Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rozenburg

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Rozenburg? Op dit portaal kan je aan de slag met populaire shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop bekijk je hier uitgebreide informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Rozenburg inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €44,50.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Banden van de beste merken zoals Kumho Tyres scoor je al vanaf €310. B-merken als Aeolus zijn er al vanaf €220 voor een hele set.

Banden wisselen in Rozenburg

De bandenwissel bij een autobedrijf in Rozenburg is belangrijk voor de optimale grip. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april nemen we weer de zomerband. Zelf wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vraagt het wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Rozenburg is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden daarbij direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij sommige aanbieders kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rozenburg.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage weet ook of het profiel op de banden nog op orde is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van de rijstijl en type wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en stuurt raar. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €69,99.

Balanceren van de autobanden
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Overzicht met banden garages in Rozenburg

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Rozenburg? In het onderstaande schema vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Noord-Holland). Deze bandenspecialisten ondersteunen je bij repareren, (de)monteren, balanceren, wisselen, sipen, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je tevens montage-garages in Poortugaal, Rotterdam-Albrandswaard, Rhoon, Maasland en Hoek van Holland.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rozenburg

Goedkope autobanden Rozenburg

Wil je investeren in nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

KlasseType autoKilometersWegliggingPrijzen
1. A-merkSnel en/of zwaar50.000+ Driftig194
2. UitstekendGemiddelde autoRond 30.000Gemiddeld€114
3. EconomyKleine stadsautoKleingebruikerLog€74

Vergelijk online bandenshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het volgende overzicht check en vergelijk je landelijke internetwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Rozenburg hebben. Op Autobandenspot.nl zoek je ook nuttige informatie over: Run-on-flat banden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Standaard laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Rozenburg monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, geeft minder slijtage in de zomer en een goede waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Rozenburg

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een betere wegligging in het geval van natte en koude periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Italië, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij sneeuw of ijzel.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Rozenburg kopen? In de volgende tabel beiden wij de tariefindicaties van verschillende soorten en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt zoek je ook nuttige informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkTypeFormaatVermogenKosten
Michelinalpin 5205/45 R1687H€150
Continentalsportcontact 6265/35 R1998Y€237
Vredesteinultrac vorti225/45 R1794Y€84
Bridgestonere7/55 R1255F€103
Goodyearug8195/60 R1699T€91
Dunlopelite 4 f130/90 R1673H€156
Pirelliangel scooter140/70 R1468P€79
Hankookwinter icept evo2 w320215/60 R1796H€131
Kumhops71 xl245/45 R18100Y€101
Uniroyalrain max 3165/70 R1489R€99
Nexennfera su1245/50 R18104W€107
Firestonevanhawk 2 winter225/70 R15112R€91
Superiaecoblue215/60 R1796H€53
Savaadapto165/65 R1479T€52
Maxxisht770265/50 R1599H€149
Toyos954235/40 R1996W€149
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Haarlemmermeer).

Autobanden zoeken en vinden

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar tot 25%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er een aantal details waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 165 / 35 R18 – 82V.

 • 165 staat voor de breedte in millimeters.
 • 35 staat voor de hoogte van de zijwand, als percentage van de breedte (in dit geval 35%.
 • De betekenis van R = Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 18 beschrijft de velgmaat (hier dus 18 inch).
 • 82 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 475kg.
 • De afsluitende waarde (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 240 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een extra winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Rozenburg.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je elke winter veel gaat rijden en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Onkosten
Autobanden kan je vinden in diverse prijsklassen: Voordelig, standaard en A-segment. Welk artikel past bij jou is met name afhankelijk van de inhoud van de motor, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Toyo als je veel op de weg zit, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Skoda Citigo) en rijd je niet al te hard? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Goodrich & Viking.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Bridgestone of Superia zijn niet perse heel goedkoop. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je hele goedkope autobanden in Rozenburg bestellen, en regel je snel 20% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Rozenburg: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Rozenburg: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €152,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden een stuk langer.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Rozenburg.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Rozenburg?
Vakkundig banden vervangen in Rozenburg wordt al gedaan voor €55,00 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit heet een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €100. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €62,50 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door de versterkte wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de lucht uit je band is. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een extra draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Tip: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en de profieldikte. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Rozenburg.

Plaats een reactie