Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Beneden-Leeuwen

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Beneden-Leeuwen? Op Autobandenspot.nl vind je de beste leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tevens bekijk je hier nuttige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw situatie.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Beneden-Leeuwen inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Superia zijn al te koop vanaf €305. B-merken als Interstate kosten ongeveer €220 per set.

Banden wisselen in Beneden-Leeuwen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Beneden-Leeuwen is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens vergt het de nodige ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Beneden-Leeuwen is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Beneden-Leeuwen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenspecialist bekijkt ook of het profiel op de autoband nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een aantrekkelijk brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €85,00.

Informatie over banden balanceren
Trillen er delen in de auto? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) is dit standaard inbegrepen.

Vind banden garages in Beneden-Leeuwen

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Beneden-Leeuwen? In de tabel hieronder tref je de gegevens van verschillende bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Gelderland). Deze bedrijven zijn opgeleid voor wisselen, trimmen, sipen, (de)monteren, uitlijnen, repareren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je evenzeer montage-garages in Boven-Leeuwen, Puiflijk, Afferden, Deest en Winssen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-beneden-leeuwen

Goedkope autobanden Beneden-Leeuwen

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel merken dat het aanbod meer dan divers is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 classificaties:

SegmentType autoKilometrageRijstijlPrijs
1. PremiumGroot vermogenMeer dan 45.000Driftig197
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoVanaf 25.000Herkenbaar€101
3. BudgetKleine autootjes< 15.000Statisch€75

De beste aanbieders vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het volgende schema bekijk en vergelijk je erkende online leveranciers die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Beneden-Leeuwen hebben. Op dit portaal tref je ook aanvullende info over: Balanceren en uitlijnen van banden

Zomerbanden

De zomerband is ideaal bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Beneden-Leeuwen monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, het maximaliseert de levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Beneden-Leeuwen

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, zorgt voor meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Presteren het best bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Beneden-Leeuwen kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de doorsnee prijzen van diverse types en merken. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website tref je ook nuttige informatie over: Verzekering voor de auto.

MerkSerieAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinpilot sport 3235/40 R1895Y€137
Continentalcontiecocontact 5205/60 R1692H€84
Vredesteinsnowtrac 5165/70 R1481T€69
Bridgestonelm25-1205/55 R1791H€156
Goodyeareffi. grip compact185/65 R1588T€62
Dunlopsport maxx rt 2275/35 R19100Y€187
Pirelliwinter sottozero 3205/40 R1886V€172
Hankookwinter icept rs2 w452195/55 R1589H€72
Kumhokh27235/55 R1799H€88
Uniroyalall season expert 2 xl215/60 R1699V€103
Nexenn8000225/45 R1794W€65
Firestonemultihawk 2145/80 R1375T€55
Superiaecoblue235/55 R18104V€58
Savaadapto165/70 R1379T€51
Maxxisarctictrekker wp-05185/55 R1480H€56
Toyoopen country a/t+ xl245/70 R16111H€106
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente West Maas en Waal).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot 30%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden. Welke bandenmaat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat lees je af op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een bandenmaat kan zijn 205 / 60 R16 – 96H.

 • 205 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 16 staat voor de velgmaat (in ons voorbeeld 16 inch).
 • 96 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 710 kilogram.
 • De laatste waarde (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot210 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Beneden-Leeuwen.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijzen
Autobanden kan je bestellen in 3 prijscategorieën: Prima, goed en premium. Welke klasse jij moet kiezen wordt bepaald door de inhoud van de motor, jouw rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Kies voor een A-merk als Goodyear of Sava als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (neem een Skoda Citigo) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Aptany & Starco.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Dunlop of Superia hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je extra goedkope autobanden in Beneden-Leeuwen bestellen, en regel je snel 30% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Beneden-Leeuwen: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Beneden-Leeuwen: tweedehands onderdelen met garantie met minimale slijtage.
 • Alles-in-1-pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €135,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij gewoon rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Beneden-Leeuwen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Beneden-Leeuwen?
Banden vervangen in Beneden-Leeuwen regel je al voor €32,50 voor een complete set (mits de band al op de velg zit, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen betaal je al snel €95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €62,50 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Geholpen door de bijzondere eigenschappen kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar de dealer. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Je kunt rekenen op een extra draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en de profieldiepte. Wij raden aan om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Beneden-Leeuwen.

Plaats een reactie