Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Krimpen aan den IJssel

Online autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Krimpen aan den IJssel? Op deze pagina bieden wij de grote aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens voor een snelle bandenwissel. Tevens bekijk je hier aanvullende info over de verschillende type banden die er zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Krimpen aan den IJssel inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €45,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor jouw eigen veiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van A-merken als Sava kosten ongeveer €350. budgetmerken als Gislaved kosten gemiddeld zo’n €190 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Krimpen aan den IJssel

Banden wisselen in Krimpen aan den IJssel

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Krimpen aan den IJssel is belangrijk voor de optimale grip. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. In het najaar kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april gaat de zomerband erop. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Daarnaast eist dit wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Krimpen aan den IJssel is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Krimpen aan den IJssel.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenspecialist checkt ook of de profieldiepte nog in orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook in het geval het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt raar. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €65,00.

Waarom banden balanceren
Trillen er delen in de auto? De kans bestaat dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je duurzamer bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Krimpen aan den IJssel

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Krimpen aan den IJssel? In het overzicht hierna vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Zuid-Holland). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij (de)monteren, sipen, trimmen, uitlijnen, wisselen, repareren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website tref je ook andere montagepartners in Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard, Gouda, Zuidplas en Waddinxveen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-krimpen-aan-den-ijssel

Goedkope autobanden Krimpen aan den IJssel

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel merken dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met de rijstijlen, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

CategorieAutoKm p/jaarRijstijlPrijzen
1. A-segmentSportwagenGrootverbruikerEnergiek199
2. GoedNormale autoRond de 25.000Gemiddeld€112
3. VoordeelLichte auto’sMinder dan 15.000Eenvoudig€66

Bandenshops vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het volgende schema bekijk en vergelijk je goede online leveranciers die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Krimpen aan den IJssel hebben. Op deze website tref je ook extra informatie over: Autobanden voor op reis

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Over het algemeen worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Krimpen aan den IJssel monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en voert het water uitstekend af dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Krimpen aan den IJssel

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit bevordert de remweg, geeft meer grip en een betere wegligging bij gladheid of vorst. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of sneeuw.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Perfect als je niet zoveel kilometer rijdt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Krimpen aan den IJssel kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de gemiddelde prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal zoek je ook nuttige informatie over: Banden kiezen.

MerkSerieAfmetingPrestatieTarief
Michelincrossclimate+215/50 R1795W€152
Continentalcrosscontact lx sport255/50 R19107H€179
Vredesteinquatrac 5165/70 R1481T€70
Bridgestonet001225/55 R17101W€172
Goodyearefficientgrip cargo215/75 R16113R€123
Dunlopmoto100/90 R1957M€107
Pirellisl 38 unico110/70 R1145L€63
Hankookw616 xl185/65 R1592T€76
Kumhops91xl255/40 R1899Y€126
Uniroyalrainexpert 3 suv fr215/60 R1796V€105
Nexenroadian ct8165/70 R1388R€66
Firestonewinterhawk 3 xl235/45 R1797V€101
Superiabluewin hp185/60 R1584T€40
Savaeskimo s3+185/70 R1488T€63
Maxxism36+ mrs225/55 R1797W€118
Toyoopen country a/t+265/70 R15112T€107
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Krimpen aan den IJssel).

Zoek de autoband die bij jou past

Check acties en aanbiedingen en bespaar 30%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er meerdere factoren die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de flank van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 170 / 60 R18 – 73W.

 • 170 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 60%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 18 beschrijft de velgmaat (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 73 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 365kg.
 • De laatste letter (W) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. betekent snelheden tot 270 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Krimpen aan den IJssel.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat mag het kosten?
Autobanden zijn er in 3 prijsgroepen: Goedkoopste, goed en A-segment. Welke categorie voor jou geschikt is heeft te maken met de trekkracht van de auto, jouw rijgedrag en hoeveel je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Firestone op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (neem een Skoda Citigo) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Federal of Roadhog.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Hankook zijn best kostbaar. De slimme consument houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je verrassend goedkope autobanden in Krimpen aan den IJssel bestellen, en ontvang je tot 30% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Krimpen aan den IJssel: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Krimpen aan den IJssel: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €160,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Onder normale omstandigheden moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Krimpen aan den IJssel.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Krimpen aan den IJssel?
Op korte termijn banden vervangen in Krimpen aan den IJssel regel je al voor €35,00 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €94,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met gebruikmaking van de extra sterke stukken in de wang kan je nog een stuk blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Goed om te weten: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Doe dit tijdens een wielenwissel in Krimpen aan den IJssel.

Plaats een reactie