Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Maasbommel

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Maasbommel? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij de meest populaire shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Verder lees je hier aanvullende informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Maasbommel inclusief demontage, balanceren en montage is al mogelijk vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen is het aan te raden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Autobanden van toonaangevende merken als Firestone kosten ongeveer €340. Budgetmerken als Debica bestel je al vanaf €195 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Maasbommel

Banden wisselen in Maasbommel

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Maasbommel is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en ronde maand maart zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Daarbij vraagt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Maasbommel is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet zeker dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt veel stress.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden doorgaans ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Maasbommel.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel nog goed genoeg is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 40.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt raar. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit verbetert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de wagen kan al vanaf €87,50.

Informatie over autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Banden garages in Maasbommel

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Maasbommel? In het onderstaande schema vind je garages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze garages hebben ervaring met (de)monteren, balanceren, repareren, wisselen, trimmen, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website ontdek je ook andere montage-experts in Alphen, Heerewaarden, Dreumel, Bergharen en Hernen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-maasbommel

Goedkope autobanden Maasbommel

Wil je investeren in nieuwe banden voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Hoe dan ook: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden splitsen we uit in 3 klassen:

SegmentSoort autoAantal kilometersWegcontactKosten
1. TopsegmentVeel powerVeel kilometersDriftig189
2. UitstekendDoorsnee autoVanaf 25.000Modaal€100
3. BasisLichte auto’sMinder dan 15.000Voorspelbaar€76

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hierna vergelijken wij professionele online leveranciers die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Maasbommel hebben. Op Autobandenspot.nl check je ook aanvullende info over: Banden kiezen

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Maasbommel monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minimale slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Maasbommel

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip en een optimale wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste prestatie vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

All season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: banden wisselen is niet nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de onkosten van nieuwe autobanden in Maasbommel kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de huidige prijzen van enkele populaire modellen en types. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl zoek je ook extra informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkTypeAfmetingKenmerkTarief
Michelindesert race140/80 R1870R€157
Continentalvancofourseason195/70 R15104R€95
Vredesteinultrac vorti275/45 R21110Y€178
Bridgestoneturanza205/55 R1691W€79
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv275/45 R19108Y€163
Dunlopsport maxx rt235/55 R19101V€177
Pirellipzero nero gt245/45 R1799Y€119
Hankookkinergy eco 2 k435195/55 R1687H€73
Kumhowp51225/60 R1799H€94
Uniroyalall season expert 2165/70 R1481T€52
Nexencp661235/60 R16100H€85
Firestoneroadhawk215/55 R1697W€92
Superiabluewin215/70 R16100T€55
Savaeskimo s3+185/60 R1482H€61
Maxxism992255/60 R1055Q€91
Toyoopen country a/t+225/75 R16104T€95
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente West Maas en Waal).

Vind jouw perfecte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, hoe intensief je de banden gebruikt en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat is altijd terug te vinden op op de band. Deze cijfer-letter combinatie laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 205 / 75 R15 – 96T.

 • 205 betekent de breedte van de band in mm.
 • 75 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 75%.
 • R duidt aan: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 96 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 710kg.
 • De laatste letter (T) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een effectieve optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de speciale winterband in het najaar en de winter aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Maasbommel.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Tarieven
Autobanden kan je kopen in 3 prijssegmenten: Economy, standaard en de a-merken. Welk product jij moet kiezen is met name afhankelijk van de inhoud van de motor, jouw rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Kies voor een A-merk als Goodyear of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (neem een Toyota iQ) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Bf Goodrich en Seiberling.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Michelin of Maxxis zijn best kostbaar. De slimme automobilist profiteert van acties en aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te zoeken kan je hele goedkope autobanden in Maasbommel bestellen, soms met wel 40% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Maasbommel: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Maasbommel: tweedehands met lichte gebruikerssporen die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor slechts €147,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Maasbommel.

Wat kost autobanden wisselen in Maasbommel?
Op korte termijn banden vervangen in Maasbommel regel je al voor €32,50 voor een complete set (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €82,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door middel van de extra sterke stukken in de wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en de profieldiepte. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Maasbommel.

Plaats een reactie