Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Julianadorp

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Julianadorp? Op dit portaal vind je toonaangevende webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tevens lees je hier handige info over de verschillende soorten autobanden en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product strookt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Zorg ervoor dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Julianadorp inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €39,99.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Dunlop koop je al vanaf €320. budgetmerken als Alliance kosten ongeveer €200 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Julianadorp

Banden wisselen in Julianadorp

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Julianadorp is erg belangrijk. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaan we over op zomerbanden. Thuis de banden wisselen is een vak apart. Daarbij vergt het wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Julianadorp ontneemt veel stress:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt veel stress.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Jouw banden worden doorgaans ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Julianadorp.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage analyseert ook of het profiel op de autoband nog in orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt zwaar. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de wagen kost om en nabij de €82,50.

Wat is banden balanceren
Trillen er delen in de auto? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceermachine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo bevorder je jouw rijveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) is dit standaard inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Julianadorp

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Julianadorp? In de tabel hieronder tref je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de regio (provincie Noord-Holland). Deze garages hebben ervaring met wisselen, sipen, repareren, uitlijnen, (de)monteren, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook andere montagepunten in Den Oever, Westerland, Hippolytushoef, Middenmeer en Slootdorp.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-julianadorp

Goedkope autobanden Julianadorp

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en wat voor type auto je rijdt. Let op: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 niveau’s:

KlasseAutoAantal kilometersRijgedragPrijzen
1. A-merkVeel powerVanaf 40.000Pittig191
2. UitstekendNormale autoRond 30.000Doorsnee€103
3. BudgetLichte auto’s< 15.000Kalm€77

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de volgende tabel check en vergelijk je erkende webwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Julianadorp hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook uitgebreide info over: Voordeligste autobanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is geschikt als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaliter is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Julianadorp monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en een effectieve waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Goedkoop winterbanden wisselen Julianadorp

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en geeft een veiliger gevoel in de auto bij sneeuw of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Zweden, Luxemburg, Noorwegen, Italië, Zwitserland) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij sneeuw of ijzel.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Julianadorp kopen? In de tabel hieronder tref je de geschatte prijzen van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt zoek je ook meer informatie over: Bandenspanning.

MerkSerieGrootteKenmerkPrijs
Michelinprimacy 3215/65 R16102V€124
Continentalwintercontact ts 850p205/55 R1791H€146
Vredesteinultrac satin235/45 R1898Y€165
Bridgestonevettura215/60 R1699T€119
Goodyearvector 4seasons gen-2215/55 R1693V€110
Dunlopd 407 t (harley-d)180/65 R1681H€220
Pirellidiablo supercorsa120/70 R1758W€178
Hankookventus prime3 k125215/55 R1693W€87
Kumhokc53215/70 R15109T€99
Uniroyalrainsport 3 xl245/35 R1892Y€159
Nexennblue 4 season175/65 R1482T€48
Firestonedest wint225/65 R17102H€129
Superiasa37235/50 R18101V€60
Savaeskimo s3+155/80 R1379Q€60
Maxxisap2xl195/65 R1595H€66
Toyoproxes r8r305/30 R19102Y€278
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Den Helder).

Welke bandenmaat zoek je?

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 50%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er een paar details die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is vermeld op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 85 / 90 R16 – 77H.

 • 85 staat voor de breedte in millimeters.
 • 90 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 90%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 staat voor de velgmaat (in dit voorbeeld 16 inch).
 • 77 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 412 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Als je niet zoveel rijdt (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de speciale winterband tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Julianadorp.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijsgroepen: Voordelig, middenklassen en de hoogste klasse. Welke categorie past bij jou hangt af van gewicht/vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Sava als je veel kilometers maakt, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Volkswagen Up!) en rijd je niet al te hard? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Apollo of Tracmax.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Michelin of Maxxis zijn niet perse heel goedkoop. Wie wil besparen vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Julianadorp bestellen, en ontvang je tot 50% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Julianadorp: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Julianadorp: tweedehands onderdelen met garantie met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €155,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een normale rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Julianadorp.

Wat kost autobanden wisselen in Julianadorp?
Door een vakman banden vervangen in Julianadorp is al mogelijk vanaf €42,50 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit heet een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit circa €87,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €50,00 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Op basis van de stuggere wang van de runflats kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. In de praktijk wordt geadviseerd om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Julianadorp.

Plaats een reactie