Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Borssele

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Borssele? Op deze pagina communiceren wij de grote webwinkels in winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast lees je hier nuttige informatie over de verschillende soorten autobanden en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw rijstijl.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Borssele inclusief uitlijnen en balanceren is al mogelijk vanaf €41,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid adviseren wij om je banden te vervangen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Autobanden van A-merken als Sava kosten gemiddeld zo’n €350. B-merken als Davanti scoor je al vanaf €200 voor een complete set.

Nieuwe banden laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Borssele

Banden wisselen in Borssele

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Borssele is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) nemen we weer de zomerband. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Ook vergt het wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Borssele heeft verschillende voordelen:

 • Je bent er zeker van dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Borssele.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist controleert ook of het profiel op de autoband nog voldoende is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook zodra het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 30.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt niet zo eenvoudig. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €72,50.

Banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Mogelijk is het zo dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij een bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Borssele

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Borssele? In de volgende tabel bekijk je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Zeeland). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor repareren, uitlijnen, sipen, trimmen, balanceren, (de)monteren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website vind je tevens montage-garages in s-Heerenhoek, Heinkenszand, s-Heer Abtskerke, Nisse en Ovezande.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-borssele

Goedkope autobanden Borssele

Ben jij toe aan extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat het assortiment enorm uitgebreid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Advies: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

KlasseType autoKM (jaarlijks)WegliggingPrijs
1. Hoogste klasseZware wagensVanaf 40.000Dynamisch€188
2. UitstekendGemiddelde autoRond de 25.000Gewoon€103
3. VoordeligBoodschappenautoBeperkt gebruikSimpel €77

Vergelijk banden webshops
Via internet je aankopen doen? In de tabel hierna bieden we je landelijke online garages die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Borssele hebben. Op dit portaal check je ook meer informatie over: Autobanden verwisselen

Zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Meestal rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Borssele monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Winterbanden wisselen Borssele

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dat resulteert in een korte remweg, meer controle over je auto en een stabiele wegligging in het geval van natte en koude periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, Italië, Luxemburg, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Presteren het best bij vorst of sneeuw.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een uitstekende keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Borssele kopen? In de volgende tabel vergelijk je de standaard tarieven van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website ontdek je ook aanvullende info over: Best geteste autobanden.

MerkSoortFormaatVermogenPrijs
Michelinpilot road 4150/70 R1769W€127
Continentalcontisportcontact 3245/45 R1998W€265
Vredesteinwintrac pro235/55 R18104H€139
Bridgestonemag mopus l3033/80 R1847S€67
Goodyearvector 4seasons185/55 R1480H€89
Dunlopd401r200/55 R1778V€228
Pirelliangel city front80/90 R1744S€69
Hankookw616 xl215/55 R1798T€121
Kumhokh21225/50 R1692V€90
Uniroyalrainsport 3 xl275/45 R19108Y€110
Nexenroadian 542245/70 R17110H€108
Firestonedestination275/55 R17109V€181
Superiaecoblue 4s155/80 R1379T€37
Savaeskimo hp 2195/55 R1585H€70
Maxxiswp-05 arctictrekk215/65 R15100H€69
Toyoopen c. m/t235/85 R16120P€116
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Borsele).

Zoek jouw nieuwe band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar tot 25%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet dan denken aan de velgmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Bandenmaat aflezen
De maat lees je af op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 235 / 35 R20 – 88Y.

 • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 35 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 35%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 20 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 20 inch).
 • 88 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 560kg.
 • De laatste waarde (Y) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot300 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band een zuinigere optie. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Borssele.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Budget bepalen
Autobanden verdelen we onder in drie prijscategorieën: Voordeel, prijs-kwaliteit en de a-merken. Welke categorie past bij jou wordt bepaald door gewicht/vermogen van de auto, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Michelin of Nexen als je veel op de weg zit, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Nissan Pixo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Delinte of Ovation.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Maxxis zijn de duurste op de markt. De slimme consument bestelt scherpe aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je hele goedkope autobanden in Borssele bestellen, en profiteer je snel van 40% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Borssele: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Gebruikte banden Borssele: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €150,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Borssele.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Borssele?
Professioneel banden vervangen in Borssele laat je al uitvoeren voor €52,50 voor een complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €92,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met behulp van de extra sterke stukken in de wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en de profielkwaliteit. De ANWB adviseert om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Borssele.

Plaats een reactie