Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Exloërveen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Exloërveen? Op deze pagina bieden wij erkende online verkooppunten van nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Ook kan je aan de slag met handige info over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is cruciaal dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Exloërveen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is al mogelijk vanaf €42,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Autobanden van de betere merken als Superia kosten ongeveer €320. B-merken als Double Coin kosten gemiddeld zo’n €185 voor een complete set.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Exloërveen

Banden wisselen in Exloërveen

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Exloërveen is belangrijk voor de optimale grip. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is best een complexe klus. Ook eist dit de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Exloërveen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Exloërveen.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf analyseert ook of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook zodra de band beschadigd of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een langere levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt minder gemakkelijk. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto laat je al uitvoeren vanaf €69,99.

Wat is banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Exloërveen

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Exloërveen? In de tabel in het volgende blok vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Drenthe). Deze autogarages zijn opgeleid voor (de)monteren, uitlijnen, repareren, trimmen, balanceren, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vergelijk je regionale montageservices in 1e Exloërmond, 2e Exloërmond, Veelerveen, Zandberg en Ter Apelkanaal.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-exloerveen

Goedkope autobanden Exloërveen

Ben jij toe aan nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit heeft te maken met het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en de eigenschappen van de auto. Goed om te weten: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen verdelen we onder in 3 classificaties:

CategorieSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlKostprijs
1. A-merkVeel powerVeel kilometersDynamisch186
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoRond de 25.000Herkenbaar€104
3. InstapBoodschappenautoKleingebruikerStatisch€64

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de volgende tabel bieden we je erkende internetwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Exloërveen hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook aanvullende info over: All season banden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Exloërveen monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minder slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek door de doorlopende sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Exloërveen

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, meer grip en een stabiele wegligging in de winterse periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Presteren het best bij gladheid of sneeuw.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: banden wisselen is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Exloërveen kopen? In het overzicht hierna vind je de gemiddelde tarieven van enkele populaire modellen en types. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal zoek je ook nuttige informatie over: Motorbanden.

MerkTypeAfmetingKenmerkPrijs
Michelinpilot alpin 5245/35 R2095V€394
Continentalcontisportcontact 5225/50 R1794W€135
Vredesteinultrac satin245/45 R1795Y€120
Bridgestonebattlax s21 r160/60 R1769W€133
Goodyearultragrip performance +225/45 R1791H€105
Dunlopsp sport 270215/60 R1796H€113
Pirellipzero corsa245/35 R1993Y€278
Hankookwinter icept rs2 w452155/60 R1574T€65
Kumhoha31235/60 R16100H€90
Uniroyalrainsport 3 xl265/35 R1897Y€191
Nexennblueeco145/65 R1572T€60
Firestoneroadhawk225/50 R1798Y€96
Superiaecoblue 4s225/55 R17101W€56
Savaadapto165/70 R1379T€51
Maxxistrasporto leggero175/80 R1499Q€73
Toyoh08215/60 R16103T€138
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Borger-Odoorn).

Autobanden zoeken en vinden

Check acties en aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er diverse zaken waar je rekening mee moet houden. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 225 / 65 R17 – 107S.

 • 225 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 65 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 107 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 975kg.
 • De laatste waarde (S) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. correspondeert met een max. snelheid van 180 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Exloërveen.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Onkosten
Autobanden kan je kopen in verschillende prijssegmenten: Voordelig, medium en topklasse. Welk artikel voor jou geschikt is wordt bepaald door de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en de gebruiksintensiteit. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Superia als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (denk aan een Renault Twingo) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Apollo of Mirage.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Bridgestone of Hankook hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je extra goedkope autobanden in Exloërveen bestellen, en regel je snel 50% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Exloërveen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Gebruikte banden Exloërveen: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor slechts €150,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij normaal rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Check elke maand even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de banden te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Verder is het enorm aan te raden dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Exloërveen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Exloërveen?
Door een vakman banden vervangen in Exloërveen kost je zo’n €52,50 voor de complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €95,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €50,00 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de versterkte zijkant kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de bandenspanning en en natuurlijk het profiel. Garagehouders adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Exloërveen.

Plaats een reactie