstandig om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Degelijke banden van toonaangevende merken als Toyo zijn al te koop vanaf €330. Budgetmerken als Gerutti scoor je al vanaf €225 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Buinerveen

Banden wisselen in Buinerveen

De bandenwissel bij een autobedrijf in Buinerveen is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert nemen we de winterband en als de zomer nadert zetten we de zomerband er weer onder. Op eigen houtje wisselen is een precies werkje. Ook vraagt het flink wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Buinerveen heeft verschillende voordelen:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Buinerveen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Het bandenbedrijf analyseert ook of het profiel nog volstaat. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval het rubber versleten of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €89,99.

Balanceren van de autobanden
Last van een trillend stuur? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Overzicht met banden garages in Buinerveen

Vlug en voordelig banden vervangen in Buinerveen? In de onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Drenthe). Deze bedrijven kunnen je helpen bij (de)monteren, repareren, balanceren, trimmen, wisselen, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je nabijgelegen montage-garages in Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Gasselternijveenschemond, Gasselternijveen en Nieuwediep.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-buinerveen

Goedkope autobanden Buinerveen

Op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Welke moet ik nu kopen? Dat wordt bepaald door rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en de eigenschappen van de auto. Hoe dan ook: de banden van bijna alle Europese merken zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

CategorieAutoKM (jaarlijks)RijstijlKostprijs
1. KwaliteitVeel power50.000+ Driftig197
2. UitstekendDoorsnee autoRond de 25.000Gewoon€103
3. BudgetLichte auto’sKleingebruikerEenvoudig€76

Vergelijk banden webshops
Via internet je aankopen doen? In de onderstaande tabel check en vergelijk je landelijke aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Buinerveen hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook extra informatie over: Bandenlabel

Informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Gewoonlijk gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Buinerveen monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Buinerveen

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip en een optimale wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste prestatie bij vorst of sneeuwval.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Met name geschikt als je weinig kilometers maakten je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Buinerveen kopen? In de tabel hieronder vind je de standaard tarieven van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl check je ook nuttige informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden.

MerkSerieAfmetingKenmerkPrijs
Michelinpilot sport 4suv265/45 R20108Y€256
Continentalcontisportcontact 3245/45 R1998W€214
Vredesteinquatrac 5255/35 R1996Y€156
Bridgestonebattle wing bw502 j150/70 R1769V€142
Goodyearultragrip cargo205/65 R16107T€102
Dunlopd404130/90 R1566P€130
Pirelliscorpion winter* rft xl265/50 R19110H€205
Hankookwinter icept rs2 w452175/70 R1484T€59
Kumhoecsta hs51 xl205/45 R1788V€80
Uniroyalms-plus 77 suv xl235/55 R17103V€134
Nexennfera su1255/35 R1996W€113
Firestoneroadhawk205/60 R1591H€67
Superiastar lt195/70 R15104R€53
Savaeskimo s3+155/65 R1373Q€49
Maxxisvictra sport 5 vs5 xl225/40 R1993Y€96
Toyos954s xl235/50 R18101V€108
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Borger-Odoorn).

Zoek jouw geschikte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Indien je naar andere banden wilt overstappen zijn er meerdere aspecten die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt altijd gedrukt op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 195 / 75 R16 – 107Q.

 • 195 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 75 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (in dit geval 75%.
 • De R betekent Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 16 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 16 inch).
 • 107 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 975kg.
 • De afsluitende waarde (Q) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 160 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga bij jezelf na of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? Kiezen voor winterbanden is dan van november tot april een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Buinerveen.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Goedkope of dure banden?
Autobanden verdelen we onder in allerlei prijscategorieën: Koopjes, standaard en het topsegment. Welk segment past bij jou wordt bepaald door gewicht/vermogen van de auto, rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Hankook als je veel kilometers maakt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Peugeot 108) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Compass & Toledo.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Hankook zijn best kostbaar. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op basis daarvan kan je verrassend goedkope autobanden in Buinerveen bestellen, en regel je snel 45% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Buinerveen: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Buinerveen: tweedehands die amper gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Combideal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor slechts €142,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij gewoon rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Buinerveen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Buinerveen?
Professioneel banden vervangen in Buinerveen kan al vanaf €47,50 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €97,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €62,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door de verstevigde wanden kan je nog een stuk blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een autogarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. Vakgarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Buinerveen.

Plaats een reactie