Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice West Maas en Waal

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in West Maas en Waal? Op deze pagina ontdek je de grote online verkooppunten van goedkope autobanden en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte vind je hier handige informatie over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in West Maas en Waal inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al voor €35,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van toonaangevende merken als Vredestein scoor je al vanaf €310. Budgetmerken als Ep koop je al vanaf €205 voor een hele set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in West Maas en Waal

Banden wisselen in West Maas en Waal

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in West Maas en Waal is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Thuis de banden wisselen is een vak apart. Daarbij vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in West Maas en Waal maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Eventueel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in West Maas en Waal.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf weet ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit het geval rond de 32.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en stuurt zwaar. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €87,50.

Waarom autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Vind banden garages in West Maas en Waal

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in West Maas en Waal? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze garages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, repareren, sipen, uitlijnen, wisselen, balanceren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je daarnaast ook montagebedrijven in Druten, Beuningen, Wijchen, Gennep en Mook en Middelaar.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-west-maas-en-waal

Goedkope autobanden West Maas en Waal

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Je ontdekt al snel dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Belangrijk: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 classificaties:

ClassificatieType autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. TopklasseVeel powerVanaf 50.000Agressief194
2. StandaardNormale autoRond de 25.000Normaal€110
3. InstapKleine stadsautoWeinig gebruikSimpel €79

De beste aanbieders vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de onderstaande tabel check en vergelijk je betrouwbare aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in West Maas en Waal hebben. Via deze website check je ook aanvullende info over: Verzekering voor de auto

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband rijd je in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaliter gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in West Maas en Waal monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen West Maas en Waal

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit leidt tot een kortere remweg, geeft meer grip en een ideale rijervaring tijdens de wintermaanden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance in het najaar en in de winter.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door plezier van hebt. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een belangrijk nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de prijzen van nieuwe autobanden in West Maas en Waal kopen? In de tabel hieronder bekijk je de verwachte tarieven van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website check je ook uitgebreide info over: Bandenindex.

MerkSerieGrootteVermogenKosten
Michelinpilot street90/90 R1857P€60
Continentalpremiumcontact 6235/45 R1898Y€148
Vredesteinsnowtrac 5205/65 R1599T€99
Bridgestoneturanza225/40 R1892W€104
Goodyearexcellence235/55 R1799V€118
Dunlopsp sport maxx295/35 R21107Y€257
Pirellicarrier235/60 R17117R€138
Hankookkinergy 4s h740185/65 R1486T€93
Kumhowp71235/40 R1992V€120
Uniroyalrainexpert245/65 R17107H€122
Nexenn fera ru1235/65 R17104H€82
Firestonevanhawk 2 winter205/75 R16110R€101
Superiaecoblue 4s195/50 R1582V€42
Savaintensa uhp 2xl225/45 R1794Y€145
Maxxishp-m3215/55 R1899H€139
Toyopx t1 sp.suv xl255/60 R18112H€129
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente West Maas en Waal).

Zoek direct jouw band

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot 30%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er belangrijke factoren waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 195 / 40 R17 – 81V.

 • 195 betekent de breedte van de band in mm.
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (in dit geval 40%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 81 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 462kg.
 • De afsluitende letter (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. betekent snelheden tot 240 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een extra winterband tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden West Maas en Waal.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers in de winter maakt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Tarieven
Autobanden zijn beschikbaar in 3 prijsklassen: Prima, uitstekend en de a-merken. Welk product je moet kiezen hangt af van het gewicht van de auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Nexen als je veel op de weg zit, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Renault Twingo) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Atlas Fs en Vitour.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Nexen zijn niet perse heel goedkoop. De slimme automobilist doorzoekt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in West Maas en Waal bestellen, en krijg je wel 35% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in West Maas en Waal: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden West Maas en Waal: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor slechts €150,00 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden een stuk langer.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag West Maas en Waal.

Hoeveel kost autobanden wisselen in West Maas en Waal?
Door een vakman banden vervangen in West Maas en Waal wordt al gedaan voor €52,50 voor de complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost het je al gauw €92,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Middels de bijzondere eigenschappen is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. In die situatie vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Autogarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in West Maas en Waal.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie