Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Papendrecht

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Papendrecht? Op onze autobandenvergelijker vind je de grote leveranciers van goedkope autobanden en gegevens van garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tevens lees je hier nuttige info over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is cruciaal dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Papendrecht inclusief uitlijnen en balanceren laat je al doen vanaf €40,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van bekende merken als Continental bestel je al vanaf €350. budgetmerken als Aplus bestel je al vanaf €180 per 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Papendrecht

Banden wisselen in Papendrecht

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Papendrecht is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar rijden we op de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) laten we de zomerband monteren. Thuis de banden wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens vraagt dit om wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Papendrecht is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Papendrecht.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist bekijkt ook of de profieldiepte nog in orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Ook geeft het een verhoogd brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €80,00.

Waarom banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit standaard inbegrepen.

Lokale banden garages in Papendrecht

Snel en goedkoop banden vervangen in Papendrecht? In het overzicht hierna verzamelen wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Zuid-Holland). Deze bedrijven kunnen je helpen bij wisselen, (de)monteren, sipen, balanceren, trimmen, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je ook andere montagepunten in Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Dordrecht, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-papendrecht

Goedkope autobanden Papendrecht

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Het valt dan al gauw op dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit heeft te maken met rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Tip: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 segmenten:

ClassificatieSoort autoKM (op jaarbasis)WegcontactKosten
1. PremiumSportwagen50.000+ Driftig187
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoRond de 25.000Gemiddeld€104
3. VoordeelKleine stadsautoWeinig kilometersVoorspelbaar€78

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In het volgende schema bekijk en vergelijk je goede webwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Papendrecht hebben. Op dit portaal ontdek je ook uitgebreide info over: Runflat banden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Gewoonlijk worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Papendrecht monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, het maximaliseert de levensduur van de band en een effectieve waterafvoer vanwege de brede lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Winterbanden laten wisselen Papendrecht

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, geeft meer grip en een betere wegligging bij sneeuw of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Italië, Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste keuze vanaf eind oktober tot begin april.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Meer controle over je auto.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je weinig kilometers maakten niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de kosten van nieuwe autobanden in Papendrecht kopen? In het onderstaande schema vind je de verwachte tarieven van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt zoek je ook handige informatie over: Winterbanden.

MerkSerieAfmetingVermogenTarief
Michelinprimacy 3225/55 R1797Y€168
Continentalcrosscontact atr265/45 R20108W€239
Vredesteinwintrac xtreme s215/45 R1791V€149
Bridgestoneturanza215/50 R1791H€94
Goodyearvector 4seasons gen-2205/55 R1795V€125
Dunlopd404180/70 R1576H€202
Pirellipzero255/35 R1996Y€230
Hankookkinergy 4s h740155/60 R1574T€60
Kumhowp71 xl255/35 R1894V€119
Uniroyalms-plus 77 xl255/50 R19107V€133
Nexenn fera su1 xl235/40 R1996Y€111
Firestonemultihawk165/70 R1481T€49
Superiaecoblue hp205/55 R1691V€44
Savaadapto175/70 R1484T€58
Maxxisat-771205/70 R1596T€89
Toyos954s xl235/60 R17106H€110
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Papendrecht).

Autobanden zoeken en vinden

Check acties en aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Op het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere zaken waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat deze investering mag kosten.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 145 / 80 R13 – 75M.

 • 145 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 80 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 80%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 13 beschrijft de velgmaat (hierbij dus 13 inch).
 • 75 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 387 kilogram.
 • De laatste waarde (M) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). correspondeert met een max. snelheid van 130 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Papendrecht.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Onkosten
Autobanden verdelen we onder in 3 prijscategorieën: Economy, goed en de a-merken. Welke categorie voor jou geschikt is hangt met name af van het vermogen van de auto, rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Sava op het moment dat je veel rijdt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Ford Ka) en een rustige rijstijl? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Grenlander of Viatti.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Kumho Tyres of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je verrassend goedkope autobanden in Papendrecht bestellen, en krijg je wel 45% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Papendrecht: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Gebruikte banden Papendrecht: tweedehands producten van goede kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €132,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom vreemde slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Papendrecht.

Hoe duur is autobanden wisselen in Papendrecht?
Op locatie banden vervangen in Papendrecht wordt al gedaan voor €37,50 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit circa €89,95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de unieke samenstelling kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en en natuurlijk het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Papendrecht.

Plaats een reactie