Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oegstgeest

Online autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Oegstgeest? Op deze website kan je aan de slag met betrouwbare aanbieders van goedkope autobanden en servicepunten voor een snelle bandenwissel. Als laatste lees je hier praktische info over de banden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Oegstgeest inclusief montage, balanceren en ventiel heb je al vanaf €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid is het aan te raden om je banden te vervangen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Degelijke banden van populaire merken zoals Hankook kosten gemiddeld zo’n €305. B-merken als Cheng Shin scoor je al vanaf €190 per 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Oegstgeest

Banden wisselen in Oegstgeest

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Oegstgeest is cruciaal. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en als het weer wat warmer wordt (maart/april) nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is best een complexe klus. Verder vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Oegstgeest is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oegstgeest.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenservice analyseert ook of het profiel nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €69,99.

Autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Mogelijk is het zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Oegstgeest

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Oegstgeest? In de onderstaande tabel bekijk je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de buurt (provincie Zuid-Holland). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij wisselen, (de)monteren, repareren, trimmen, balanceren, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website zoek je daarnaast ook montagepartners in Leiden, Westland, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Voorschoten.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oegstgeest

Goedkope autobanden Oegstgeest

Ga jij een bestelling plaatsen voor een set andere banden voor je wagen? Het valt dan al gauw op dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft andere eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit is met name afhankelijk van rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

SegmentAutoKm p/jaarRij-kenmerkKostprijs
1. Hoogste klasseVeel powerVanaf 40.000Pittig180
2. StandaardNormale autoCirca 25.000Normaal€102
3. BudgetStadsautootjeWeinig kilometersVoorspelbaar€62

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het volgende schema bieden we je erkende internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Oegstgeest hebben. Op deze website check je ook aanvullende info over: Autoband aflezen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Meestal gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Oegstgeest monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Oegstgeest

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit geeft een kortere remweg, meer grip en dus minder kans ongelukken in de winterse periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Met name geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Oegstgeest kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de verwachte tarieven van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Middels onze vergelijker zoek je ook nuttige informatie over: Autobanden vervangen .

MerkSerieAfmetingPrestatieTarief
Michelincrossclimate+245/45 R18100Y€172
Continentalwintercontact ts 850p255/60 R19113V€234
Vredesteincomtrac 2 winter205/65 R16107T€103
Bridgestoneblizzak185/75 R16104R€106
Goodyearvector 4seasons205/55 R1694V€96
Dunlopwinter sport 5235/55 R1799V€143
Pirelliangel city100/80 R1454S€68
Hankookventus prime3 k125185/55 R1683V€73
Kumhops71 xl275/40 R19105Y€130
Uniroyalplus77 actie195/65 R1591T€55
Nexenwinguard wt1205/75 R16113R€76
Firestonemultihawk195/70 R1491T€72
Superiabluewin225/55 R1699H€50
Savaeskimo hp 2 xl215/55 R1798V€98
Maxxisvansmart snow215/65 R16109T€94
Toyoproxes sport xl225/40 R1892Y€85
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Oegstgeest).

Autobanden zoeken en vinden

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Op het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er verschillende onderdelen waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een bandenmaat kan zijn 155 / 65 R13 – 73T.

 • 155 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 65 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 65%.
 • R duidt aan: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 13 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit geval 13 inch).
 • 73 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 365 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Oegstgeest.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers in de winter maakt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Onkosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijsklassen: Koopjes, goed en de hoogste klasse. Welk product aan te raden is voor jou heeft te maken met het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Nexen in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een licht autootje (bijv. een Lancia Ypsilon) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Falken & Tomket.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Vredestein of Hankook zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Oegstgeest bestellen, en krijg je wel 25% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Oegstgeest: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Oegstgeest: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €150,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens moet je erop letten dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Oegstgeest.

Wat kost autobanden wisselen in Oegstgeest?
Op locatie banden vervangen in Oegstgeest kan al vanaf €42,50 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €92,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Middels de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. In die situatie vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Oegstgeest.

Plaats een reactie