Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rhoon

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Rhoon? Op deze website vind je betrouwbare aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages voor een snelle bandenwissel. Tevens verstrekken wij aanvullende info over de banden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Let er op dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Rhoon inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen laat je al doen vanaf €45,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de beste veiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Pirelli zijn al te koop vanaf €340. B-merken als Hilo bestel je al vanaf €180 per set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Rhoon

Banden wisselen in Rhoon

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Rhoon is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaan we over op zomerbanden. De banden verwisselen is niet eenvoudig. Verder vraagt het behoorlijk wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Rhoon is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rhoon.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf bekijkt ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook op het moment dat de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een lager brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €89,99.

Wat is autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en vergroot dit het rijplezier. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Rhoon

Direct en voordelig banden vervangen in Rhoon? In het overzicht hierna tref je autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Zuid-Holland). Deze bandenspecialisten kunnen je helpen bij (de)monteren, balanceren, repareren, wisselen, uitlijnen, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl tref je nabijgelegen montage-experts in Maasland, Hoek van Holland, Heerjansdam, Goudriaan en Ottoland.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rhoon

Goedkope autobanden Rhoon

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is geen geheim dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

KlasseSoort autoKilometersRijstijlTarief
1. KwaliteitSportwagenVanaf 50.000Driftig€191
2. PopulairDoorsnee autoVanaf 25.000Gemiddeld€105
3. EconomyKleine stadsautoWeinig gebruikRustig€67

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het overzicht hieronder bieden we je toonaangevende online garages die ook leveren en een voordelige bandenservice in Rhoon hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook aanvullende info over: Banden in de zomer

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is geschikt in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). In de basis worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Rhoon monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een optimale levensduur van de band en voert het water uitstekend af vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Voordelig winterbanden wisselen Rhoon

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit bevordert de remweg, bevordert de grip en een betere wegligging tijdens de wintermaanden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Italië, Zwitserland, Frankrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • Biedt de beste performance bij nat en koud weer.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Rhoon kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de huidige prijzen van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website check je ook uitgebreide info over: Homologatie.

MerkSoortFormaatVermogenKosten
Michelinagilis alpin235/60 R17117R€187
Continentalallseasoncontact185/65 R1592H€75
Vredesteinultrac vorti255/40 R1899YY€145
Bridgestonemag mopus l3033/0 R1949S€78
Goodyearvector 4seasons gen-2185/60 R1584T€136
Dunlopwinter sport 5 suv215/70 R16100T€104
Pirelliwinter sottozero 3265/35 R1897V€186
Hankookwinter icept evo w310245/45 R18100V€186
Kumhoecsta ps31275/40 R1899W€201
Uniroyalrain max 3215/60 R16103T€102
Nexenn fera su1 xl225/35 R1887Y€89
Firestonevanhawk winter 2195/75 R16107R€83
Superiaecoblue225/55 R18102V€58
Savaeskimo s3+185/60 R1482T€59
Maxxisma-1 wsw215/70 R1496S€111
Toyoopen country a/t+ xl255/55 R18109H€117
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Albrandswaard).

Zoek jouw bandenmaat

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar wel 30%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Vanaf het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er belangrijke details die relevant zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op de wang van de je band. Deze cijfer-letter combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 185 / 35 R17 – 82V.

 • 185 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 35 staat voor de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hierbij dus 35%.
 • R duidt aan: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 17 staat voor de velgmaat (in dit geval 17 inch).
 • 82 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 475 kilogram.
 • De laatste letter (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 240 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan van november tot april het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Rhoon.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Kosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in meerdere prijscategorieën: Instap, middenklassen en de a-merken. Welk product je moet kiezen is met name afhankelijk van het gewicht van de auto, je manier van rijden en hoeveel je rijdt. Ga voor A-merken als Goodyear of Sava op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Hyundai i10) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Leao & Syron.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Nexen hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je hele goedkope autobanden in Rhoon bestellen, en krijg je zomaar 50% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Rhoon: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Rhoon: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €130,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Onder normale omstandigheden hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Rhoon.

Wat kost autobanden wisselen in Rhoon?
Vakkundig banden vervangen in Rhoon laat je al uitvoeren voor €42,50 per bandenset (mits de band al op de velg zit, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit circa €87,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per kalenderjaar.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door de Runflat eigenschap is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Je kunt rekenen op een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het algemene advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Rhoon.

Plaats een reactie