Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice De Waal

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in De Waal? Op deze website bieden wij toonaangevende online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Verder lees je hier aanvullende informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in De Waal incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €45,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van populaire merken zoals Sava zijn al te koop vanaf €305. Budgetmerken als General kan je al krijgen vanaf €210 voor een hele set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in De Waal

Banden wisselen in De Waal

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in De Waal is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november rijden we op de winterband en omstreeks maart of april rijden we verder op de zomerband. Thuis de banden wisselen is een vak apart. Daarbij eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in De Waal ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in De Waal.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een garage weet ook of het profiel nog op orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt naar één kant en stuurt niet zo eenvoudig. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €79,99.

Wanneer banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Grote kans dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Overzicht met banden garages in De Waal

Vlug en voordelig banden vervangen in De Waal? In het onderstaande schema vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Holland). Deze bandenspecialisten zijn gespecialiseerd in wisselen, repareren, balanceren, trimmen, uitlijnen, sipen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker check je tevens montageservices in Oudeschild, Den Burg, Huisduinen, Julianadorp en Den Oever.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-de-waal

Goedkope autobanden De Waal

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Belangrijk: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

ClassificatieSoort autoKilometersRijgedragKostprijs
1. KwaliteitSportauto50.000+ Energiek192
2. StandaardNormale autoTot 30.000 kmHerkenbaar€101
3. BudgetKleine stadsautoWeinig gebruikVoorspelbaar€69

Vergelijk banden webshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de volgende tabel vergelijken wij erkende online aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in De Waal hebben. Via deze website lees je ook handige informatie over: Banden in de winter

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Standaard rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in De Waal monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen De Waal

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, zorgt voor meer grip en een ideale rijervaring bij gladheid of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij sneeuw of ijzel.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je weinig kilometers maakten je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in De Waal kopen? In de volgende tabel beiden wij de gemiddelde tarieven van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website lees je ook extra informatie over: Autobanden schoonmaken.

MerkTypeGrootteKenmerkPrijs
Michelinprimacy 3215/65 R1698V€108
Continentalwintercontact ts 860185/55 R1582H€97
Vredesteincomtrac 2 winter225/70 R15112R€97
Bridgestonehoop b01100/80 R1053J€75
Goodyearspo-as225/50 R18VV€204
Dunlopsp sport maxx gt275/35 R21103Y€280
Pirellicint.a/s+xl215/55 R1697V€98
Hankookventus prime3 k125195/50 R1688V€82
Kumhohs51205/60 R1692H€89
Uniroyalrainsport 3 xl295/35 R21107Y€199
Nexennblue 4 seas.xl215/55 R1697V€78
Firestonewinterhawk175/65 R1486T€70
Superiasnow hp245/45 R18100V€58
Savaeskimo hp 2 xl205/60 R1696H€80
Maxxisap2 all season175/65 R1380T€53
Toyoproxes sport xl245/45 R18100Y€108
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Texel).

Vind jouw perfecte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er belangrijke aspecten die van belang zijn. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 180 / 70 R16 – 77H.

 • 180 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 70 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in dit geval 70%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 77 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 412 kilogram.
 • De laatste letter (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. correspondeert met een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een effectieve optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de speciale winterband tijdens de wintermaanden zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden De Waal.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat mag het kosten?
Autobanden kunnen we onderverdelen in 3 prijsklassen: Voordeel, middenklassen en de hoogste klasse. Welk model past bij jou heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Goodyear of Toyo als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Smart Forfour) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Double Star of Tracmax.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Continental of Nexen zijn best kostbaar. Wie wil besparen vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op die manier kan je verrassend goedkope autobanden in De Waal bestellen, en profiteer je snel van 40% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in De Waal: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden De Waal: tweedehands onderdelen met garantie en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €135,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag De Waal.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in De Waal?
Op locatie banden vervangen in De Waal wordt al gedaan voor €55,00 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit ongeveer €99,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per 6 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. D.m.v. de verstevigde wanden is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in De Waal.

Plaats een reactie